Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΔΟΥΚΑ «ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

 




Με τον συγγραφέα του βιβλίου γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Δεν κάναμε όμως ποτέ παρέα. Δεν υπήρξαμε ποτέ κολλητοί. Όχι ότι δεν θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλον. Απλά, δεν έκατσε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο «ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ». Μια συλλογή διηγημάτων που αξίζει να διαβαστεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα πρώτα το διάβασα μέσα σε μια νύχτα. Δεν με κούρασε. Δεν βαρέθηκα. Δεν βόγκαγα για το πότε θα τελειώσει. Οι ιστορίες έχουν κι από ένα διαφορετικό χρώμα. Κάθε ιστορία μου δημιούργησε κι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Για να μη πολυλογώ (πράγμα που δεν μου αρέσει) ο Δούκας μπαίνει δυναμικά στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας με δώδεκα ιστορίες που δεν θα αφήσουν κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλοτάξιδο. Κλείνοντας θα σας πω ένα μυστικό: ζήλεψα. Υπάρχει μια ιστορία που πρωταγωνιστής θα ήθελα να ήμουν εγώ. Δεν πειράζει. Αυτά έχει η ζωή…

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Χρώματα και συναισθήματα. Πόσα κρύβει άραγε η ανθρώπινη ψυχή, τι μπορεί να φανερώσει και τι να κρατήσει μυστικό. Μέσα από ένα παιχνίδι χρωμάτων κι εναλλαγής συναισθημάτων, εκτυλίσσονται δώδεκα μικρές ιστορίες, για μεγάλα παιδιά. Δώδεκα χρώματα, δώδεκα ζωές, δώδεκα ήρωες, δώδεκα συναισθήματα. Αγάπη, έρωτας, ψέμα, μίσος, θάνατος, αλαζονεία, αποδοχή, φιλία, μυστικά, φόνοι κι αμαρτίες.

Ο Ράλφι το μικρό ξωτικό θα ζήσει τον μεγάλο του απαγορευμένο έρωτα, δυο παράλληλοι εραστές θα γνωριστούν ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς που θα αλλάξει την ζωή τους, ένας καθρέφτης θα αποκαλύψει μυστικά και θα συμφιλιώσει  μια όμορφη γυναίκα με τον ίδιο της τον εαυτό, ο θάνατος της Αντωνίας Λυγερού θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά μιας ζωής, μια κρουαζιέρα θα ελευθερώσει την Αλίκη που έχει χάσει τον σύζυγό της, δίνοντάς της την δύναμη να προχωρήσει παρακάτω, ο Άλεξ θα θελήσει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προσπαθώντας να απεξαρτηθεί από την χρόνια χρήση αντικαταθλιπτικών ουσιών, ενώ ένας παράξενος κηπουρός θα γίνει δολοφόνος για να προστατεύσει τα φυτά του.

Μια περιπλάνηση στον ψυχισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, ένα ταξίδι που σας καλεί να ανακαλύψετε τα χρώματα που ζωγραφίζουν τις στιγμές μας και καθορίζουν την ίδια μας την ζωή….

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου