Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS

 



ΧΑΡΑ ΜΑΡΚΑΤΖΙΝΟΥ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ο Άγγελος και η Μυρτώ προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους κι ο καθένας τους κουβαλάει το δικό του φορτίο και τις προσωπικές του πληγές από τα εφηβικά του χρόνια. Η σχέση τους, απρόσμενη αλλά δυνατή, εξελίσσεται με γνώμονα την αγάπη και τους βοηθά να θεραπευτούν από τα τραύματα του παρελθόντος.

 

Απολαμβάνοντας το δικό τους «πολύτιμο» στη ζωή, μαθαίνουν να αποδέχονται, να εξηγούν, να κατανοούν, να συγχωρούν, να απολαμβάνουν. Και στο τέλος συνειδητοποιούν πως ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και πως το «για πάντα» μπορεί να κρατήσει μόνο μερικές στιγμές και παρ’ όλα αυτά να είναι αρκετό.

 

Μέσα από τη Μυρτώ, η συγγραφέας, ως ενεργειακή θεραπεύτρια, μας συστήνει στον κόσμο των εναλλακτικών θεραπειών και μας αποκαλύπτει πώς μια διαφορετική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να επουλώσει τα τραύματά του.

 








ΠΑΝΟΣ ΑΖΑΚΙΔΗΣ

ΑΡΤΙΝΟΗ

Νέα και όμορφη, είχε μόλις γίνει μητέρα. Δύο άγνωστοι μέχρι τότε νέοι ενώθηκαν σε σχέση της μιας νύχτας, σαν κρίκοι αλυσίδας το μήκος της οποίας αγνοούσαν. Όμως ο βαθύτερος λόγος της εμφάνισης πολλών μοιραίων συμπτώσεων βρίσκεται πάντοτε θαμμένος στο παρελθόν αρκετών ανθρώπων.

 

Κι αυτόν τον λόγο αποφάσισε να αναζητήσει μέσα της. Μόνο που αγνοούσε το πεπρωμένο της. Ότι το τυχαίο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της θα ξεδίπλωνε μια κοινή ζωή, που οι περισσότεροι αγνοούσαν τις ρίζες και την πορεία της, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι θεωρούσαν πως τα πάντα έχουν ξεχαστεί…

 











ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΝΕΔΑ

ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ

 

Την είδε και του κόπηκε η ανάσα...

Ναι... Ναι... Τη δηλητηρίασε...

Ένας θρυμματισμένος καθρέφτης ο κόσμος μου...

Πολλές αναβολές που φράζουν τον δρόμο...

Θα ζήσω κι είναι για μένα...

Το ξεβρασμένο σώμα επιπλέον...

Οι παραδόσεις... Δεν ξέρω πώς ξεκίνησαν...

Η ηλικία δεν καθορίζεται από τον χρόνο, αλλά από την κούραση της ψυχής...

 

Έτσι έκλεισε το προξενιό τής Φώτως και του Φανούρη.

Για τα απροσδόκητα, τις εκπλήξεις και τα συμπτωματικά ανταμώματα στη ζωή... Αισθήματα που καθοδηγούν... Σκέψεις και αποφάσεις στο χρονοπλαίσιο διαδρομών, αλλά κι ο φόβος που λεηλατεί την επιθυμία τού υπάρχειν αφήνοντας την επίγευση μιας ποικιλόμορφης συναισθηματικής ταλάντευσης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις