Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ανακαλύψτε τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Μίνωας!

 

WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγαπητοί αναγνώστες,

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο μέρος του πλούσιου εκδοτικού προγράμματός μας, γεμάτο σασπένς, ανατροπές, δολοφονίες, αλλά και ρομαντικές ιστορίες, διλήμματα και προκλήσεις που απαιτούν από τους χαρακτήρες δύσκολες αποφάσεις.
Τα νέα μας βιβλία θα είναι διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία από τις 
20 Μαΐου.


Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μια σύντομη περιγραφή των νέων
βιβλίων μας.
Το άλλο κορίτσι
Ειρήνη Βαρδάκη
Ένα βιβλίο στον σφυγμό των γεγονότων, το οποίο θίγει τη φρίκη του βιασμού, τη δύναμη των social media και του cancel culture, ενώ εξερευνεί πού μπορεί να οδηγήσει το bullying μεταξύ ανηλίκων.
H Χαρά είχε τα πάντα. Η Μία δεν είχε τίποτα. Δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες θα εμπιστευτούν το λάθος άτομο και θα βιώσουν τον ίδιο εφιάλτη. Σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία διάλεξε προσεκτικά την πλευρά που θα φωτίσεις.
Ο δολοφόνος στις σελίδες 
Χρήστος Μαρκογιαννάκης

 
Μπορεί η τέχνη να εμπνεύσει έναν δολοφόνο;
Μόνο ένας πραγματικός λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μπορούσε να εξιχνιάσει αυτή τη σειρά εγκλημάτων.
Ένας φόρος τιμής στην αστυνομική λογοτεχνία και στους λαμπρότερους εκπροσώπους της.

 
Κλυταιμνήστρα
Costanza Casati
Μετάφραση: Ντόρα Δαρβίρη
Τις βασίλισσες τις ξεχνούν ή τις μισούν. Η Κλυταιμνήστρα ξέρει ήδη ποια επιλογή της ταιριάζει καλύτερα. Αν δεν της δοθεί η εξουσία, θα την πάρει μόνη της, θα εκδικηθεί για όλες τις αδικίες που υπέστη και όσα αναγκάστηκε να θυσιάσει. Μια συναρπαστική ιστορία δύναμης, μίσους, αγάπης, μιας αξέχαστης βασίλισσας που σκόρπισε άγρια τον θάνατο σε όσους την αδίκησαν.
Η κόρη του διοικητή
Catherine Hokin
Μετάφραση:
Αναστασία Δεληγιάννη
Γερμανία, 1945: Η Χάνι παρακολουθεί τον πατέρα της να γίνεται ένας σκληρός και απάνθρωπος διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης. Αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της και να συνεργαστεί με τους Συμμάχους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αντιταχθεί στην οικογένειά της. Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει το απίστευτο θάρρος των απλών ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 
Το αλφάβητο της σιωπής
Delphine Minoui
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Η καταστολή που επιβάλλει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ανελέητη και βίαιη. Χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και πανεπιστημια­κοί φιμώνονται από μια κυνική εξουσία, επιδέξια στο να χειραγωγεί την κοινή γνώμη. Ο Γκιοκτάι, ένας ιδεαλιστής καθηγητής, υπογράφει με θάρρος ένα κείμενο διαμαρτυρίας και καταλήγει στη φυλακή, το έργο του όμως θα συνεχίσει η Αϊλά και όσοι εμπνεύστηκαν από αυτόν.
Το αλφάβητο της σιωπής είναι ένας ύμνος στην ελευθερία που θεωρούμε δεδομένη και ένας φόρος τιμής στην αξία της ανθρώπινης ζωής.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΤΩΝ 10.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΕ 25 ΓΛΩΣΣΕΣ

Μοιραίες χάριτες

Louise Penny
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά
Η Σι Σι ντε Πουατιέ πέθανε από ηλεκτροπληξία στη μέση μιας παγωμένης λίμνης, μπροστά σε ολόκληρο το χωριό, ενόσω παρακολουθούσε το ετήσιο τουρνουά κέρλινγκ. Κι ωστόσο κανείς δεν είδε τίποτα. Ή μήπως προσπαθούν να καλύψουν τον δολοφόνο;
Τα χρόνια της αθωότητας
Edith Wharton
Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα
Ένα σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται ανάμεσα στον Νιούλαντ Άρτσερ, έναν νεαρό φέρελπι δικηγόρο της υψηλής κοινωνίας, την όμορφη και αθώα Μέι Γουέλαντ και τη γοητευτική, αντισυμβατική κόμησσα, Έλεν Ολένσκα. Ένα διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα στο καθήκον και την αγάπη, ένας ύμνος στη γυναικεία δύναμη!
Εφηβεία, μια αλλόκοτη περίοδος
Cara Natterson, MD &
Vanessa Kroll Bennett
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα έχουν αλλάξει γύρω από την εφηβεία. Ξεκινά κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα και διαρκεί περισσότερο. Το βιβλίο αυτό θα προετοιμάσει τους γονείς ώστε να κατανοήσουν περισσότερο τα παιδιά τους και να μπορέσουν να τα υποστηρίξουν καλύτερα σε αυτή την αλλόκοτη περίοδο! 
Στην κορυφή της ευτυχίας
Ferran Cases
Μετάφραση: Μαρία Τσαρουχίδου
Στη διαδρομή ανάβασης στην κορυφή του Ολύμπου, ο Ferran Cases αναθεωρεί τον τρόπο ζωής, βρίσκει την αξία του διαλογισμού και χρήσιμους τρόπους για να αποβάλλει το άγχος και να αξιοποιήσει από την αρχή μια πιο γαλήνια ζωή. Μέσα από τη δική του ιστορία, μας καθοδηγεί στο πώς επιτυγχάνει την εσωτερική αρμονία και πώς πραγματοποίησε τα όνειρά του, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης επιχείρησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις