Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Για καφέ με την εκδότρια & συγγραφέα Μελίνα Τούντα

 



«Μέχρι το γλυκοχάραμα» είναι ο τίτλος του νέου σας βιβλίου.

Το βιβλίο πραγματεύεται το δικαίωμα της κοινωνικής αποδοχής ατόμων που για πολλούς θεωρούνται ως μη «φυσιολογικά» και στερούνται βασικών δικαιωμάτων όπως αυτά της ισότητας και της ισονομίας.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία. Σωστά;

Είναι αληθινή ιστορία! Σωστά!

Ποια ήταν η κινητήριος δύναμη;

Κινητήριος δύναμη στάθηκε η επιθυμία μου, μέσω αυτού του βιβλίου, να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα τα παραπάνω δικαιώματα τα οποία σε άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητα.






Ποια είναι τα εμπόδια στη ζωή του Ιάσονα;

Ο Ιάσων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Μέχρι τα αποδεχτεί την αλήθεια του πολέμησε τον εαυτό του και στη  συνέχεια πέρασε από συμπληγάδες προκειμένου να ζήσει σε μία κοινωνία στην οποία ένιωθε ότι δεν ανήκει. Παρ’ όλα αυτά έψαχνε εναγωνίως εκείνο το μονοπάτι που θα τον οδηγούσε στην ελευθερία.

Που οδεύει η κοινωνία σήμερα;

Σχετικά με το θέμα της ισότητας και της ισονομίας θεωρώ ότι η κοινωνία είναι μπερδεμένη. Σημαντικό ρόλο παίζει  το τι αποδεχόμαστε και τι όχι! Πώς έχουμε μεγαλώσει; Μπορούμε να έχουμε δική μας άποψη επί του θέματος ή φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε αλήθειες που υπάρχουν από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στον πλανήτη μας;

Τι σας δυσκόλεψε κατά τη διάρκεια της συγγραφής;

Κατά έναν μαγικό τρόπο δεν με δυσκόλεψε κάτι. Αρχίζοντας να γράφω κατάφερα να υποδυθώ τον Ιάσονα και να ζήσω το ταξίδι τής μέχρι τώρα ζωής του.

Πόσο καιρό σας πήρε να το ολοκληρώσετε;

Η στιγμή να γράψω τη λέξη τέλος δεν άργησε. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε σε πέντε μήνες. Σε κάθε βιβλίο μου αφοσιώνομαι ολοκληρωτικά. Βρίσκω συναρπαστικό να ζω ταυτόχρονα στον φανταστικό και τον αληθινό μου κόσμο.






Τι σας λένε πιο συχνά οι αναγνώστες;

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη τους. Συνήθως μου λένε ότι δεν μαντεύουν τη συνέχεια της ιστορίας που διαβάζουν, πόσω μάλλον το τέλος της.

Πόσο εύκολο είναι να έχετε δικό σας εκδοτικό οίκο;

Ιδιαίτερα εύκολο, θα έλεγα. Οι εκδόσεις Ζενίθ ιδρύθηκαν το 2019 με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των δημιουργών και των έργων τους.

Πότε είναι η παρουσίαση του βιβλίου;

Η πρώτη παρουσίαση του 13ου βιβλίου μου με τίτλο «Μέχρι το γλυκοχάραμα» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στις 7.30 μ.μ στο Saorsa Athens.  

Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;

Ένα πρόβλημα οποιασδήποτε φύσης έχει περισσότερες από μια λύσεις.

 

Στείλτε το δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες του blog.

Εύχομαι Υγεία κι ελπίζω κάποτε να υπερηφανευόμαστε ότι ζούμε όλοι σε ένα δημοκρατικό κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς παρωπίδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοκριτική | Άγγελος Δ. Γέροντας | Η Μετάβαση και το Βλέμμα | Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις

  Στον συγκεντρωτικό αυτόν τόμο παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των πεζογραφημάτων της περιόδου 1997 – 2013 του συγγραφέα, αφηγήματα που δ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις