Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΑΝΔΡΕΑΣ Β. ΚΩΣΤΑΛΑΣ | ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ 2000 – 2015 | ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 



Τα χρόνια μετά το 2000, αποτελούν έναν πυκνό ιστορικό χρόνο μέσα από τον οποίο αναδύονται μεταμφιεσμένα, πολλά στοιχεία της ανθρώπινης διαδρομής. Μιας διαδρομής που κυριαρχείται από ισόρροπες δημιουργικές και καταστροφικές δυνάμεις.

 

Μέσα από δημοσιεύματα του συγγραφέα στον Τύπο, καταγράφονται «στιγμιότυπα» που χρωματίζουν διάφορα γεγονότα και προκαλούν τη σκέψη, στο να λάβει υπόψη και να τα αξιολογήσει μέσα από μια χρονική απόσταση.

 

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και αναφορά σε ορισμένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, έχοντας αφήσει, με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικό ειδικό βάρος, ένα στίγμα.

 

Η πρόθεση είναι να διακινηθεί η «σκέψη» με τρόπο διαφορετικό από ό,τι έχει συνηθίσει και να αξιοποιήσει βαθμούς ελευθερίας, προκειμένου να λειτουργήσει έξω από τα στερεότυπα.

 

Η υγιής σχέση με την Επιστήμη, την Τέχνη και τα Γράμματα, αυτονόητα θεωρείται ότι διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα.

 

Η διαχείριση «Ελεύθερων Συνειρμών» (όπως σε προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα) σκοπεύει σε μια γόνιμη αντιπαράθεση του ορθολογισμού με τα αρχέγονα ένστικτα, τη ρηχή σκέψη, την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία.

 

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης είχε πει ότι «Ο άνθρωπος είναι εκείνο το τρελό ζώο του οποίου η τρέλα ανακάλυψε τη λογική».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου ταξιδεύει από την Κύπρο στην Αθήνα / Για 2 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις

  H VAULT Theatre Plus σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Κύπρου και τη θεατρική ομάδα «Σόλο γ ια Τρεις»   παρουσιά...

Δημοφιλείς αναρτήσεις