Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Το graphic novel ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙ στη μεγάλη οθόνη 🎥 Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 



Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος Θαύμα R.J. Palacio, ενός βιβλίου που πυροδότησε το κίνημα για να «διαλέξουμε την καλοσύνη», έρχεται το εμπνευσμένο επόμενο κεφάλαιο: Tο graphic novel Λευκό Πουλί μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη!

 

 

Στο Λευκό Πουλί, η R. J. Palacio ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία του νεαρού Τζούλιαν – τον οποίο γνωρίσαμε ως τον μεγαλύτερο νταή του σχολείου όπου φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν στο Θαύμα. Ο Τζούλιαν έχει να γράψει μια σχολική εργασία για την ιστορία ενός ανθρώπου που γνωρίζει, κι έτσι ζητάει από τη γιαγιά του, Γκρανμέρ, να του αφηγηθεί τη δική της – και η ιστορία αυτή θα είναι μια αποκάλυψη για όλους μας.

Όπως αφηγείται η Γκρανμέρ (στον ρόλο η βραβευμένη με Όσκαρ, Helen Mirren) στον προβληματισμένο εγγονό της, Τζούλιαν (Bryce Gheisar, επαναλαμβάνει τον ρόλο του από το Θαύμα), η δική της ειδυλλιακή, προπολεμική ζωή ως νεαρή κοπέλα γκρεμίστηκε από τη ναζιστική κατοχή του χωριού της στη Γαλλία, και ένα αγόρι που απέφευγαν κάποτε η ίδια και οι συμμαθητές της, γίνεται ο σωτήρας και ο καλύτερος φίλος της.

Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του, το Λευκό Πουλί κυκλοφορεί με ανανεωμένο εξώφυλλο.

 

 

Την ταινία σκηνοθετεί ο Marc Forster σε σενάριο του Mark Bomback. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε εκτός από τη Helen Mirren, τους Ariella Glaser, Orlando Schwerdt, Bryce Gheisar και την Gillian Anderson.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 11 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film.

 

Μην χάσετε αυτή την αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης, του θάρρους και του ηρωισμού.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη;" Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Shehadeh Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Δελτίο Τύπου   Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη; του  Raja   Shehadeh   Τι σημαίνει ο πόλεμος στη Γάζα για το μέλλον των δύο χωρών;...