Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Βιβλιοπρόταση | Ντάγκλας Σκέλτον | Ο όρμος των καταιγίδων | Εκδόσεις Gema

 




Σ’ ένα νησί γεμάτο μυστικά κάποιες αμαρτίες δεν σβήνουν ποτέ!

 

Όταν η δημοσιογράφος Ρεμπέκα Κόνολι μαθαίνει ότι ο Ρόντι Ντράμοντ έχει επιστρέψει στο νησί Στιρμ της Σκοτίας, μυρίζεται μια ιστορία. Πριν από δεκαπέντε χρόνια, είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της αγαπημένης του Βάρι, όμως η κατηγορία δεν αποδείχτηκε και ο Ρόντι εγκατέλειψε το νησί.

Τώρα επιστρέφει για την κηδεία της μητέρας του – και η επιστροφή του ανάβει το φιτίλι του μίσους, της μνησικακίας και της βίας.

Αψηφώντας τις επιθυμίες του εκδότη της, η Ρεμπέκα αρχίζει να ερευνά το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατο της Βάρι, ώσπου μια καταιγίδα την εγκλωβίζει στο νησί. Μόνη τώρα, πρέπει να ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να επιβιώσει.

 

Πρόκειται για ένα δυνατό βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Έχασα τον ύπνο μου κυριολεκτικά αφού δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Ο συγγραφέας δεν παίζει μόνο με τις λέξεις αλλά και με το μυαλό του αναγνώστη. Ένα τέτοιο βιβλίο γεμάτο σασπένς και αγωνία πολλοί σύγχρονοι λογοτέχνες θα ήθελαν να έχουν γράψει. Ανάμεσά τους και εγώ. Διαβάστε το με αναμμένα φώτα!

 

«Ο Σκέλτον χτίζει το σασπένς πριν ακόμα φτάσει στο έγκλημα… ένα θρίλερ πραγματικά καθηλωτικό» The Herald

«Μια συγκινητικά αληθοφανής ιστορία… δοσμένη με λυρικό τρόπο,

η οποία τοποθετεί τον Ντάγκλας Σκέλτον ανάμεσα

στους κορυφαίους συγγραφείς θρίλερ της Σκοτίας» The Scotsman


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις