Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΚΟΓΛΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ» ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΞΥΔΗ

 



Ένα ταξίδι. "Το Ταξιδι στην Ομίχλη" αναφέρεται στη ζωή της Τανιας της ηρωίδας του βιβλίου. Ένα νεαρό κορίτσι ξεκινά από μια επαρχιακή πόλη και έρχεται στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Κοπιαζοντας αρκετά επιτέλους τα καταφέρνει. Τελειώνει τις σπουδές της και βρίσκει δουλειά. Εκεί ακριβώς την περιμένει ένας μεγάλος έρωτας. Ο γάμος της Τανιας με τον Στέφανο είναι η σφραγίδα της επιτυχίας. Το απόλυτο βραβείο. Είναι ένα δώρο Θεού που κάθε κοπέλα θα επιθυμούσε. Η τρυφερή ύπαρξη μιας νεανιδας που στερείται εμπειριών συνδέεται τώρα με την ζωη μιας ώριμης γυναίκας που οδηγήθηκε σε ανεπανόρθωτα λάθη. Μια ζωή γεμάτη μοναξιά, αβεβαιότητα και θλίψη. Μια ζωή άδεια από αγάπη. Λάθος επιλογή ο Στέφανος. Όλο φουσκωμένα λόγια και ψέματα. Όμως ναι! Θα αρχίσω πάλι από την αρχή. Ναι θα δουλέψω. Θα σταθώ πάλι στα πόδια μου. Ένας νέος άντρας ο Άρης κάνει την εμφάνιση του. Θεέ μου! Δεν είναι όνειρο! Με θέλει! Μετράω ακόμα... Δεν έχω ξοφλήσει σαν γυναίκα. "Το ταξίδι στην Ομίχλη" εμπεριέχει και ένα ακόμα ταξίδι τελείως διαφορετικό και ξαστερο αυτή τη φορά. Γεμάτο ρομαντισμο και όνειρα. Με τον Άρη έζησα ότι δεν έζησα τόσα χρόνια. Τον απόλυτο έρωτα. Εκείνον που μου άξιζε δίκαια να ζήσω. "Το Ταξιδι στην Ομίχλη" είναι ένα όμορφο βιβλίο που αγαπήθηκε πολύ από το γυναικείο αναγνωστικό κοινό. Η ζωή της Τανιας αντιπροσωπεύει αρκετές γυναίκες. Ένα ταξίδι δύσκολο, επικίνδυνο και συγχρόνως συναρπαστικό που αποδεικνύει πως οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα και δεν ανήκουν σε κανέναν. Μόνο η αγάπη μπορεί να τους κρατήσει κοντά μας.

Το αγαπημένο μου απόσπασμα: "Εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Εγγυήσεις έχουν μόνο οι τηλεοράσεις, τα ψυγεία, τα πλυντήρια και όλες ανεξαιρέτως οι ηλεκτρικές συσκευές, όχι οι ήλιοι με τις ακτίδες τους. Το φως δεν έχει εγγυήσεις!"

Συγχαρητήρια στη συγγραφέα.

 

 

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κάκια Ξύδη γεννήθηκε στη Σελλασία Λακωνίας. Τελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη και το St. George College στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ταξίδι στην ομίχλη», το οποίο ήδη κυκλοφορεί στην Ουκρανία μεταφρασμένο στα ουκρανικά και αναμένεται η επανέκδοσή του από τις εκδόσεις Πνοή. Τον Μάιο του 2012 επέστρεψε με το μυθιστόρημα «Σε ελεύθερη πτώση». Τον Νοέμβριο του 2013 μας εξέπληξε με την έκδοση του παιδικού της βιβλίου με τίτλο «Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες» και ένα χρόνο αργότερα με το βιβλίο για μικρούς και μεγάλους  «Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής». Τα τέσσερα πρώτα βιβλία της κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Οσελότος.

Τον Απρίλιο του 2016 ιδρύει με τον γιο της Δημήτρη Καραναστάση τον εκδοτικό οίκο Πνοή και ως πρώτο βιβλίο εκδίδει το «Φυσάει». Το «Φυσάει» είναι συγκερασμός ποίησης και πεζού λόγου δομημένα ως ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα.

Διατηρεί το δικό της ιστολόγιο στη διεύθυνση: www.xidikakia.blogspot.com.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου