Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Μόλις κυκλοφόρησαν

 


ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά από 1-3 ετών

Σειρά: Τράβα και βρες της Λίζα Ρέιγκαν
εικονογράφηση: Σάρα Γουέιντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

 
Πόσο τρομακτικός ήταν ο Τ-Ρεξ;

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Πόσο μεγάλη είναι η αρκούδα;

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Μια νέα σειρά καρτονέ βιβλίων με διπλοτραβηχτά κινούμενα μέρη.
Το παιδί παρατηρεί τις εικόνες, μαθαίνει διάφορες πληροφορίες για τους δεινόσαυρους και τα άγρια ζώα και διασκεδάζει τραβώντας τα κινούμενα μέρη που του αποκαλύπτουν με παιχνιδιάρικο τρόπο τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Πόσο δυνατά βρυχάται το λιοντάριΠόσο μεγάλη είναι η φάλαινα
 


ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Σειρά: Ψάξε & βρες με τον μαγικό φακό

Ζώα της θάλασσας της Σούζι Ρέι
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
εικονογράφηση: Ντιέγκο Βαϊσμπεργκ

Άνοιξε τα παραθυράκια και χρησιμοποίησε τον μαγικό φακό για να ανακαλύψεις τα πανέμορφα ζώα της θάλασσας!
 
Ένα βιβλίο με περισσότερες από 200 απίθανες πληροφορίες! Τα παιδιά ανοίγουν τα παραθυράκια, παρατηρούν τις εικόνες και χρησιμοποιούν τον μαγικό φακό για να εξερευνήσουν τις θάλασσες και να ανακαλύψουν ένα σωρό συναρπαστικά πλάσματα!
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: ΔεινόσαυροιΚαρχαρίεςΖώαΔιάστημα.
 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 5 ετών

Ο φράχτης του Αλφρέντο Σοντεργκίτ
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Δύο φίλες περνούν το καλοκαίρι μαζί. Ένας φράχτης χωρίζει τα σπίτια τους. Χρόνια αργότερα θα ξανασυναντηθούν δίπλα στον ίδιο φράχτη…
 
Η Φραγκίσκη και η Αντωνία συναντιούνται μια μέρα με πολλή ζέστη δίπλα στον φράχτη που χωρίζει τα σπίτια τους. Γίνονται φίλες και περνούν το καλοκαίρι μαζί. Οι διακοπές τελειώνουν, αλλά η ζωή τους μόλις αρχίζει. Χρόνια αργότερα, θα ξανασυναντηθούν δίπλα στον ίδιο φράχτη…
Από τον συγγραφέα του βιβλίου Οι ξένοι, που γνώρισε διεθνή επιτυχία, μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες και συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens 2020.
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 11 ετών

Οι Άθλοι του Ηρακλή Μπιλ του Γκάρι Ντ. Σμιτ
μετάφραση: Μαρία Σκαμάγκα

Χρειάζεται να είσαι ήρωας για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ζωής; Ο δωδεκάχρονος Ηρακλής Μπιλ αναμετριέται με τον μυθικό συνονόματό του.
 
Ο Ηρακλής Μπιλ ξέρει πως έχει το όνομα ενός μυθικού ήρωα...
Όμως ο ίδιος δεν είναι φτιαγμένος από τη στόφα των ηρώων. Είναι το πιο μικροκαμωμένο παιδί στην τάξη του. Έτσι, όταν στο νέο του σχολείο ο αυστηρός καθηγητής συνταγματάρχης Χάπφερ του αναθέτει να επαναλάβει τους άθλους του μυθικού συνονόματού του στο σήμερα, ο Ηρακλής είναι επιφυλακτικός. Πού να τα βρεις τα λιοντάρια της Νεμέας στο Ακρωτήριο Κοντ; Και φυσικά ούτε μια Λερναία Ύδρα δεν έχει τη φωλιά της εκεί τριγύρω.
Κι ενώ του λείπουν τρομερά οι γονείς του και στενοχωριέται που ο αδερφός του δουλεύει ασταμάτητα, ο Ηρακλής βρίσκει τελικά τον τρόπο να ακολουθήσει τα βήματα του φοβερού ημίθεου. Στην προσπάθειά του αυτή θα αποκτήσει καινούριους φίλους –δίποδους και τετράποδους– που θα σπεύσουν να τον βοηθήσουν. Και ενώ το μυθικό του πρότυπο έφερε σε πέρας τους δώδεκα άθλους του ολομόναχος, ο Ηρακλής γρήγορα αρχίζει να καταλαβαίνει πως ίσως τελικά αυτό να μην είναι απαραίτητο…
 
«Έξυπνο και διασκεδαστικό... ένα βιβλίο που ξυπνάει το ενδιαφέρον για την αρχαία ελληνική μυθολογία και μας μαθαίνει να ανοιγόμαστε στους άλλους όταν τα πράγματα δυσκολεύουν».
School Library Journal
 
«Ο Σμιτ πλάθει την απολαυστική αφήγηση του Ηρακλή με το χαρακτηριστικό του ύφος, που αντισταθμίζει τη συγκίνηση με το χιούμορ. Το ταξίδι αυτού του ήρωα θα σας αγγίξει βαθιά».
Publishers Weekly
 
«Οι σελίδες αυτού του τόσο αξιόλογου βιβλίου είναι γεμάτες από συναισθηματική ειλικρίνεια και πνεύμα και μια καθαρή ματιά πάνω στα πράγματα, κερδισμένη με πολύ κόπο, που σου ζεσταίνει την καρδιά».
Booklist
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Για παιδιά από 12 ετών

Ο πολύγραφος ή Το καλοκαίρι των ηρώων της Μαρίας Σκαμάγκα

Ένα παιδί, ένα καλοκαίρι και πολλές ανακαλύψεις μπλέκονται σε μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο ένα νησί του Αιγαίου.
 
Ο Παντελής παραθερίζει σ’ ένα νησί του Αιγαίου, σ’ ένα μικρό χωριό δίχως παιδιά, σε μια εποχή δίχως ερεθίσματα άλλα πέρα απ’ αυτά που προσφέρει η φύση, ένα ραδιόφωνο ίσως, και τα χιλιοδιαβασμένα του κόμικς. Το καλοκαίρι αυτό των δέκα του χρόνων θα είναι για κείνον ένα καλοκαίρι ανακαλύψεων. Στη διάρκειά του, αγαπημένα πρόσωπα θα φωτιστούν από ένα καινούριο φως και ο ορίζοντας της ζωής του θ’ ανοίξει για να χωρέσει πολλά καινούρια και θαυμαστά: έναν φίλο, έναν παππού, το παρελθόν της οικογένειάς του και μαζί μ’ αυτό και κείνο του τόπου του.
 
«Μπορεί και να τον διάβαζα λάθος, μα ένιωθα πως κάτι άλλο περίμενε να κρύβει εκείνο το παλιό κιβούρι. Τι δόξα είχε ένα μηχάνημα που τύπωνε χαρτιά; Χάθηκε ο κόσμος να ’χαμε βρει κανένα πιστόλι, καμιά σάπια χλαίνη, κάτι άλλο ηρωικό κι ανθρώπινο;»
Απόσπασμα από το βιβλίο
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Σκαμάγκα Ο σκύλος ο Κάρλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις