Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΟΥ «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΥΦΙΚΟ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 



«Μόνη της το έφτιαξε το τρίτο νυφικό... Κάθε βελονιά περασμένη με αγάπη και προσδοκίες. Ήλπιζε μόνο να ’ναι το τελευταίο! Ήλπιζε να ’ναι το τυχερό!»

ΚΑΣΟΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1940. Ο Κωνσταντής και η Κασσία, στον δρόμο τους για το σχολείο, εξομολογούνται ο ένας στον άλλο πως δεν τους δένει μόνο η φιλία, αλλά κάτι πολύ πιο δυνατό. Παρά τις δυσκολίες και τις απώλειες που θα αντιμετωπίσουν σε ένα νησί ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο από την έλευση τριών διαδοχικών κατακτητών, και σε πείσμα της μοίρας, που δε βρίσκεται ούτε στιγμή με το μέρος τους, ο έρωτάς τους θα ανθίσει.

Η αναπόφευκτη μετανάστευση στην Αυστραλία, χρόνια αργότερα, εκείνου ως εργάτη σε φυτείες και εργοστάσια κι εκείνης ως νύφης διά αλληλογραφίας, θα τους οδηγήσει σε ξεχωριστά μονοπάτια, γεμάτα εμπόδια, ένοχα μυστικά, προδοσία και αίμα.

Καθώς η πολυπόθητη κατάκτηση της ευτυχίας φαντάζει ουτοπία και η απελπισία βυθίζει την Κασσία ολοένα και περισσότερο στα σκοτάδια της, θα έρθει η στιγμή που θα θέσει ένα δύσκολο ερώτημα στον εαυτό της. Μήπως η ευδαιμονία δεν είναι μια παρατεταμένη κατάσταση που συντροφεύει κάποιον σε όλη του τη ζωή, αλλά λίγες πολύτιμες στιγμές για τις οποίες πρέπει να αισθάνεται ευγνώμων;

 

Είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και οφείλω να ομολογήσω πως ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με έντονους χαρακτήρες, αγωνία και στρωτό λόγο που με κράτησε καθηλωμένο. Δεν έχει βαρετές επαναλήψεις και δεν υπάρχουν δύσκολες εκφράσεις για να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη. Η ιστορία από μόνη της λέει πολλά αλλά δεν θα σας αποκαλύψω τίποτα. Οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου είναι καλοφτιαγμένοι. Με πήραν από το χέρι και με ταξίδεψαν. Έγινα κι εγώ άθελά μου μέρος της ιστορίας και αυτό μου άρεσε πολύ. Οι ανατροπές έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και καλοδουλεμένο. Αξίζει να διαβαστεί. Σας το προτείνω!!  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου