Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Βιβλιοπρόταση | Χρήστος Μαρκογιαννάκης | Ο δολοφόνος στις σελίδες | Εκδόσεις Μίνωας

 




…στο οπισθόφυλλο γράφει

Μια σειρά φρικτών δολοφονιών συνταράσσει την Αθήνα. Ο τρόπος, ο τόπος και η σκηνοθεσία των εγκλημάτων είναι εμπνευσμένα από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικής και νουάρ λογοτεχνίας: Άγκαθα Κρίστι, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Φρεντ Βαργκάς, Πέτρο Μάρκαρη.

 

Η αλληλουχία των δολοφονιών δεν είναι τυχαία. Ακολουθεί τη σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη του επιφορτισμένου με τις υποθέσεις αστυνόμου Χριστόφορου Μάρκου.

 

Κινούμενος ανάμεσα στα μέλη μιας αναγνωστικής λέσχης, έναν νέο συνάδελφο που μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός και μια αποτυχημένη σύντομη σχέση του που ψάχνει για εκδίκηση, ο Μάρκου αναζητά τον αόρατο δολοφόνο μεταξύ της πραγματικότητας και των σελίδων αγαπημένων του βιβλίων.

 

Και με κάθε μυθιστόρημα οι νεκροί πολλαπλασιάζονται…

 

λίγα λόγια από μένα…

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα μας εκπλήσσει ευχάριστα και ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Και πολύ καλά κάνει! Είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας που ξέρει και παίζει με το μυαλό του αναγνώστη. Το νέο του βιβλίο θα σας συναρπάσει. Το λέω εγγυημένα. Στην ιστορία μπλέκονται τα «τέρατα» της νουάρ λογοτεχνίας. Θα ταξιδέψετε στις σελίδες του. Η αγωνία κορυφώνεται και κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Ένα βιβλίο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. Σας το προτείνω!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για καφέ με τη συγγραφέα Φωτεινή Καϊοπούλου

  Καλημέρα! Να μιλάμε στον ενικό; Γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι ο πληθυντικός αποτελεί από μόνος του στοιχείο που καθορίζει το σεβασμό μεταξύ τ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις