Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τα μουσικά σύνολα Ιέραξ… μετακομίζουν στην οικία Κατακουζηνού

Mια ιδιαίτερη συνεργασία ξεκινούν τα μουσικά σύνολα Ιέραξ με το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού. Πρόκειται για μια σειρά συναυλιών δωματίου με τον γενικό τίτλο “Mystical Home Sessions” που θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό διαμέρισμα της λεωφόρου Αμαλίας. Εκεί όπου τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 βρέθηκαν ως καλεσμένοι του ζευγαριού μερικοί από τους σημαντικότερους δημιουργούς της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής Ελλάδας.
22.2t
Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 20.00, ενώ το-ειδικά σχεδιασμένο για μικρούς χώρους- ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις σύγχρονης λόγιας μουσικής του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου. Θα ακολουθήσουν και άλλα sessions με σύγχρονη, αλλά και παλαιά μουσική.
Στόχος του ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή των Ιέραξ, Σωτήρη Κάσσου είναι μέσα από αυτές τις μυστικές μελωδικές συναντήσεις να φέρει ξανά στο προσκήνιο το θεσμό των συναυλιών δωματίου, δίνοντας τους μια φρέσκια, σύγχρονη πνοή. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλος χώρος, από αυτό το υψηλής αισθητικής αστικό σαλόνι στο κέντρο της Αθήνας, με την τεράστια ιστορία.
Ο ίδιος σημειώνει: «Οι μυστικές μουσικές μας συναντήσεις στην οικία Κατακουζηνού είναι άκρως συμβολικές. Το μέλλον της λόγιας μουσικής βρίσκεται στα μικρά μουσικά σύνολα, τα οποία δρουν σε οικείο περιβάλλον. Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να δεθεί το κοινό με τους μουσικούς. Οι μελέτες του Κατακουζηνού είχαν στραφεί και γύρω από το ευ ζην, το οποίο προκύπτει από την κατάλληλη τέχνη του ήχου. Έτσι, αισθανόμαστε πως τα σύνολα Ιέραξ φέρνουν την μουσική, πίσω στο σπίτι της».
katakouzi534
Ταυτότητα κονσέρτου 
Mystical Home Sessions
Σύνθεση, άρπα, πνευστά: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος
Υψίφωνος: Άννα Μορφίδου
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Τρίο Εγχόρδων των Συνόλων Ιέραξ
1ο Βιολί: Νίκος Παϊβανάς
2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας
Τσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη
Πού: Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, 5ος όροφος, katakouzenos.gr
Πότε: Τετάρτη 22/2 στις 20.00
Είσοδος: 10 €
Χορηγός ένδυσης: Παγώνη
Χορηγός κοσμημάτων: AELIA by Fotini Kostouli
16652429 1392074217492933 613415690 n
Άννα Μορφίδου, Υψίφωνος
 
kassos4
Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος, Συνθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου