Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗ | Ο ΒΥΘΟΣ ΑΛΛΙΩΣ | ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

 





Ένας βυθός η ζωή μας· ένας απρόσμενος, μαγικός, ανεξερεύνητος βυθός, που στα μάτια μας άλλοτε φαντάζει ελκυστικός κι άλλοτε τρομακτικός. Η ιδέα του άγνωστου που κρύβει μαγνήτιζε τους ανθρώπους από πάντα. Υπάρχουν κάποιες φορές, όταν τα κύματα της θάλασσας καταφέρνουν να τον θολώσουν, που το απύθμενο σκοτάδι του τους τρομάζει, μετατρέποντάς τον σε απρόσιτο κι επικίνδυνο γι’ αυτούς. Όμως ποτέ δεν στάθηκε ικανό να τους αποτρέψει να βουτήξουν στα βαθιά του νερά και ν’ ανακαλύψουν τους θησαυρούς που βρίσκονται κρυμμένοι στα έγκατά του· να προσπαθήσουν να τον κατακτήσουν.

Η Πέρσα, αν και γεννήθηκε στο νησί της Αίγινας, δεν επιδίωξε ποτέ να εξερευνήσει τον δικό της βυθό. Ούτε την ενδιέφερε να μάθει τι κρύβεται στην αγκαλιά του. Από παιδί ακόμα, επιζητούσε ένα και μόνο πράγμα: να την αγαπούν και να της το δείχνουν. Ήθελε να παραμείνει στην επιφάνεια με όποιο κόστος.

Τι έχει μεγαλύτερη αξία τελικά; Να επιπλέουμε στα θολωμένα νερά της ζωής μας, παραμένοντας ασφαλείς ή να τολμάμε να κατανικήσουμε τον φόβο μας βουτώντας εντός τους;

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τον ανεξερεύνητο και σκοτεινό βυθό της ανθρώπινης ψυχής, για τους κινδύνους και τις παγίδες που ελλοχεύουν μέσα του, αλλά και για την αστείρευτη δύναμή μας να τον εξερευνήσουμε και ν’ αναδυθούμε δυνατότεροι προς τη φωτεινή επιφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για καφέ με τη συγγραφέα Φωτεινή Καϊοπούλου

  Καλημέρα! Να μιλάμε στον ενικό; Γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι ο πληθυντικός αποτελεί από μόνος του στοιχείο που καθορίζει το σεβασμό μεταξύ τ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις