Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ» ΤΗΣ ΕΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΡΑΦ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS

 


Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, με τίτλο «Το ξύπνημα», είναι η ιστορία μιας ατίθασης γυναίκας, η ιστορία της κατάρρευσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος. Ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες. Ένα μυθιστόρημα που θα αγαπηθεί και θα μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών του.     

 

Η ζωή της Λίζας είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι. Η ζωή της – τα πρώτα χρόνια -  ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Αργότερα ο ίδιος δρόμος είναι γεμάτος απότομες στροφές γεμάτες αγκάθια που την πληγώνουν. Τις νύχτες που μένει ξάγρυπνη δυο πράγματα ονειρεύεται. Πρώτον να βρει κάποιον να αγαπήσει και δεύτερον την πραγματική ευτυχία!

Δεν παντρεύτηκε τον άντρα που ήθελε. Αυτόν που αγάπησε. Ήθελε να κάνει δική της οικογένεια. Ένας άλλος νεαρός της έκλεψε την καρδιά. Εκείνος της έδειξε του έρωτα τα μυστικά και λίγο αργότερα  ατύχησε.

Γράφει συστηματικά στο ημερολόγιό της όλες της τις σκέψεις, όλα όσα την προβληματίζουν και όλα όσα της συμβαίνουν. Εκεί ξεδίνει. Εκεί ξεσπάει. Το ημερολόγιο αυτό είναι το καταφύγιό της. Σε κάποια σελίδα σημειώνει μάλιστα κάτι που είπε ο Πασκάλ Λενέ: «Οι γυναίκες είναι ίσως πιο ικανές στο να αυταπατώνται και μερικές φορές μπορούν να ζήσουν όλη τους τη ζωή με έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που δημιούργησαν μέσα τους». 

Αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο για να μας παρουσιάσει την ελευθερία στη χώρα της. Τους λογοτέχνες, τον πολιτισμό ακόμα και τον τρόπο που γλεντούν και διασκεδάζουν.

Γνώρισε έναν Έλληνα, τον Μίμη, πολλά χρόνια μεγαλύτερό της και παρότι δεν τον ερωτεύθηκε ποτέ προσπάθησε να μπει στα δικά του καλούπια για να ζήσει μια δεύτερη ζωή όπως εκείνη πίστευε ότι της αξίζει. Εκείνος την πολιορκούσε με αμέτρητες ερωτικές επιστολές κι εκείνη πότε απαντούσε και πότε όχι. Τελικά τον αρραβωνιάστηκε και από εκεί και ύστερα ξεκίνησε το παιχνίδι η γάτα με το ποντίκι.   

Η Λίζα αγαπάει τη ζωγραφική, τα χρώματα και τα πινέλα της. Η Λίζα ένα ελάττωμα έχει. Την ειλικρίνεια της. Προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο.

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με απίστευτη πλοκή. Χάρτινους ήρωες που η συγγραφέας με έναν αριστοτεχνικό τρόπο μπλέκει μεταξύ τους. Μια ιστορία ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Ένα κυνήγι διαρκείας για την αγάπη και τον έρωτα. Όλοι επιβάτες στο ίδιο καράβι. Όλοι στο στίβο μάχης για επιβίωση.  

Στο οπισθόφυλλο γράφει: «Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει» είναι μια τριλογία που μιλά για την ιστορία της όμορφης, ταλαντούχου και φιλελεύθερης Ελισαβέτα Τροπίνινα.

Γεννημένη στη μικρή πόλη του Ισμαήλ, ζει την παιδική της ηλικία μέσα στη θαλπωρή της οικογένειάς της, όπου διδάχτηκε την αγάπη και την ατομικότητα.

Μετά τον θάνατο του παππού της, αποχαιρετά την παιδική ηλικία και ξεκινά η επίμονη επιθυμία της να ξαναβρεί εκείνη την αγάπη των παιδικών της χρόνων.

Στα δεκαοχτώ της παντρεύεται τον ανιαρό και στενόμυαλο Αλεξέι Γκάλιτς, που τον παρατάει μετά από δεκατρία χρόνια, μεγαλώνοντας ολομόναχη τον γιό της Ιγκνάτ. Δουλεύει σαν διερμηνέας στην περίφημη Σοβιετική Ιντουρίστ, από όπου στρατολογείται στην ΚαΓκεΜπε.

Συναντά τον Έλληνα συνταξιούχο πτέραρχο Δημήτρη Ζάγκο, που της υπόσχεται πολλά, στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται δίπλα του μια όμορφη, έξυπνη και ανεξάρτητη γυναίκα, αλλά μια ερωμένη δίχως απαιτήσεις.

Ερωτεύεται τον Έλληνα επιχειρηματία Τζώρτζ Αλιάγα, έναν χαρισματικό, μα ήδη παντρεμένο άνδρα, με τον οποίο η Λίζα δουλεύει σκληρά για πέντε ολόκληρα χρόνια, πιστεύοντας τις υποσχέσεις του ότι θα ζήσουν κάποτε μαζί.

Η μοίρα στη συνέχεια φέρνει στο δρόμο της τον ευγενούς καταγωγής Άνταμ Ερατεινό, τον οποίο παντρεύεται, έναν άνθρωπο γεμάτο σκοτεινά μυστικά και διεστραμμένους εθισμούς. Ο Άνταμ, αφού βούλιαξε στα χρέη, παρατά τη γυναίκα του και την οικογένειά της στο έλεος εκείνων που έχει καταληστέψει.

Τότε η Λίζα παίρνει την απόφαση να εκδικηθεί όλους όσους πρόδωσαν τις προσδοκίες και την αγάπη της. Μέσα σ’ εκείνη τη συμφορά, εμφανίζεται ξανά στη ζωή της ο Δημήτρης Ζάγκος. Τον εξαναγκάζει να την παντρευτεί, μα ύστερα από οκτώ μήνες εκείνος πεθαίνει. Δεν τον σκότωσε η ίδια. Η μοίρα το έκανε για λογαριασμό της,

Τέλος η Λίζα, αφού ξεμπέρδεψε με τον πρώτο, αρχίζει να πλάθει τα σχέδιά της για τη μελλοντική της ζωή και την εκδίκησή της για όσους απέμειναν…

 

 

 

 

     

 

 

 

  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου