Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΜΑΤ ΡΑΦ – Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΚΡΑΦΤ – LOVECRAFT COUNTRY - ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS

 


Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, Τζόρτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειμένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάμιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της λευκής Αμερικής, όσο και τους υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του Λάβκραφτ.

Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας που έμεινε γνωστή ως «Νομοθεσία Τζιμ Κρόου».

Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόμενες μεταξύ τους, αποτέλεσε τη βάση της ομώνυμης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ.

Η επιτυχία του βιβλίου οφείλεται σε δυο παράγοντες. Είναι καλοδουλεμένο και καλογραμμένο. Ο συγγραφέας έχει βάλει όλη του τη φαντασία. Η πένα του είναι μαγική όπως το ίδιο μαγική είναι και η ιστορία. Μια μεγάλη ιστορία η οποία χωρίζεται σε οκτώ ιστορίες. Ένα μακρινό ταξίδι, ένα στοιχειωμένο σπίτι, ένα πολύτιμο βιβλίο, μια ιστορία για έναν πλανήτη χωρίς όνομα, ένα μαγικό φίλτρο, ακόμα ένα σπίτι, μια κούκλα του διαβόλου και άλλα πολλά που θα σας αφήσουν άφωνους.

Την ιστορία σκεπάζει ένα πέπλο μυστηρίου. Οι ήρωες του βιβλίου είναι όλοι πρωταγωνιστές και συνδέονται μεταξύ τους. Ενώ σε αρκετά σημεία φοβήθηκα ως αναγνώστης ήθελα να γυρίσω σελίδα για να μάθω τι γίνεται παρακάτω. Το βιβλίο δεν σε αφήνει να το αφήσεις από τα χεριά σου. Σε πάρα πολλά σημεία γίνεσαι μάρτυρας των γεγονότων. Οι λάτρεις του είδους είμαι σίγουρος ότι αφού το διαβάσουν θα το βάλουν στο ράφι με τα αγαπημένα τους αφού πρώτα το ξαναδιαβάσουν. Έχουν γραφτεί εξαιρετικές κριτικές και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το βιβλίο αλλά και η σειρά έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Κάκτος. Αναζητήστε το!   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Α. ΡΗΓΑΤΟΣ | ΛΟΙΜΟΙ, ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ | ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  H επιδημία με κορωνοϊό που τυποποιήθηκε ως COVID-19 και που έπληξε τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, είχε ως συνέπεια χιλιάδες θανάτους παγκο...