Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

D-Day: η ημέρα που σώθηκε η Ευρώπη | Εκδόσεις Μίνωας

 

Στιγμές ηρωισμού: 80 χρόνια
από την ιστορική απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας
Η D-Day, 6 Ιουνίου 1944, σηματοδοτεί μια από τις πιο κομβικές στιγμές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η μέρα που οι συμμαχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μαζική αμφίβια εισβολή στις παραλίες της Νορμανδίας, στη Γαλλία. Tα συμμαχικά στρατεύματα, εισέβαλαν στη βαριά οχυρωμένη ακτογραμμή για να δημιουργήσουν ένα κρίσιμο έδαφος στην κατεχόμενη από τους ναζί Ευρώπη.
23.400 αλεξιπτωτιστές
7.000 πλοία
20.000 τεθωρακισμένα οχήματα
5.300 τόνοι βόμβες
156.000 άντρες
Παρά τα τρομακτικά εμπόδια και τη σκληρή γερμανική αντίσταση, οι στρατιώτες των Συμμάχων επέδειξαν αξιοσημείωτο θάρρος και αποφασιστικότητα, εξασφαλίζοντας τελικά μια κρίσιμη νίκη που σήμανε την αρχή του τέλους για το καθεστώς του Χίτλερ.
H D-Day αποτελεί απόδειξη της γενναιότητας και της θυσίας, ενώ συνεχίζει να αντηχεί ως σύμβολο της ελευθερίας και του θριάμβου της δημοκρατίας επί της τυραννίας.
ΕΝΑ ΕΠΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΖΟΝΤΩΝ
D-Day, Απόβαση στη Νορμανδία
Τζάιλς Μίλτον
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης

 
Στο ιστορικό έργο του Τζάιλς Μίλτον περιγράφονται από όλες τις πλευρές όσα συνέβησαν εκείνη τη «μεγαλύτερη ημέρα του πολέμου»  μέσα από τα μάτια των επιζώντων.
Διαβάστε επίσης:
Χαμένος Παράδεισος
Τζάιλς Μίλτον
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Στο Το βιβλίο συνθέτουν αναμνήσεις επιζώντων που διηγούνται, για πρώτη φορά, την εμπειρία τους απο τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Μια δυνατή ιστορία ηρωισμού και επιβίωσης. Με τον ξεχωριστό λόγο του επιτυχημένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζάιλς Μίλτον.
Ρουά ματ στο Βερολίνο
Τζάιλς Μίλτον

Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου
Μια καθηλωτική αφήγηση για την κατάληψη του Βερολίνου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ιστορία ενός άνευ προηγουμένου ανθρώπινου δράματος, που καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο και ο αντίκτυπος των οποίων εξακολουθεί να γίνεται μέχρι σήμερα αισθητός.
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn
Spotify

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για καφέ με τη συγγραφέα Φωτεινή Καϊοπούλου

  Καλημέρα! Να μιλάμε στον ενικό; Γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι ο πληθυντικός αποτελεί από μόνος του στοιχείο που καθορίζει το σεβασμό μεταξύ τ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις