Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Αποκλειστικό. Μάκης Ψαραδέλλης. Ένα φύλλο ταξιδεύει.

 



Την παράσταση "Ένα φύλλο ταξιδεύει" παρουσίασε ο γνωστός τραγουδοποιός Μάκης Ψαραδέλλης στην αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 22 Μάη με αφορμή τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων του στη δισκογραφία.
















Η βραδιά τα είχε όλα Αγάπη,συγκίνηση, χαμόγελα,ιστορίες,τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών με τους οποίους έχει συνεργαστεί όπως ο Μάνος Ελευθερίου και ο Γιάννης Σπανός, ανέκδοτα τραγούδια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό αλλά και μεγάλες επιτυχίες που  απλόχερα  χάρισαν οι εξαιρετικοί καλεσμένοι του Μάκη .Η Αγνή ,ο Νίκος Καλλίνης και ο Φίλιππος Πλακιάς καλλιτέχνες με σπουδαία πορεία και αστείρευτο ταλέντο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα αλλά και το φουαγιέ αφού παρά την έγκαιρη ενημέρωση για την εξάντληση των θέσεων ήθελε να δώσει μια μεγάλη αγκαλιά στο Μάκη Ψαραδέλλη ο οποίος την ανταπέδωσε με τις συγκινητικές ερμηνείες του.









Η Αγνή με τη γλυκύτατη ερμηνεία της μας απέδειξε πόσο εύκολα μπορεί ένας καλλιτέχνης του μεγέθους της να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει τραγούδια που ακούει για πρώτη φορά.

Ο Νίκος Καλλίνης μας συγκλόνισε με την ερμηνεία του στο τραγούδι Άνθρωποι και Αγγελι που είναι αφιερωμένο στους γιατρούς του κόσμου  ενώ ο Φίλιππος Πλακιάς μας ξεσήκωσε με την Ανόητη γυναίκα που είχε γίνει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία το 1997.











Ο ταλαντούχος συνθέτης και συνεργάτης του Ψαραδέλλη Πάνος Μαλαχιάς συμμετείχε με δύο εξαιρετικά τραγούδια ενώ η αισθαντική Βασίλικη Μιχαλούση τραγούδησε για τον ξεριζωμό.Ο πιανίστας και συνθέτης Βαγγέλης Κωστόπουλος εντυπωσίασε με τα τραγούδια του όπως και οι υπέροχοι μουσικοί Μανώλης Καρτσάκης στο πιάνο και Λάμπρος Τζίμας στο μπουζούκι






Ενθουσίασαν επισης οι χορωδίες Περιγιαλίου και Αρχαίας Κορίνθου από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κορινθίων,η χορωδία από το γυναικείο σωματείο Τενεάτισσες και η χορωδία γυναικών Αγίων Θεοδώρων .

Δεν έλλειψε και η ποίηση από τη βραδιά αφού ο Ψαραδέλλης έχει μελοποιήσει αρκετά ποιήματα γνωστών και σπουδαίων ποιητών.

Εκτός λοιπόν από τα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία ,του Ναζίμ Χικμέτ και του Μάνου Ελευθερίου που ακούσαμε γνωρίσαμε την ποιήτρια Ευστρατία Καραγεώργη η οποία απήγγειλε ένα δικό της ποίημα που τη συνόδευσε με την κιθάρα του ο οικοδεσπότης.

 

Το " φύλλο" του Μάκη Ψαραδέλλη θα ταξιδέψει μέχρι το τέλος της χρονιάς σε διάφορες σκηνές και θέατρα ανά την Ελλάδα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης ενώ την οργάνωση η Ειρήνη Τσακίρογλου

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις