Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | KRISTIN HARMEL | Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 



Δύο μητέρες, δύο κόρες.

Δύο οικογένειες που διαλύθηκαν για πάντα.

 

Παρίσι, 1939.

 

Οι νεαρές μητέρες Ελίζ και Ζουλιέτ γίνονται γρήγορα φίλες την ημέρα που συναντιούνται στο όμορφο δάσος της Βουλώνης. Αν και πάνω από την Ευρώπη απλώνεται η σκιά του πολέμου, καμία δεν υποψιάζεται το μέλλον που τις περιμένει.

 

Η Ελίζ γίνεται σύντομα στόχος των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και εμπιστεύεται στη Ζουλιέτ ό,τι πιο πολύτιμο έχει – τη μικρή της κόρη. Η ίδια θα αναγκαστεί να διαφύγει με πλαστά χαρτιά, για να μη συλληφθεί. Το 1943, όμως, πέφτει μια βόμβα στην περιοχή τους και το μικρό βιβλιοπωλείο της Ζουλιέτ μετατρέπεται σε ερείπια. Ο κόσμος των δύο γυναικών καταρρέει, αγαπημένα πρόσωπα χάνονται για πάντα και ο αγώνας για επιβίωση γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ.

 

Έναν χρόνο αργότερα, με τον πόλεμο να οδηγείται προς το τέλος του, η Ελίζ επιστρέφει για να ξανασμίξει με την κόρη της, αλλά η Ζουλιέτ έχει εξαφανιστεί…

 

ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ που δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Οι σκοτεινές δυνάμεις του πολέμου απλώνουν τα δίχτυα τους παντού. Ένα μοναδικό – συγκινητικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα μπορούσε άνετα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Ανατριχιαστικό και τολμηρό με όπλο την αγάπη και το δέσιμο που μπορεί να προκαλέσει. Καλογραμμένο και άκρως ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Διαβάστε το. Σας το προτείνω.

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ» ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΤΟ GOODREADS.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου