Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΓΟΥΡΟ

 



Έχετε λίγο χρόνο για ένα καφεδάκι;

Καφεδάκι! Η καλύτερη αφορμή για τόσα πράγματα. Χαλάρωση, επικοινωνία, φλερτ, κάποιες φορές και για εσωτερικό διάλογο. Φυσικά και έχω.

Να μιλάμε στον Ενικό;

Αν είναι να μιλήσουμε από καρδιάς, μόνο στον Ενικό.

Νέα εκδοτική στέγη. Νέο βιβλίο. Πως αισθάνεσαι;

Σαν ένα στέλεχος που προσελήφθη σε μια καινούρια και μεγαλύτερη εταιρεία και αγωνιά να εδραιωθεί.

Τι συμβαίνει όταν το δυο δεν λειτουργεί;

Συνήθως καταλήγει σε τρίο, με διαφορετική βέβαια μορφή από αυτήν του βιβλίου μου. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που το δυο γίνεται μονάδα.

Φυσικά υπάρχει και το «τρίο». Δεν είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση;

Φυσικά και είναι αλλά ας μην ξεχνάμε και πόσα μπερδεμένα δυο υπάρχουν γύρω μας. Σίγουρα,  κάποια τα έχουμε βιώσει κι εμείς.

Πόσο έχουν δυσκολέψει σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις;

Δε νομίζω πως έχουν δυσκολέψει περισσότερο. Πάντα υπήρχαν δυσκολίες. Μόνο που τώρα οι δυσκολίες είναι διαφορετικές. Είμαστε πιο ελεύθεροι, πιο απελευθερωμένοι από ταμπού, πιο δέσμιοι όμως μιας εποχής που καθορίζεται από την τεχνολογία. Εξακολουθούμε να επικοινωνούμε, και μάλιστα περισσότερο από πριν, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Τα πάντα βασίζονται πάνω στο σεξ;

Κατηγορηματικά όχι. Οι άνθρωποι δεν έχουν πάψει να αισθάνονται, να ερωτεύονται, να αγαπούν. Καμία σχέση δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στο σεξ. Απλά, το σεξ έχει πιο βαρύνουσα θέση σε μια σχέση, και καλώς κατά τη γνώμη μου. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε πολυγαμικά όντα, όπως άλλωστε όλα τα όντα σ’ αυτόν τον πλανήτη. Όμως, είμαστε και τα πιο νοήμονα όντα γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους άλλους.






Ποια μηνύματα θέλεις να περάσεις μέσα από το βιβλίο σου;

Ότι το συναίσθημα είναι το πρωταρχικό στοιχείο σε μια σχέση, είτε με δύο είτε με περισσότερους.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Να διηγηθώ ιστορίες που κάτι έχουν πουν. Είτε είναι οικείες για κάποιους είτε όχι, να μπορούν να περάσουν κάποιο μήνυμα.

Τι είναι αυτό που αξίζει στη ζωή τελικά;

Η ευτυχία! Κι αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός.

Ποιο είναι το Α και το Ω της ζωής σου;

Από το Α ως το Ω μεσολαβεί μια ολόκληρη αλφάβητος. Θα έλεγα πως το Α είναι τα βρεφικά – παιδικά χρόνια, τότε που ρουφάς εικόνες και ακούσματα, νιώθεις τα πρώτα συναισθήματα. Τα υπόλοιπα γράμματα είναι οι εμπειρίες και η προσωπική ικανότητα του καθενός να διδαχτεί απ’ αυτές. Το Ω είναι το σημείο που θα φτάσεις να πεις «είμαι πραγματικά καλά. Είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος».

Στείλε το δικό σου μήνυμα στους αναγνώστες του blog.

Δώστε αξία στον εαυτό σας. Επιδιώξτε την προσωπική σας ευτυχία, όπως την εννοεί ο καθένας, έστω κι αν αυτή περιορίζεται σε στιγμές. Μη διστάζετε να τσαλακωθείτε γι’ αυτές τις στιγμές. Και μέσα σ’ αυτήν την προσπάθεια μη χάσετε ποτέ το σεβασμό σας για τους άλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Π. Ζαφειρίου "Η περιοδεία του δέους" από τις Εκδόσεις Andy's publishers.

  Θεόδωρος Π. Ζαφειρίου Η περιοδεία του δέους Σελίδες: 67 , Τιμή: 7 ευρώ ISBN: 978-960- 565 -4 73 - 3 Andy ’ s publishers Κυκλοφό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις