Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΦΑΝΤΑ

 


Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Ρωσία από πατέρα Ρώσο, τον Γιούρι  και μητέρα Ελληνίδα, την Ειρήνη, κόρη  πολιτικών προσφύγων.
Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην Σιβηρία, σε μία μικρή πόλη, εκεί που  έστειλαν την μητέρα του να εργαστεί σε ένα  εργοστάσιο παραγωγής ασημιού και μολύβδου. Η Ειρήνη ήταν μεταλλειολόγος με υψηλό  βαθμό εξειδίκευσης στο αντικείμενό της.
Ο πατέρας του που ήταν μηχανικός, βρέθηκε εκείνη την εποχή στο Αφγανιστάν στον πόλεμο που έκαναν  εκεί οι σοβιετικοί,  σταλμένος από την εταιρία στην οποία εργαζόταν ,  ως συντηρητής πολεμικών ελικοπτέρων. Εκεί ο Γιούρι σκοτώθηκε σε μια δοκιμαστική πτήση ενός ελικοπτέρου.
Η Ειρήνη που βρέθηκε άδικα εκτεθειμένη  σε ένα σκάνδαλο που έγινε στον χώρο της δουλειάς, υποβιβάστηκε και στάλθηκε σε μία υποτιμημένη δουλειά σε μία άθλια βιομηχανική πόλη.

Ηταν η εποχή που η Σοβιετική Ενωση κλυδωνίζονταν από τα προβλήματα που συντάραξαν ολόκληρο τον κόσμο και τελικά διαλύθηκε. Μέσα στην τραγικότητα  των γεγονότων και την ανασφάλεια η μητέρα του ορφανού Αλέξανδρου μαζί με τον πατέρα της και την αδελφή της την Ερμιόνη αποφάσισαν των επαναπατρισμό και γυρίζοντας έζησαν μία δύσκολη  ζωή μέσα στην φτώχια και την  απογοήτευση.

Λίγα χρόνια μετά τον επαναπατρισμό, η Ειρήνη που τελικά είχε βρει  δουλειά  σε μία μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων,  πέθανε κάτω από τραγικές συνθήκες.
Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξανδρος προστατευμένος από την θεία του την Ερμιόνη που η δουλειά της ήταν να προσέχει ένα μοναχικό γέρο, κατάφερε να σπουδάσει στο εδώ  πολυτεχνείο  μηχανολόγος, και να μετεκπαιδευτεί  στην Ιταλία στην τεχνική κατασκευής αγωγών υγρών καυσίμων.
Ακολούθησε μία εξαιρετική επαγγελματική γι’ αυτόν καριέρα, ταξιδεύοντας για τις ανάγκες της δουλειάς του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε κάποια από τις επιστροφές του στην Αθήνα γνώρισε την Ελλη που ήταν ηθοποιός και ακολούθησε μία βαθιά ερωτική σχέση.
Παρ’ όλη την δύναμη της αγάπης τους όμως,  δεν κατάφεραν στο τέλος να αποκαλύψουν το βάθος της ψυχής τους ο ένας στον άλλο και τι έκρυβαν εκεί μέσα.
Η Ελλη ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά τραυματισμένη την παιδική ψυχή από τα δράματα της οικογενειακής ζωής της και ο Αλέξανδρος ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον θάνατο της μάνας του και τον βιασμό της από τον εργοδότη της , εκεί στην μάντρα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ο οποίος εργοδότης  βρέθηκε δολοφονημένος μετά από χρόνια σε ένα εστιατόριο των Τιράνων.
Κάποιοι όμως που είχαν ισχυρά συμφέροντα και για λόγους που αυτοί ήξεραν, άρχισαν να αναζητούν τους δολοφόνους αυτού του ανθρώπου.
Μετά από λίγο καιρό και ενώ η Ελλη εγκυμονούσε βρέθηκε δολοφονημένη κάτω από σκοτεινές συνθήκες.
Γκρεμισμένος ψυχολογικά  ο Αλέξανδρος άρχισε να αναζητά τους δολοφόνους της και τον βοήθησε σ’ αυτό ο αδελφός της που ζούσε στην Ν. Υόρκη.
Τελικά όταν  αποκαλύφθηκε ποιοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν εμπλακεί στην δολοφονία της Ελλης, ο Αλέξανδρος έκανε σκοπό της ζωής του, την απόδοση δικαιοσύνης. Μία δικαιοσύνης όμως στα δικά του μέτρα που είχε μέσα της την εκδίκηση και τον θάνατο.

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου