Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει! | Εκδόσεις Μίνωας

 

WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες,Με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου σας προτείνουμε τίτλους για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που ταξιδεύουν στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, φωτίζοντας σπουδαία πρόσωπα και γεγονότα καθοριστικά για τον Αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Το νετλέτιΖοέλ Λοπινό
1810 Η Κρήτη περνά την πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας της. Οι Τουρκοκρητικοί εξουσιάζουν το νησί, ενώ η Πύλη αδυνατεί πλέον να τους χαλιναγωγήσει. Κλέβουν και σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους, βιάζουν ανενόχλητοι επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο. Η Ζοέλ Λοπινό αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κρήτης, όπως τις διηγήθηκαν στη συγγραφέα οι κάτοικοι του Μανιολόπουλου, πριν λησμονηθούν για πάντα.
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΦιλέλληνεςΚρίστοφερ Μ. ΓουντχάουζΜετάφραση: Γιώργος Λαμπράκος
Άγνωστες πτυχές, παρασκηνιακά γεγονότα, λιγότερο γνωστά επεισόδια της Επανάστασης έρχονται στο προσκήνιο από έναν πραγματικό φιλέλληνα που αγάπησε την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο. 
Η Αθήνα, Από την Ανατολή στη Δύση 1821-1896Μαρία Ηλιού 
Ένα συναρπαστικό βιβλίο-φωτογραφικό λεύκωμα για το οποίο χρειάστηκαν 15 χρόνια έρευνας σε τρεις ηπείρους, μια ιστορία για την πόλη και τους κατοίκους της, ένα ταξίδι στις μεταμορφώσεις της Αθήνας του 19ου αιώνα. Βασισμένο στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού.
ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ 
21 ήρωες του 1821
Γιάννης Διακομανώλης, Βασίλης ΚουτσιαρήςΗλικία: 7-11 ετών
Μικρές ιστορίες 21 ηρώων της ελληνικής επανάστασης, φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για την Επανάσταση του 1821 από το ξεκίνημά της στις παραδουνάβιες ηγεμονίες μέχρι τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.
Οι μεγάλες μάχες του 1821Μαρία ΔασκαλάκηΕικονογράφηση: Μιχάλης Κυλάκος
Ηλικία: 5-9 ετών
Δέκα από τις κρισιμότερες μάχες της ταραγμένης εκείνης περιόδου καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο με την ευχή να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι που θα φέρει τα σημερινά παιδιά λίγο πιο κοντά στα μακρινά εκείνα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Οι αγωνιστές του 1821Μαρία ΔασκαλάκηΕικονογράφηση: Μιχάλης Κυλάκος
Ηλικία: 5-9 ετών
Οι Αγωνιστές του 1821 είχαν κι άλλη μία πλευρά που η επίσημη ιστορία συχνά ξεχνά να αναφέρει. Δεν ήταν μόνο πολεμιστές που ρίχνονταν άγρια στη μάχη δίχως να λογαριάζουν ζωή και θάνατο. Ήταν και άνθρωποι που αγάπησαν, έκαναν παιδιά, φοβήθηκαν, πληγώθηκαν, έκλαψαν, έκαναν κι αυτοί τα λάθη τους, μετάνιωσαν.
Η ελληνική επανάσταση του 1821Γιάννης Διακομανώλης, Βασίλης ΚουτσιαρήςΕικονογράφηση: Μιχάλης Κυλάκος
Ηλικία: 4-8 ετών
Τα ιδρυτικά μέλη της Φιλικής Εταιρείας ήξεραν πως έπρεπε να πείσουν ένα ολόκληρο έθνος να επαναστατήσει για να απελευθερωθεί, επιτέλους, από τους Οθωμανούς. Πώς, όμως, θα το κατάφερναν αυτό, όταν όλες οι εξεγέρσεις μέχρι τότε είχαν πνιγεί στο αίμα; Ένα βιβλίο για την Επανάσταση του 1821 από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας το 1814 ως τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το 1830.
ΣΕΤ ΒΙΒΛΙΩΝ
Website
Email
Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn
Spotify
Copyright © *|2023|* *|Minoas Editions|*, All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου