Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η Ορχήστρα ΘΩΜΑ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ στο "ΠΕΡΑΝ"



Η ορχήστρα Θωμά Μπακαλάκου στο «Πέραν»










Αφιέρωμα στα 40 χρόνια παρουσίας του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Μαΐου, στις 22.30, στο «Πέραν, το καφέ-αμάν της πόλης». Το πρόγραμμα επιμελείται ο μαέστρος Σπύρος Παγιάτης, επικεφαλής της ορχήστρας «ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ», ένα σύνολο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Υδραίου, ερμηνευτή επί πολλά χρόνια των τραγουδιών του Θωμά Μπακαλάκου και του Σπύρου Παγιάτη. Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν τραγούδια από τους δίσκους: «Τα αγροτικά», «Οι προστάτες», «Πορεία στη νύχτα» και «Ανοιχτή επιστολή».

Τραγούδι: Θωμάς Μπακαλάκος, Γιώργος Υδραίος, Βάλια Τσιργιώτη, Τερέζα Κρητικού. Συμμετέχει η Στέλλα Καρύδα.
Παίζουν οι μουσικοί: Σπύρος Παγιάτης-πιάνο, Δημήτρης Μίχας-κλαρινέτο, Αργύρης Ντίνας-τρίχορδο μπουζούκι, Σπύρος Βλάχος-κιθάρα, Ισίδωρος Παπαγεωργίου-μπάσο, Νίκος Καρνάβας-κρουστά.

Αυτό που κύρια χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του Θωμά Μπακαλάκου είναι το ότι θίγει στα τραγούδια του κοινωνικά προβλήματα, τα οποία απασχολούσαν και απασχολούν έως και σήμερα τους ανθρώπους ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος: «μια δραχμή το κιλό πούλαγε το σιτάρι ο φτωχός αριστερός αγρότης, αλλά μια δραχμή το πούλαγε κι ο δεξιός».

Είσοδος: Τραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ/άτομο. Μπαρ: 3,00 ευρώ/άτομο.
Σε συγκεκριμένα τραπέζια, από τα οποία η οπτική επαφή με τη σκηνή δεν είναι άμεση, δεν  υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου. 

Πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://peran.gr/mousiko-imerologio/709-/event_details
Κρατήσεις: 210-25.33.896
«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 4.4.2024 | Εκδόσεις Ψυχογιός

  Νέες κυκλοφορίες ενηλίκων 4.4.24 Aν δε βλέπετε το newsletter σωστά, πατήστε  εδώ . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔ...