Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

📚 Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 20.6 | Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 20.6
Aν δε βλέπετε το newsletter σωστά, πατήστε εδώ.
Αγαπητοί μας συνεργάτες,

Σας παρουσιάζουμε το νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα, με μοναδικούς τίτλους για κάθε τύπο αναγνώστη. Δείτε παρακάτω τις νέες κυκλοφορίες μας, που θα είναι διαθέσιμες στις 20 Ιουνίου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μυθιστόρημα
Πιο πολύ κι απ' τα φιλιά της, πιο πολύ κι απ' το κορμί της, που απ' την πρώτη στιγμή μου το είχε χαρίσει απλά και φυσικά, λες κι από πάντα εμένα περίμενε για να κορέσει τη δίψα του, τούτο το τετράδιο ήταν η πιο τρανή απόδειξη της αγάπης της. Το κορμί της εύκολα το γυμνώνει μια γυναίκα ακόμα και για μια πρόσκαιρη ηδονή. Την ψυχή της μια φορά τη γυμνώνει. Και τούτο το τετράδιο, μαζί κι η ιστορία του, ήξερα πια πως ήταν η ψυχή της.
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ
ANTHONY McCARTEN
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κωστής Πανσέληνος
Δέκα Αμερικανοί πολίτες έχουν επιλεχθεί για να συμμετάσχουν στην τελική δοκιμή ενός πρωτοποριακού λογισμικού κατασκοπείας της εταιρείας Fusion, που μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στη Γη.
Καθένας από τους συμμετέχοντες έχει δύο ώρες να εξαφανιστεί. Από την Ώρα Μηδέν και για τις επόμενες τριάντα μέρες θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διαφύγει από την Ομάδα Σύλληψης της Fusion. Όποιος τα καταφέρει θα λάβει ως αμοιβή τρία εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αν ωστόσο συλληφθούν όλοι οι συμμετέχοντες, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το λογισμικό θα αναλάβει ένα συμβόλαιο 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη CIA, αλλάζοντας τα δεδομένα στις παρακολουθήσεις προσώπων για πάντα.
Για την Κέιτλιν Ντέι, μία από τους δέκα διαγωνιζόμενους, διακυβεύονται πολύ περισσότερα από τα χρήματα, και οι λόγοι της εμπλοκής της στη διαδικασία είναι πολύ πιο προσωπικοί απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί η εταιρεία. Η Κέιτλιν πρέπει να κερδίσει για να πάρει αυτό που θέλει, ενώ η Fusion δεν υπολογίζει κανένα εμπόδιο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες της.
ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ…
ΑΘΑΝΑΣΙΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
DANA SCHWARTZ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Λητώ Ανδρέου
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του #1 ευπώλητου γοτθικού αισθηματικού μυθιστορήματος ΑΝΑΤΟΜΙΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η Χέιζελ Σίνετ είναι μόνη και σχεδόν πεπεισμένη ότι τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς –η αθανασία, το φιαλίδιο του Μπίτσαμ– ήταν αποκυήματα της φαντασίας της. Δε γνωρίζει καν αν ο Τζακ είναι ζωντανός ή νεκρός. Το μόνο που της απομένει είναι να συνεχίσει να παρακολουθεί ασθενείς και να φροντίζει το Κάστρο Χόθορντεν, που πλέον έχει αρχίσει να ρημάζει γύρω της.
Όταν η διάσωση μιας ζωής οδηγεί στη σύλληψή της, η Χέιζελ φαίνεται καταδικασμένη να σαπίσει στη φυλακή, ώσπου καταφτάνει ένα απροσδόκητο μήνυμα. Η Χέιζελ έχει κληθεί να γίνει η προσωπική γιατρός της πριγκίπισσας Σάρλοτ, της φιλάσθενης εγγονής του βασιλιά Γεωργίου Γ΄. Σύντομα θα βρεθεί εν μέσω της λάμψης και του ρομαντισμού μιας Αυλής όπου όλοι έχουν κάτι να κρύψουν, ειδικά τα αινιγματικά, ιδιοφυή μέλη μιας κοινωνικής λέσχης με το όνομα Σύντροφοι στον Θάνατο.
Καθώς η δουλειά της τη φέρνει όλο και πιο κοντά στις προσωπικές υποθέσεις της βρετανικής Αυλής, συνειδητοποιεί ότι το μέλλον της ως χειρουργού δεν είναι το μόνο που κινδυνεύει. Σατανικές δυνάμεις ενεργούν εντός της μοναρχίας και η Χέιζελ ίσως να είναι η μόνη που μπορεί να διορθώσει τα πράγματα.
ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙ
ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ
ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΤΙ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Χρύσα Μπανιά
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΦΕΡΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Η Έφι δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό των γονιών της, αν κι έχει περάσει ένας χρόνος, ενώ ο πατέρας της με την απαίσια νέα του φιλενάδα ποστάρουν παντού φωτογραφίες τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πουλάνε το αγαπημένο της πατρικό και διοργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι, όμως η Έφι δεν παίρνει πρόσκληση.
Γίνεται έξαλλη, αλλά θυμάται τις πολύτιμες ματριόσκες της, τις ρώσικες κούκλες που είχε από μικρή, τις οποίες έχει κρύψει μέσα σε μια καμινάδα στο πατρικό της. Δεν έχει λοιπόν επιλογή. Πρέπει να πάει τη μέρα του πάρτι προκειμένου να τις σώσει. Αλλά πρέπει να μπει στο σπίτι χωρίς να τη δουν, να αρπάξει τις κούκλες και να φύγει. Σιγά το δύσκολο!
Όμως, δυστυχώς, δεν τις βρίσκει εκεί όπου τις άφησε. Στην προσπάθειά της να τις εντοπίσει, θα αναγκαστεί να συρθεί σε σκονισμένες σοφίτες, να κρυφτεί κάτω από τραπέζια και να πέσει πάνω στον πρώην γκόμενό της –αν και έκανε τα πάντα για να τον αποφύγει–, ανακαλύπτοντας αναπάντεχες αλήθειες τόσο για την οικογένειά της όσο και για τον εαυτό της.
Με τον χρόνο να την πιέζει, η Έφι αρχίζει να αναρωτιέται αν ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει τι στ' αλήθεια συμβαίνει είναι να παρευρεθεί απρόσκλητη στο πάρτι…

Αποδράστε με αυτή την υπέροχη αισθηματική κομεντί για την αγάπη, τις εντάσεις και τα μυστικά που κρύβει μια οικογένεια!
BOOKTOK TRENDS
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ
LEIGH BARDUGO
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΩΝ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Πηνελόπη Τριαδά
Αντιμετώπισε τους δαίμονές σου… ή τάισέ τους. Ο γοητευτικός νεαρός βασιλιάς Νικολάι Λαντσόφ πάντα είχε ένα χάρισμα να καταφέρνει το αδύνατο. Κανείς δεν ξέρει τι βίωσε στον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της χώρας του – και δε σκοπεύει να το αποκαλύψει. Τώρα, κι ενώ οι εχθροί συγκεντρώνονται στα αποδυναμωμένα σύνορα της Ράβκα, ο Νικολάι πρέπει να βρει έναν τρόπο να γεμίσει ξανά τα θησαυροφυλάκια της χώρας, να δημιουργήσει καινούριες συμμαχίες και να σταματήσει μια νέα απειλή για τον άλλοτε σπουδαίο Στρατό των Γκρίσα.
Ωστόσο, κάθε μέρα μια σκοτεινή μαγεία μέσα του γίνεται όλο και πιο δυνατή, απειλώντας να καταστρέψει όλα όσα έχει χτίσει. Με τη βοήθεια ενός νεαρού μοναχού και μιας θρυλικής Γκρίσα, ο Νικολάι θα ταξιδέψει ως τα μέρη της Ράβκα, όπου επιβιώνει η πιο βαθιά μαγεία, προκειμένου να υπερνικήσει την τρομερή κληρονομιά μέσα του. Θα ρισκάρει τα πάντα για να σώσει τη χώρα του και τον εαυτό του. Κάποια μυστικά όμως δεν είναι γραφτό να παραμένουν θαμμένα – και κάποιες πληγές δεν είναι γραφτό να γιατρεύονται.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ: ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ
DASSO SALDÍVAR
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ: ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ
Βιογραφία
Μτφρ.: Δέσποινα Δρακάκη
«Αν είχα διαβάσει προηγουμένως το ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ, δε θα είχα γράψει τα απομνημονεύματά μου».
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η περίφημη αυτή βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες οφείλει την ύπαρξή της σε είκοσι χρόνια κοπιαστικής εργασίας. Στο διάστημα αυτό, ο Ντάσο Σαλντίβαρ ερεύνησε, ταξίδεψε σε σημαίνοντες τόπους, πήρε εκατοντάδες συνεντεύξεις και σκάλισε αρχεία σε διάφορες χώρες προκειμένου να δώσει απάντηση στα επίμονα ερωτήματα: «Ποιος ήταν ο άνθρωπος που έγραψε το Εκατό χρόνια μοναξιά; Ποια είναι η ιστορική, πολιτισμική, οικογενειακή, ατομική πραγματικότητα πάνω στην οποία πατάει το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα;»
Το αποτέλεσμα προσφέρει την απαραίτητη οπτική ώστε να κατανοήσει κανείς σε όλο του το εύρος το έργο ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όλων των εποχών. Όπως περιγράφεται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έγραψε το Εκατό χρόνια μοναξιά για να «επιστρέψει» στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα δέκα του με τον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του. Έτσι, το ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ είναι επίσης η βιογραφία του μυθιστορήματος αυτού, καθώς αφηγείται ό,τι πιο θεμελιώδες και ουσιαστικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ
Ξεκίνα ένα μαγευτικό ταξίδι αυτοανακάλυψης με αυτόν τον σύγχρονο οδηγό για την αρχαία σοφία των ζωδίων.
Για να ξέρεις πάντα τι να ρωτήσεις στο κλασικό "Εσύ τι ζώδιο είσαι;"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για καφέ με τη συγγραφέα Φωτεινή Καϊοπούλου

  Καλημέρα! Να μιλάμε στον ενικό; Γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι ο πληθυντικός αποτελεί από μόνος του στοιχείο που καθορίζει το σεβασμό μεταξύ τ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις