Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η μέρα πλησιάζει για την πρώτη ομιλία «Έρωτας & θάνατος στα μονοπάτια της ποίησης» Στις 4/2 στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Με επίτιμη… καλεσμένη την ποίηση ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών «Μιλώντας για τον Έρωτα και το Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (Κ.Τ.Ψ.) στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.
Εισηγητές σ’ αυτή την πρώτη στρογγυλή τράπεζα με τον τίτλο «Έρωτας & θάνατος στα μονοπάτια της ποίησης» θα είναι η Χρυσάνθη Ασπιώτη (Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ) καθώς και η Άλκηστις Μπούρα (Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ποιήτρια). Τη συζήτηση θα συντονίσει, απευθύνοντας παράλληλα χαιρετισμό η Νιζέττα Αναγνωστοπούλου (Ψυχολόγος Μ.Α., ArTpsy, E.C.P.h, Πρόεδρος Κ.Τ.Ψ.).
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, θα απαγγείλει ποιήματα η Πάολα Παρτσαλάκη (Ειδική Παιδαγωγός μέσω τέχνης, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια), ενώ οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν και μια performance, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
New General-02-Poppy-White
Γόνιμος διάλογος
Το κοινό, φυσικά, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εισηγητές. Άλλωστε, αυτός είναι και ο κυρίαρχος σκοπός αυτού του κύκλου ομιλιών: o διάλογος για δύο από τα πιο δομικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης. Τον έρωτα και το θάνατο.
Τις δύο έννοιες που, όπως αναφέρει και η κυρία Μπούρα: «Είναι κρίκοι αλυσίδας της Ζωής, που συντροφεύουν τον άνθρωπο από την αρχή της Ύπαρξης. Έννοιες που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από στίχους ποιητών παλαιότερων αλλά και σύγχρονων».
Με αφετηρία, λοιπόν, τη Λυρική Ποίηση του 6ου αιώνα π.Χ. περίοδο κατά την οποία, όπως σημειώνει στην εισήγησή της η κυρία Ασπιώτη«Οι ποιητές συνθέτουν για τον εαυτό τους και για τους φίλους τους στην απλή, καθημερινή και γι’ αυτό άμεση γλώσσα της εποχής τους» θα κάνουμε ένα οδοιπορικό μέσα από τους στίχους, μέσα από τις λέξεις που περικλείουν τη μεγαλύτερη οδύνη και την πιο μεγάλη ηδονή.
Σας περιμένουμε.
Ταυτότητα εκδήλωσης
Έρωτας & θάνατος στα μονοπάτια της ποίησης
Πρώτη ομιλία του κύκλου «Μιλώντας για τον Έρωτα και τον Θάνατο στη ζωή και στην τέχνη» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας
Συντελεστές:
Νιζέττα Αναγνωστοπούλου: Ψυχολόγος Μ.Α., ArT psy, E.C.P.h, Πρόεδρος Κ.Τ.Ψ.
Χρυσάνθη Ασπιώτη: Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
Άλκηστις Μπούρα: Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ποιήτρια
Πάολα Παρτσαλάκη: Ειδική Παιδαγωγός μέσω τέχνης, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Performance:
Άννα Καραμήτσου: Χορεύτρια, Χορογράφος
Εμμανουέλλα Παράβαλου: Κοινωνιολόγος επί πτυχίω
Αντώνης Βούλτσος – Δαμουλάκης: Ειδικός Παιδαγωγός, Ηθοποιός
Πού: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Β. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, τηλ. : 2103611206
Πότε: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 2 ώρες και 30’ (18.00-20.30)
Κόστος συμμετοχής: 10 € για προαγορά, 12 € ταμείο (ή 47 € για το σύνολο των ομιλιών)
Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας www.art-therapy.gr και στα τηλέφωνα 210 6710346, 210 6747810
Δείτε τον προγραμματισμό όλων των ομιλιών και μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.
Βιογραφικά εισηγητών
Χρυσάνθη Ασπιώτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Φιλολογικό Τμήμα. Το 1978 προσελήφθη στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού. Στη συνέχεια μετείχε στα νέα προγράμματα Μέσης Εκπαίδευσης με επιστημονική έρευνα και υποδειγματικές διδασκαλίες. Επιπλέον, φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ενώ ολοκλήρωσε τη διατριβή της με θέμα : «Οι παιδαγωγικές θέσεις του Κικέρωνα για την αρτίωση του υποψήφιου ρήτορα», την οποία υπέβαλε στο Παν\μιο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος. Από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2014 υπηρέτησε ως Διευθύντρια στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έχει πτυχίο Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής και Τουρκικής Γλώσσας.
Άλκηστις Μπούρα
Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (Art Psychotherapy) στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα. Εργάζεται σε Καταστήματα Κράτησης συντονίζοντας ομάδες Τέχνης και θεραπείας και στην εκπαίδευση των Εικαστικών Ψυχοθεραπευτών. Έλαβε εκπαίδευση στον τομέα της τοξικοεξάρτησης από το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Έχει συντονίσει πληθώρα βιωματικών σεμιναρίων και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνέδρια, ημερίδες και σχολεία με κύριο θέμα την Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο. Εκπαιδεύτηκε στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο "play back" και ενσωμάτωσε τις τεχνικές του στις ομάδες που συντονίζει. Γράφει ποίηση και ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες.
Κλείστε τις θέσεις σας για να έχετε ένα ευχάριστο και επικοδομητικό απόγευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...