Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | ΝΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ | ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 



1794, στην παροικία των Γραικών στη Στεφανόπολη, στα μακρινά Καρπάθια. Ένας άρχοντας, έμπορος Γραικός και χήρος, στην κορυφή της δημιουργικότητάς του, τα έχει όλα. Όνομα τρανταχτό, ευτυχισμένη οικογένεια, αξιοζήλευτη περιουσία. Στον απόηχο της Γαλλικής Επανάστασης, δίχως να φταίει η ίδια, θα του ανατραπούνε όλα. Τα δυο παιδιά του θα τον εγκαταλείψουνε, καθένα με τον δικό του τρόπο. Η θυγατέρα για την Κέρκυρα, ο γιος για το Παρίσι. Τα οικονομικά του θα χαθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το όνομα και η τιμή του θα απειληθούν πρώτη φορά στη συνετή και βέβαιη πορεία της ζωής του. Όμως, μια χήρα γοητευτική τον έχει βάλει προ πολλού στο μάτι. Τα πράγματα μπερδεύονται. Δρόμοι ζωής, ιδανικά, περιουσίες, επιθυμίες και αποφάσεις, ένα πρωτόγνωρο κουβάρι. Με τη δύναμη του νου, τη γλώσσα της καρδιάς κι ένα μειδίαμα των ηρώων, οι ζωές τους ισορροπούν αλλού κι αλλιώς, σαν να ’χει αλλάξει ο κόσμος όλος.

Το πολυαγαπημένο ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Θέμελη σε νέα έκδοση.

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο το οποίο διαβάζοντάς το το αγάπησα κι εγώ. Ναι, κυκλοφορούν πολλά ιστορικά μυθιστορήματα κανένα όμως δεν είναι σαν κι αυτό. Ήρωες και αντι – ήρωες όλοι στην πρώτη γραμμή. Κανένας δεν περισσεύει. Όλοι παίζουν κι από ένα ρόλο. Η ιστορία είναι από μόνη της δυνατή και από τον διάσημο συγγραφέα πολύ καλά δοσμένη. Σε ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας πάνω σε ένα χαλί χωρίς επικίνδυνες μεταπτώσεις. Χαίρομαι πραγματικά που έγινα κι εγώ μάρτυρας αυτών των γεγονότων. Χαίρομαι ακόμα πιο πολύ που διάβασα αυτό το βιβλίο και έζησα αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία.  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις