Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ | 13/11 – 19/11

 



ΔΕΥΤΕΡΑ

«Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» | Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα | Από 7/11 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» σκηνοθετεί η Ταμίλλα Κουλίεβα αυτή τη σεζόν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ένα έργο ανατρεπτικό για όλα τ’ απρόβλεπτα που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας.

 

«Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας»

του Dimitri Danilov

 

Πρεμιέρα: 7 Νοεμβρίου

 

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα

 

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα,

Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη και ο Γρηγόρης Καραντινάκης

 

Προπώληση: https://t.ly/cBWeU

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://t.ly/IEl5h

 

«Θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μίας ώρας».

 

Ένας νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία.

 

Το μυστηριώδες πακέτο δεν το φέρνει ένας courier αλλά… ΤΡΕΙΣ. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι courier δεν παραδίδουν αμέσως το δέμα. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν και θα τον αφήσουν στην ησυχία του, η απάντηση είναι: «Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα».

 

Πώς αντιμετωπίζει κάνεις αυτή την παράδοξη κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί οι courier και τι θέλουν; Τι έχει μέσα το δέμα; Και γιατί ο Σεργκέι, ένας λογικός, υγιής, νεαρός προγραμματιστής είναι «…και πολύ βλάκας;».

 

Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου όταν «συναντηθεί» με το απροσδόκητο;

 

Ο καθένας καλείται να βρει την δική του απάντηση.

 

Ο συγγραφέας για το έργο

Ο Dimitri Danilov, στην ερώτηση ποιο είναι το θέμα το έργου «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» έδωσε την εξής απάντηση: «Θα έλεγα πως το έργο αυτό είναι για το πώς στην απλή, συνηθισμένη ζωή ενός ανθρώπου της "διπλανής πόρτας", ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλει κάτι ανεξήγητο - και πώς αναγκαστικά ο άνθρωπος αυτός καλείται να αντιμετωπίσει, να αντιδράσει σ' αυτή την εισβολή».

 

Η σκηνοθέτης για το έργο

Για μένα στο έργο αυτό, πίσω από τις κωμικές καταστάσεις, βρίσκεται ανεξάντλητο βάθος, που αποκαλύπτει τον πολύ επίκαιρο, σοβαρό και ανθρώπινο προβληματισμό: Πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος, απέναντι στους μηχανισμούς του συστήματος.

Μέσα από τις καταστάσεις του έργου, στην κωμική αποτύπωσή τους, βλέπουμε τη δική μας πραγματικότητα… και εκεί το γέλιο σταμάτα…

Οι ήρωες είναι τόσο «αναγνωρίσιμοι», που ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα από αυτούς.

Μαζί με την πολιτική σάτιρα, την απόρριψη του απολυταρχισμού, τις ακραίες φιλελεύθερες ιδέες, τον παραλογισμό της προτεινόμενης συνθήκης του έργου, υπάρχει ένας βασικός άξονας, ως προβληματισμός: Η ύπαρξη του ατόμου και της ατομικής ευθύνης, απέναντι στον εγκλωβισμό του συστήματος και στην προσωπική αντίληψη για τον κόσμο.

Ταμίλλα Κουλίεβα

 

Ταυτότητα παράστασης

Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας

Του Dimitri Danilov

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Περικλής Κονδυλάτος, Βασίλης Ζούλιας

Μουσική: Dof Twogee

Τραγούδια: ΛΕΞ

Σχεδιασμός φωτισμών: Έλενα Πετροπούλου

Κινησιολογία, χορογραφία: Κική Μπάκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιάσονας Βροχίδης

Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση

Ελεύθερη απόδοση των στίχων του τραγουδιού: Στρατής Πασχάλης

Εικαστικό αφίσας - Γραφιστικά: Νίκος Τσουκνίδας

Φωτογράφιση: Μαριλένα Αναστασιάδου

Promo Video: Θωμάς Παλυβός

Make up artist: Χρύσα Ράικου

Επικοινωνία – προβολή για το ΙΜΚ: Μαίρη Καλδάρα

Επικοινωνία-προβολή για την παράσταση: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη και ο Γρηγόρης Καραντινάκης

 

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ.: 210 3418550, mcf.gr

Πότε: Από 7 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Εισιτήρια: Κέντρο: 25€ (20€ μειωμένο), Πλαϊνά: 20€ (15€ μειωμένο)

Διάρκεια: 80’

 

      Τα μειωμένα εισιτήρια εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό για κάθε παράσταση και αφορούν στις κατηγορίες: Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Ανέργων (ΟΑΕΔ)/ ΑμΕΑ/ άνω των 65/ ομάδες άνω των 20 ατόμων. Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας (0,75€ / 0,50€)

Προπώληση: MCF.GR και TICKETSERVICES.GR https://t.ly/cBWeU

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για την παραχώρηση των χώρων της για τα γυρίσματα του promo video.







ΤΡΙΤΗ

 

Ay, Carmela!: Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ | Για 2η χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο

 

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα και την Κοζάνη, η παράσταση “Ay, Carmela!” επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο.

 

Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είσαι διατεθειμένος να κάνεις στον βωμό της ελευθερίας (σου); Αυτή είναι η αφετηρία του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα που παρουσιάζει η Θεατρική Εταιρεία THEARTES των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη.

 

“Ay, Carmela!”

 

Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στο Θέατρο Μεταξουργείο. Προπώληση εισιτηρίων: https://t.ly/9dP9R

 

Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται κατά την περίοδο του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Πρωταγωνιστές, δύο ηθοποιοί που, μέσα από την περιπέτειά τους, φωτίζεται η συλλογική τραγωδία ενός λαού που μαστίζεται από την εμφύλια διαμάχη, η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης που έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο, ο συλλογικός αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια του καλλιτέχνη, η ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς και η ανάγκη να μη χαθεί η ιστορική μνήμη.

 

Ο κίνδυνος της ιστορικής αμνησίας, έχει προεκτάσεις και σε άλλες χώρες που μαστίζονταν ή και μαστίζονται από κάποιον Εμφύλιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

 

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, δράμα και ποίηση, καθώς σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να είναι γεμάτος συγκρούσεις, η σπαρακτική απεικόνιση της αγάπης και της απώλειας είναι μια οδυνηρή μαρτυρία της απανθρωπιάς του πολέμου.

 

Πρόθεση της παράστασης είναι να υπενθυμίσει ότι το τρίπτυχο Δημοκρατία-Ελευθερία-Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτική στάση, αλλά δικαίωμα όλων.

 

Ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας, γεμάτο χιούμορ.

 

Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που, εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές τού Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τούς διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη.

 

Η Καρμέλα, αγανακτισμένη, επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την παρωδία παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λιγόψυχου Παουλίνο. Τελικά, ο Παουλίνο θα καταφέρει να συγκρατήσει την Καρμέλα ή η Καρμέλα θα ολοκληρώσει το σχέδιό της καταλήγοντας να εκτελεστεί;

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

 

Τη φετινή χειμερινή περίοδο, αποφασίσαμε με την Κατερίνα Μπιλάλη, ως THEARTES, να παρουσιάσουμε για δεύτερη χρονιά το έργο “Ay, Carmela!” του

 

Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα. Ένα έργο αντιπολεμικό, ένα έργο κατά των αδελφοκτόνων εμφυλίων πολέμων, μα πάνω από όλα ένα έργο αντιφασιστικό που αναφέρεται σε ζητήματα δημοκρατικών αγώνων, αλληλεγγύης, αγάπης, ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης, ηθικής, αξιοπρέπειας, θάρρους, σεβασμού, αλλά κυρίως θίγει τη σπουδαιότητα του να μην περάσει στη σφαίρα της λήθης η συλλογική ιστορική μνήμη. Ένα έργο έκκληση υπέρ της μνήμης, της θύμησης, το οποίο το οποίο συνδυάζει μοναδικά τον πικρό τόνο του εμφυλίου με ένα αιχμηρό, μαύρο χιούμορ.

 

Ως THEARTES έχουμε ως μότο: το Θέατρο είναι το σημείο τομής μεταξύ πραγματικότητας και επιθυμίας, είναι μια μεταθεατρική περιοχή όπου η μυθοπλασία γίνεται πραγματικότητα, όπου όλα είναι δυνατά να συμβούν, επειδή όλα μπορούν να συμβούν σε ένα θέατρο, ακριβώς επειδή είναι Θέατρο.

 

Κωνσταντίνος Κυριακού

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Ay, Carmela!

 

του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα

 

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

 

Δραματουργία – Κινησιογραφία: Κατερίνα Μπιλάλη

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα

 

Φωτισμοί: Λέων Εσκενάζη

 

Πρωτότυπη μουσική: Άρτεμις Ματαφιά

 

Εκτέλεση μουσικής – Ενορχήστρωση – Κιθάρες: Γιώργος Πατσιώτης

 

Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

 

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Λευτέρης Παπακώστας

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού

 

Make-Up Artist: Οξάνα Πελιούχ (Data Type – Atelier de Beauté)

 

Hair Stylist: Organic Hair Spa by Athanasios

 

Στρατιωτικές στολές: Khaki Depot

 

Φωτογραφίες promo: Μαρία Χουρδάρη

 

Φωτογραφίες παράστασης: Φανή Τουμπουλίδου

 

Video παράστασης – Trailer: Νικήτας Χάσκας

 

Σχεδιασμός αφίσας: [βιβλιοτεχνία]

 

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – WeWill

 

Παραγωγή: «THEARTES» Α.Μ.Κ.Ε.

 

Διανομή:

 

Κατερίνα Μπιλάλη

 

Κωνσταντίνος Κυριακού

 

Πού: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλέφωνο: 21 0523 4382

 

Πότε: Από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ), 5€ (ατέλειες) Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/ay-carmela-theartes-2ndseason/

 

Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)

 

Ø Η παράσταση παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα – Instituto Cervantes de Atenas.

 

Ø Η μουσική της παράστασης ήταν υποψήφια στην κατηγορία “Καλύτερη Μουσική” θεατρικής παράστασης στα Βραβεία Κοινού του All4Fun.

 

Έγραψαν για την παράσταση

 

«Δύο ασκημένοι σωματικά και πνευματικά ηθοποιοί (Κ. Κυριακού, Κ. Μπιλάλη) αποδίδουν εκλεκτά και ομοιοπαθητικά το δίδυμο, ανδρόγυνο πλάσμα του Αρλεκίνου και της Κολομπίνας.»

 

Λέανδρος Πολενάκης, Η Αυγή

 

«Όμορφοι, ταλαντούχοι και μορφωμένοι καλλιτέχνες, τα έδιναν όλα σε μια παράσταση γεμάτη ενέργεια.»

 

Κυριακή Πετράκου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

 

«Κάθε φορά που βλέπω παράσταση τού Κωνσταντίνου Κυριακού θαυμάζω τον “λαϊκό” τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου.»

 

Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, grafei.wordpress.com

 

«Εξαιρετική συνύπαρξη-συνεργασία δυο ηθοποιών, που μέσα σ’ ένα απλό κι απέριττο σκηνικό, δείχνουν ποιητικά-τραγουδιστά-χορευτικά-συγκινητικά-χιουμοριστικά-πειστικά-μεταφυσικά, το τι σημαίνει να είσαι Άνθρωπος μη απαθής, με ό,τι συμβαίνει γύρω σου, δίπλα σου!

 

Παύλος Λεμοντζής, fractalart.gr

 

«Το εξαιρετικό έργο του Σινιστέρρα, είναι μια δυνατή ευκαιρία για την Κατερίνα Μπιλάλη, να ξεδιπλώσει ολόκληρη την γκάμα του υποκριτικού δυναμικού της. […] Ωραιότερη και πιο ερωτική Καρμέλα δεν θα μπορούσα να φανταστώ.»

 

Λένα Σάββα, θέατρο.gr

 





ΤΕΤΑΡΤΗ

November στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής.

 

Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση».

 

Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής.

 

Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ.

 

Το έργο αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας. Ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς στον λαό, την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τέλος, την ικανότητα του εξουσιαστή να κάνει τον πολίτη να πιστεύει ότι ο εχθρός είναι ο άλλος πολίτης και όχι η εξουσία.

 

 

 

Συγγραφέας: David Mamet

 

Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας

 

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

 

Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν

 

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

 

Μουσική: Φώτης Σιώτας

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Νεράντζης

 

Ηθοποιοί: Σταύρος Σβήγος, Κώστας Καζανάς, Μαρία Χάνου, Νίκος Τουρνάκης, Δημήτρης Ραφαήλος

 

Πληροφoρίες

 

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ.: 2103636144, 2103644921

 

Έναρξη: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

 

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:15, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:15

 

Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2103636144 – ARTinfo: 2109213310, καθημερινά: 11:00-15:00

 

www.theatrotzenikarezi.gr  – www.artinfo.gr

 

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

 

Συμπαραγωγή:

 

Θέατρο Τζένη Καρέζη – ARTinfo

 

 

 





ΠΕΜΠΤΗ

«Άντρες με τα όλα τους»

 

Ladies Night!!!

 

των Stephen Sinclair και Anthony McCarten

 

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ

 

2ος Χρόνος  Από 13 Οκτωβρίου 2023

για 40 μόνο παραστάσεις

2ος Χρόνος

 

Στην Νέα Ζηλανδία το 1987 οι συγγραφείς Stephen Sinclair και Anthony McCarten παρουσιάσανε την κωμωδία με τον τίτλο «Ladies Night».Όπου ανέβηκε το έργο πάντα οι παραστάσεις ήτανε sold out.

 

H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα όλων των μεγάλων μιούζικαλ, διασκεύασε και σκηνοθέτησε μία νέα παράσταση, προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Σε μια Αθήνα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι...Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτήζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό, τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους... Μόνο που κανείς απ' αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται!! Άντρες με τα...όλα τους...Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ανατροπές, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό, μουσική και στριπτήζ!!!

 

Πρωταγωνιστούν

 

Οι Άντρες: Μάρκος: Αντώνης Λουδάρος, Βασίλης: Σωτήρης Καλυβάτσης, Αριστείδης: Γιώργος Γαλίτης, Βρασίδας: Ησαΐας Ματιάμπα,, Μίλτος: Θανάσης Πατριαρχέας, Έντι: Ντάνιελ Νούρκα.

 

Οι Γυναίκες: Σοφία: Παρθένα Χοροζίδου, Αλίκη: Βάσω Γουλιελμάκη, Μαρίνα: Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άννα: Άννα Μαρία Κόρνια και η Βίκυ Κάβουρα

 

Συντελεστές

 

Θέμις Μαρσέλλου: Σκηνοθεσία και απόδοση - διασκευή κειμένου

Μαίρη Τσαγκάρη: Σκηνικά

Παναγιώτα Κοκκορού: Κοστούμια

Νικόλας Γουάστωρ: Ενορχήστρωση, μουσική διδασκαλία, μουσική επιμέλεια

Άννα Αθανασιάδη: Χορογραφία

Μελίνα Μάσχα: Φωτισμοί

Σοφία Δριστέλα: Συνεργάτης Ενδυματολόγου

Νίκος Ζήκος: Φωτογραφίες

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τρέιλερ

Μαρία Βασιλάτου: Βοηθός σκηνοθέτη

Κάρολος Πορφύρης: Σχεδιασμός προγράμματος-αφίσες

Ντόρα Βαλσαμάκη: Οργάνωση παραγωγής

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις ΤΑΓΑΡΗ

 







ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν.

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής.

 

Γραμμένο το 1949, “Ο θάνατος του εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα.  Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ / Τηλ: 210 64 24 424




 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Μικρός Κεραμεικός

Παρουσιάζει «ΟΙ ΣΕΜΝΟΤΥΦΟΙ»

(THE PRUDES) του

Anthony Neilson

σκηνοθεσία

Βαγγέλης Λάσκαρης

Από τις 14 Οκτωβρίου 2023

κάθε

Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00

 

O ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ παρουσιάζει το βαθύ, αστείο και τρυφερό έργο του Anthony Neilson «Οι Σεμνότυφοι», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη. Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

 

Οι «Σεμνότυφοι» γράφτηκαν το 2018 από τον Anthony Neilson για το Royal Court Theatre - το θέατρο των συγγραφέων, όπως είναι γνωστό στο Λονδίνο, ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 στο θέατρο Vault κι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να επαναδιαπραγματευτεί και επικαιροποιήσει το υλικό του έργου φέρνοντας το αυτή τη φορά στην Αθήνα του 2023.

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Η Ναταλία κι ο Τάσος είναι οι «Σεμνότυφοι», ένα σύγχρονο ζευγάρι της πόλης που κουβαλά όλα τα στερεοτυπικά πρότυπα της κοινωνίας μας για τον άνδρα και την γυναίκα. Μας προσκαλούν στο θέατρο για να μιλήσουμε για το σεξ, αποκαλύπτουν πως οι ίδιοι έχουν να κάνουν σεξ 14 μήνες και 4 ημέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι πως το θέμα τους πρέπει να λυθεί απόψε στο θέατρο, πάνω στη σκηνή. Είναι έτοιμοι για όλα και ή θα κάνουν σεξ απόψε ή όλα θα τελειώσουν για αυτούς.

 

O Anthony Neilson έχει γράψει ένα έργο για την συντροφικότητα, την οικειότητα και την αστική μοναξιά. Αποτελεί ένα έργο για την προσπάθεια να πεις το ανείπωτο, για την απόκρυψη των επιθυμιών, για τον ερωτισμό μέσα στα ζευγάρια που χάνεται. Πόσο σεμνότυφοι έχουμε γίνει σε μια κοινωνία που συντηρικοποιείται ταχύτατα;

 

Γιατί το σεξ έχει τόση σημασία στις ζωές μας; Γιατί το σκεφτόμαστε συνέχεια; Γιατί μας αρέσει να μιλάμε για αυτό; Θέλουμε να ξεφύγουμε μέσα από το σεξ από την μοναξιά μας; Και τι συμβαίνει όταν δημοσιοποιούμε οικεία πράγματα και καταστάσεις;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Συγγραφέας: Anthony Neilson

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Σκηνικός χώρος και ενδυματολογική επιμέλεια: Ντιάνα Σκιαδά

Κίνηση ηθοποιών: Βασιλική Μπέγκα

Φωτισμοί / φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Video Trailer: Στέφανος Κοσμίδης / ORKI

Αφίσα παράστασης / Δημιουργικό: BEEZY STUDIO

Επιμέλεια προγράμματος: Εκδόσεις Αιγόκερως

Επικοινωνία / Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή: RM Light

 

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά)

 

Ναταλία Πελέκα και Τάσος Προβιάς

 

 

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

 

FB Page: https://www.facebook.com/mikroskerameikos

Instagram : https://www.instagram.com/mikroskerameikos/

Web site: www.mikroskerameikos.gr

Διεύθυνση: Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Πληροφορίες : 210 3454831

Email: mikroskerameikos@gmail.com

 

PROVAT.O. ATHENS

FB Page: https://www.facebook.com/provatheatreorganization

Instagram : https://www.instagram.com/provato_athens/

Web site: www.provatoathens.com

Πληροφορίες : 6986604174

Email: provatoathens@gmail.com & info@provatoathens.com

 

 





ΚΥΡΙΑΚΗ

Ακάλυπτη στον ακάλυπτο στο Θέατρο Αλκμήνη

της Ρούλας Καρακατσάνη



Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη από 14 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο 21.30 & Κυριακή  21:00

 

Μια παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Καρακατσάνη.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Στην αιχμαλωσία της εύθραυστης καθημερινότητας, στην ανελεύθερη πατριαρχική κοινωνία που προσπαθούμε να επιβιώσουμε η «ακάλυπτη» βρίσκει διέξοδο στη φαντασία.

Διεκδικεί το όνειρο με σουρεαλισμό, ειλικρίνεια και χιούμορ. Μας φανερώνει έναν κόσμο όπου η αγάπη και η τρυφερότητα είναι τα θεμέλιά του.

Ξεδιπλώνει μπροστά μας μια θάλασσα συναισθημάτων και διαδρομών... Μια εξομολόγηση που λυτρώνει τον θεατή σπάζοντας τελικά τα σκηνικά όρια.

Το γέλιο, ως καλός αγωγός της σκέψης, δημιουργεί ανθρώπους που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ένα φωτεινό πλάσμα που γίνεται σύμβολο ελπίδας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου