Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 



ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ | Ο ΙΚΑΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο Ελληνοαμερικανός θεραπευτής Ίων Γουίλσον φτάνει σε μια επαρχιακή πόλη στις αρχές Νοεμβρίου του 1970, όταν το δικτατορικό καθεστώς έχει ρίξει τη βαριά σκιά του στη χώρα. Επειδή είναι ωραίος «σαν σταρ του σινεμά», όπως διατείνεται η Δώρα Γαλανοπούλου, η κυρία δημάρχου, οι γυναίκες και οι κοπέλες τον τριγυρίζουν εξαρχής όπως οι μέλισσες το μέλι. Όταν αρχίζει να θεραπεύει ασθενείς δίχως αμοιβή, οι ιδιωτεύοντες γιατροί της πόλης τον εχθρεύονται και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον διώξουν. Η όμορφη Νένα, η κόρη του διοικητή της χωροφυλακής, τον ερωτεύεται, αλλά ο Ίων δε θέλει μπλεξίματα με τον πατέρα της και την αποφεύγει. Η Νένα πεισμώνει και, προκειμένου να τον βλέπει συχνότερα, του ζητά να θεραπεύσει τη θεία της, Ισμήνη, κι εκείνος δέχεται. Ανάμεσα σε άλλους που αναλαμβάνει να θεραπεύσει είναι κι η Κρυσταλλία, η κόρη του δημάρχου, όπως κι η νεαρή Φανή.

Καθώς έχει τον τρόπο του να εκμαιεύει μυστικά από τους ασθενείς του, αυτοί του εξομολογούνται όσα βαραίνουν την ψυχή τους και του αποκαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες και δράματα, που άπτονται των πιο σκληρών περιόδων της ελληνικής ιστορίας.

Ο Ελληνοαμερικανός θεραπευτής αποκαλύπτει βαθιά κρυμμένα μυστικά και αμαρτίες του παρελθόντος.

 





ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ-ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ | ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ

«Με λένε Μελίνα και είμαι υπερ-ενσυναισθητική. Διαβάζω τους άλλους σαν «ανοιχτό βιβλίο». Κανείς δεν μπορεί να μου κρυφτεί ή να με ξεγελάσει. Γι’ αυτό και μου ανατέθηκε η εξιχνίαση δύο φόνων που πρόκειται να παραγραφούν σε δεκαεφτά ημέρες. Κανονικά θα ήταν εύκολο. Δυστυχώς, όμως, ο βασικός μου ύποπτος είναι εντελώς απρόσβλητος από τις ιδιαίτερες ικανότητές μου. Και επιπλέον… είμαι βαθιά, παράφορα και αναπόδραστα ερωτευμένη μαζί του».

Η Μελίνα δείχνει αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Με όπλο τη συναισθηματική της τηλεπάθεια αναλαμβάνει όχι μόνο να εξιχνιάσει ένα παλιό έγκλημα αλλά και να ξαναφέρει την ευτυχία σε μια οικογένεια που την έχει στερηθεί. Ακατανίκητοι σύμμαχοί της σε αυτό το εγχείρημα, ένας χαρισματικός εφτάχρονος, το αστείρευτο κέφι της και ο Σάκης Ρουβάς…

 






ΦΡΑΝ ΛΙΤΛΓΟΥΝΤ | Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΡΕΪΣ ΑΝΤΑΜΣ

Η χειρότερη μέρα της ζωής της – ή η μέρα που κερδίζει πίσω τη ζωή της;

 

Μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, εκεί που έχει κολλήσει στην κίνηση καθ’ οδόν προς το ζαχαροπλαστείο για να πάρει την τούρτα για τα δέκατα έκτα γενέθλια της κόρης της, η Γκρέις Άνταμς παίρνει ξαφνικά ανάποδες.

 

Δε βάζει τις φωνές, ούτε τα κλάματα, ούτε ξεσπάει. Απλώς βγαίνει από το αυτοκίνητό της και φεύγει.

 

Όχι για να ξεφύγει από τη ζωή της – αλλά για να τη διεκδικήσει και πάλι. Να δρασκελίσει αποφασιστικά προς τη ζωή. Προς την κόρη της που δε θέλει πια να ζει μαζί της και την έχει αποκλείσει από το πάρτι γενεθλίων της. Προς τον άντρα της που της έχει ζητήσει διαζύγιο. Προς το τρομακτικό γεγονός που έχει τινάξει την οικογένειά τους στον αέρα…

 

Σήμερα θα αποδείξει στην κόρη της ότι, όσο σκληρά κι αν πέφτουμε, μπορούμε πάντα να ξανασηκωθούμε. Γιατί η Γκρέις Ανταμς ήταν απίθανη. Έτσι πίστευαν κάποτε ο σύζυγος και η κόρη της. Μπορεί προς το παρόν να το έχουν ξεχάσει, τόσο αυτοί όσο και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

 

Αλλά η Γκρέις έχει βαλθεί να τους το υπενθυμίσει. . .

 

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΡΕΪΣ ΑΝΤΑΜΣ αφηγείται την ιστορία μιας ζωής, ενός γάμου, μιας οικογένειας, στη διάρκεια μίας και μόνο μέρας στο βόρειο Λονδίνο. Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία λύτρωσης και ανακάλυψης, ένα δυνατό εγκώμιο στη γυναίκα.

 




AGATHA CHRISTIE | ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Γυμνά καφέ κλαδιά με φόντο ένα λοξό φεγγάρι

(Και Κάτι που σαλεύει στο δάσος),

Φύλλα που θροΐζουν και επιστρέφουν από τους νεκρούς,

Κλαδιά που γνέφουν πονηρά στο φως

(Και Κάτι που βαδίζει στο δάσος).

Ριγώντας και στρίβοντας, τα φύλλα ζωντανεύουν!

Σταλμένα από τον Θάνατο σε ξέφρενο χορό!

 

Κι ο Φόβος… ο άκρατος Φόβος ξεπροβάλλει μέσα από το δάσος!

 

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που η καταχνιά τυλίγει τα πρωινά και μια δροσιά σκεπάζει τα βράδια, αλλά καθώς τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν, οι νύχτες γίνονται μεγαλύτερες και οι σκιές μακραίνουν…

Απομονωμένα αγροτόσπιτα, μυστηριώδεις επαύλεις και καταραμένοι τάφοι είναι μερικά από τα σκηνικά για τις 12 ιστορίες της αγαπημένης Agatha Christie στις οποίες πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι συνήθεις ύποπτοι: Μις Μαρπλ και Ηρακλής Πουαρό.






ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ | ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

Καλή Κυριακή!

Καμιά μέρα δε συγκρίνεται με την Κυριακή της καρδιάς μας. Η Κυριακή είναι μια μέρα-δώρο, που μας χαρίστηκε για να βιώνουμε αγάπη, αναζωογόνηση, έμπνευση, πνευματικότητα, οργάνωση και πολύ ριλάξ. Μια μέρα-προνόμιο, μια μέρα-σύμβολο, με θετικές δονήσεις, που αξίζει ο καθένας μας.

Σε αυτό το υπέροχο καινούργιο βιβλίο, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μάς αποκαλύπτει μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι την Κυριακή. Πώς να κάνουμε διάλειμμα από τη ρουτίνα, να αναζητήσουμε ξεκούραση και ελευθερία από το άγχος, απολαμβάνοντας τον εαυτό μας, τον σκύλο μας, τη φύση, τους φίλους, τους αγαπημένους μας, ένα ανεβαστικό hit. Ο σωματικός και ο πνευματικός μας εαυτός θα χαρεί μια υπέροχη Κυριακή, γεμάτη με ευχάριστες εντυπώσεις, νέες εμπειρίες, έξω καρδιά και κοινωνικότητα, χτίζοντας αναμνήσεις ως την άλλη Κυριακή που έρχεται.

Όσοι θλίβονται το απόγευμα της Κυριακής θα βρουν παρηγοριά στο βιβλίο… για να γίνουν ευτυχισμένοι κάθε Κυριακή, 52 φορές τον χρόνο.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη;" Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Shehadeh Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Δελτίο Τύπου   Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη; του  Raja   Shehadeh   Τι σημαίνει ο πόλεμος στη Γάζα για το μέλλον των δύο χωρών;...