Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ | ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΣΕ ΗΛΙΟ | ΑΝΕΣΠΕΡΟΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 



Η ολοκλήρωση της διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου «Από ήλιο σε ήλιο», για την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου».

Αρχές του 20ού αιώνα. Στην Ευρώπη οι νέοι σκοτώνονται στα χαρακώματα του πρώτου παγκόσμιου πολέμου και στη Σέριφο στις σκοτεινές γαλαρίες των μεταλλείων.

Στις παράπλευρες απώλειες υπολογίζεται και η νεαρή σύζυγος του πανίσχυρου πια Γκρόμαν, η Ανδρομέδα που βουλιάζει στη θλίψη και αρνείται την πραγματικότητα.

Ένα τραγικό γεγονός θα τη βγάλει από τον συναισθηματικό της λήθαργο, θα την αφυπνίσει σαν άνθρωπο και θα την κάνει να απαιτήσει τη ζωή της πίσω.

Στο μεταξύ οι εργάτες των μεταλλείων, υπό την καθοδήγηση του Σπέρα και του Περσέα, όταν η κατάσταση στα μεταλλεία φτάσει στο απροχώρητο, θα κηρύξουν απεργία διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Θα χυθεί αίμα, θα χαθούν ζωές αλλά εκείνοι θα είναι ανυποχώρητοι μέχρι την τελική λύση.

Και οι ήρωες αυτής της ιστορίας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αγάπη και την δικαιοσύνη από ήλιο σε ήλιο.

 

Η «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γέννησε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έναν μεγάλο αγώνα, έναν έρωτα και τον τόπο που έθρεψε θεούς και ήρωες.

 

Λίγα λόγια από μένα…

Υποκλίνομαι στο συγγραφικό ταλέντο της κυρίας Μαίρης Κόντζογλου και οφείλω να ομολογήσω, ότι είναι πρώτη φορά στα χρονικά που συγκινούμαι τόσο πολύ διαβάζοντας μια τόσο ξεχωριστή ιστορία. Της δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους θα καταλάβετε όταν διαβάσετε και τα δύο βιβλία της διλογίας με τίτλο ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΣΕ ΗΛΙΟ που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Είμαι χίλια τοις εκατό σίγουρος ότι όπως έκλεψε την δική μου καρδιά θα κλέψει και τις καρδιές πολλών άλλων αναγνωστών. Η γραφή της και όλα όσα περιγράφει μίλησαν κατευθείαν στην ψυχή μου. Είχα την τύχη να διαβάσω και προηγούμενα βιβλία της, αλλά αυτή τη φορά στο τέλος δάκρυσα κάτι που συμβαίνει σπάνια. ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΣΕ ΗΛΙΟ, λοιπόν, κι εγώ θα προσθέσω ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη;" Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Shehadeh Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Δελτίο Τύπου   Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη; του  Raja   Shehadeh   Τι σημαίνει ο πόλεμος στη Γάζα για το μέλλον των δύο χωρών;...