Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ | ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 




ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ…

Η συμφιλίωση, Το παραμύθιασμα, Η εξαφάνιση της Μπέτσυς και Καλοκαιρινός Κινηματογράφος. Τέσσερις μεγάλες ιστορίες με κοινό τους παρονομαστή την ανθρώπινη περιπέτεια, τον έρωτα, τη μοναξιά, το τέλος της νεότητας. Το ύφος των ιστοριών κρύβει κάτω από ένα συχνά ιερόσυλο χιούμορ μια βαθύτερη ποιητική διάθεση, και η παραδοσιακή γραφή τους συνδυάζει τον ρεαλισμό με το φανταστικό κλίμα του κόσμου των ονείρων.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Τα πρόσωπα της ιστορίας αυτής πρέπει να είναι κιόλας αρκετά αντιπαθή, αρχίζοντας από τους ακόλουθους της συνοδείας μου: ο Σκύλος, που είναι σκύλος αλλά αφύσικος γιατί σκέφτεται και μιλά σαν άνθρωπος κι επιπλέον συχνά βαδίζει όρθιος ή κάθεται με σταυρωμένα τα πόδια όπως εμείς∙ το Αρκάου γιατί είναι αρκάου και τίποτα δεν υπάρχει πιο αφύσικο από δαύτα είτε στον κόσμο των ανθρώπων είτε των ζώων, τίποτα πιο άσκημο και κακό∙ εγώ, τέλος, γιατί ενώ έχω μορφή ανθρώπου, δεν έχω ούτε αισθήματα κανενός είδους, ούτε σκέψεις πολύ σημαντικές να κάνω ή να μεταδώσω (αυτό πρέπει κιόλας να έχει γίνει αντιληπτό) παρά κινούμαι και δρω στα περιθώρια της ζωής άλλων ανθρώπων που έτυχε να με γνωρίσουν, προκαλώντας παντού και πάντα μόνο καταστροφές στον ψυχικό τους κόσμο – τις χειρότερες, απ’ ό,τι λένε, που υπάρχουν.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…

Διαβάζω πρώτη φορά βιβλίο του συγγραφέα και οφείλω να ομολογήσω ότι από την ώρα που το ξεκίνησα ενθουσιάστηκα. Τόσο ο τρόπος γραφής του όσο και ο τρόπος σκέψης με κέρδισαν αμέσως. Είναι σπάνιο ταλέντο στις μέρες μας να μπορεί κάποιος συγγραφέας να εντυπωσιάσει τον αναγνώστη χωρίς να γράφει βαρετές επαναλήψεις. Το βιβλίο δεν είναι στολισμένο με περιττά στολίδια και φιοριτούρες. Το λεξιλόγιο είναι προσεγμένο. Στο συγκεκριμένο βιβλίο – ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας θα το χαρακτήριζα - ταξίδεψα μέσα από τέσσερις ξεχωριστές - συγκλονιστικές μεγάλες ιστορίες που έχουν κάτι κοινό. Την ανθρώπινη περιπέτεια, τις σχέσεις και τον έρωτα, τη μοναξιά και το τέλος της νεότητας. Ενημερωτικά είναι επανέκδοση του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα, που εδώ και πολλά χρόνια ήταν εξαντλημένο. Διαβάστε το οπωσδήποτε!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη;" Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Shehadeh Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Δελτίο Τύπου   Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη; του  Raja   Shehadeh   Τι σημαίνει ο πόλεμος στη Γάζα για το μέλλον των δύο χωρών;...