Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

 




SARA PROFETA «18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ»

Στη ζωή της τα δύσκολα είτε την κυνηγούσαν είτε τα κυνηγούσε συνειδητά. Και τα ξεπερνούσε πάντα, γιατί είχε μια δύναμη ανεξάντλητη, γιατί ήταν φτιαγμένη από φωτιά.

Γεννημένη μέσα στη μουσική, μια σύγχρονη αμαζόνα, μια γυναίκα ανεξάρτητη, δυναμική, ζωντανή, εξωστρεφής και με χιούμορ, έβαλε τους πιο δύσκολους στόχους, κατέκτησε το πιο ισχυρό αντρικό κάστρο και ξεχώρισε. Στη συνέχεια άφησε την καρδιά της να γεμίσει από μια αγάπη δίχως προηγούμενο, δίχως όρια, δίχως μέτρο, ζώντας ένα πρελούδιο ευτυχίας, τρέχοντας στα όρια μιας θύελλας, χωρίς να τη νοιάζει πού θα την πετάξει ή πώς θα την αφήσει όταν σταματήσει.

Ήταν η αγάπη του Μάρκου που έκανε τον κόσμο να γυρίζει. Δεν έβλεπε, δεν έδινε σημασία στα ίχνη που άφηνε στον δρόμο της ο όλεθρος, που την πλησίαζε ακάθεκτος. Τότε άλλαξε, έγινε σκληρή, κυνική, σαρκαστική, κυνηγώντας την ευκαιριακή απόλαυση και κρατώντας θαμμένη εκείνη τη συναρπαστική γυναίκα που ήταν κάποτε, που είχε ένα έντονο «ζαμανφού» να κυματίζει στην κορυφή της, πιστεύοντας πως τα είχε καταφέρει, πως είχε επιβιώσει.

Από τον υπέροχο Μάρκο, στον μυστηριώδη Τζέιμς, 2.750 και 18 μέρες μετά δρόμος…

 

Με γραφή καθηλωτική, με πηγαίο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, η συγγραφέας μάς παρασύρει στον συναρπαστικό κόσμο της ηρωίδας της, μιας γυναίκας που αξίζει να γνωρίσουμε.

 

 






ΕΥΑ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗ

«Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ»

Στο Γουαδαλέστ της Ισπανίας μια νεαρή κοπέλα, χρήστης ουσιών, ζει με τη μητέρα της μια τραγική καθημερινότητα έπειτα από το δυστύχημα του αδελφού της. Δύο χρόνια μετά η αγάπη μπαίνει στη ζωή της, η απομάκρυνση από την τοξική μητέρα της και η αποκοπή της από τα ναρκωτικά δείχνουν να την αλλάζουν θετικά. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα την ενημερώνει για τον πιθανό δολοφόνο του αδελφού της και αποφασίζει να το ανακαλύψει. Η ζωή της περιπλέκεται αρνητικά έπειτα από τούτη την παρόρμηση.

Αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο, έρχεται σε επαφή με μια προβληματική οικογένεια που της θυμίζει δικά της παιδικά τραύματα και θλιβερά οικογενειακά γεγονότα. Η απαγωγή του παιδιού τους και μια σειρά από απρόσμενες δολοφονίες, που ακολουθούν με παράδοξο τρόπο, θα καταστρέψουν την ήρεμη ζωή που είχε χτίσει. Το επικίνδυνο και σκοτεινό παρελθόν της επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο επιθεωρητής Μπάριος και η υπαστυνόμος Χερνάντες της αστυνομίας του Αλικάντε καλούνται να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του παιδιού και να ξετρυπώσουν από τη φωλιά της την πραγματική αλεπού που διαπράττει τους φόνους.

Ό,τι καταπιέζεις επανέρχεται με φόρα για να σε διαλύσει. Οι αλεπούδες παραμονεύουν, η τρέλα παραμονεύει… Μείνε μακριά από τη «Φωλιά της αλεπούς»!

 

Με γραφή ξεχωριστή, πλοκή καταιγιστική και χαρακτήρες ανεπανάληπτους, η χαρισματική συγγραφέας πλάθει ένα αλησμόνητο αστυνομικό θρίλερ αξιώσεων!

 


ΘΑΛΕΙΑ Π. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ «ΑΛΚΗΕΣΣΑ»

Το φθινόπωρο του 1147 μ.Χ. εισβάλλουν στη Θήβα και στην Κόρινθο οι Νορμανδοί του Ρογήρου Β΄ της Σικελίας, με κύριο στόχο τους την ακμάζουσα μεταξοβιοτεχνία, τους εξειδικευμένους εργατοτεχνίτες και την πολύτιμη τεχνογνωσία τους. Μεταξύ των αναρίθμητων λαφύρων και αιχμαλώτων στις κατάφορτες γαλέρες του αρχιναυάρχου Αντιοχέα, βρίσκονται αλυσοδεμένα και δύο δεκατριάχρονα κορίτσια: η Αλκήεσσα και η Αγαπία, που ανήκουν πλέον στον ρήγα της Πανόρμου.

Η Αλκήεσσα, ξεριζωμένη βάναυσα από την πατρίδα και την οικογένειά της, οδηγείται ως κεντήστρα στα εργαστήρια μεταξωτών του παλατιού. Αργότερα, μεταφέρεται στο αρχοντικό του νορμανδού ιππότη ντ’ Ανβίλ, ως προστατευόμενή του. Η Αγαπία, μαζί με τον παιδικό της φίλο Δαβίδ, οδηγούνται στα βαφεία των μεταξωτών νημάτων.

Δύο προσωπικότητες εκ διαμέτρου αντίθετες, με καταβολές, βιώματα, παιδεία και ένστικτα που διαφέρουν βαθιά, θα συνυπάρξουν από ένα καπρίτσιο της Μοίρας και των ανθρώπων. Ο θρησκευτικός φανατισμός της εποχής, τα ανίερα κρυφά πάθη και οι καταπιεσμένοι πόθοι, οι διαρκείς συνωμοσίες και δολοπλοκίες, οι δολοφονίες αθώων και ενόχων, τα βίαια ένστικτα και η επιβολή της διαστροφής στην αθωότητα, θα αλλοιώσουν το αρχικό πεπρωμένο των κοριτσιών με τραγικές συνέπειες.

 

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα αξιώσεων και μια αλληγορία του παρόντος, με πλοκή καταιγιστική, διαρκείς ανατροπές και απρόβλεπτη κορύφωση, που καθηλώνει τον αναγνώστη, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου