Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 




Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ

και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Μια φορά ήταν ο καιρός

 

την Κυριακή 7 Απριλίου 2024

και ώρα 18:00 

στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1

 

ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ

ο Θάνος Ξάνθος

Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

 

Τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσικά

ο συνθέτης

Γιάννης Νικολάου

 

…Και σε ρόλο έκπληξη, ο συγγραφέας του βιβλίου

 

 






Οπισθόφυλλο:

Μια φορά ήταν ο καιρός! Μεγάλος και τρανός που για να μη βαριέται άλλαζε συνεχώς.

Όμως έχει ελαττώματα δυστυχώς.

Η φύση είναι εξαγριωμένη με τους ανθρώπους επειδή πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν και δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Ο καιρός την παρακάλεσε να σταματήσει το κακό και να δώσουν στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία.

Θα τα καταφέρει άραγε ο καιρός να την πείσει; Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν ανακύκλωση και να σέβονται το περιβάλλον; Ποιος ξέρει;

Ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ! Μια ιστορία που περνάει μηνύματα για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

 






Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

 

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου του 1981. Μεγάλωσε στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια, όντας ο μικρότερος από έξι παιδιά. Η μητέρα του κατάγεται από την Πάτρα και ο πατέρας του από την Μικρά Ασία. Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες φάνηκαν από τα παιδικά του χρόνια. Σε ηλικία 8 χρονών άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Παράλληλα με το σχολείο του λάμβανε μέρος και στις θεατρικές παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Νίκαιας.

Μετά το στρατό και σε αναζήτηση επαγγελματικής αποκατάστασης, γράφεται στην Δραματική σχολή  «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με την Μανίνα Ζουμπουλάκη, την Βίκυ Τσιανίκα και την Αλκυόνη Παπαδάκη.

Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα: «Το Τελευταίο Botox», «Τρεις Τρεις Εννιά», «Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα», και την «Diva».  Όλα του τα έργα παίχτηκαν σε μικρές και μεγάλες σκηνές και γνώρισαν σημαντική επιτυχία.

Στα 2006 βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου παίζει σε παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ενώ διατηρούσε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Εγνατία μαζεύοντας εμπειρίες γράφοντας ευθυμογραφήματα, κάνοντας τα πρώτα βήματα στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει τους «Μονολόγους» στο free press «City Uncovered». Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο avmag.gr και στο mcnews. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει το δικό του blog με τίτλο «Μεθυσμένες ιστορίες» μέσα από το οποίο προβάλλει τον πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: «Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες», «Ερμή...Μη!», «Φόνοι στην Κρυστάλλη, «Η Γριά Βαλίτσα», «Η φωνή μέσα μου», «Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει» και το «Ευφροσύνη – Όλα όσα θυμάμαι». Το βιβλίο «4 Ιστορίες Μυστηρίου;» είναι το όγδοο στη σειρά και κυκλοφορεί από τις Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις.

Το «Μια Φορά Ήταν ο Καιρός» είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.

 

 

Επικοινωνία με τον συγγραφέα:

i-kostas@hotmail.com

Methismenesistories.blogspot.com

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου