Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ» ΤΟΥ BRANDON TAYLOR ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ KAKTOS

 


O Brandon Taylor γεννήθηκε το 1989 στην Αλαμπάμα. Σπούδασε στο Auburn University του Μοντγκόμερι και ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη βιοχημεία, και αργότερα, το 2016, άρχισε καριέρα στη δημιουργική γραφή ως υπότροφος του Lamda Litterary Foundation, του Kimbilio Fiction και του Tin House Summer Writers Workshop. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Αληθινή Ζωή ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker Prize 2020.  

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μια πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή.

Τον Γουάλας δεν τον χωράει ο τόπος. Είναι έγχρωμος και γκέι. Για εκείνον φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Για τους άλλους όμως ,ναι, αυτό είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Τον υποτιμούν. Τον βρίζουν. Τον κάνουν να αισθάνεται περιττός. Ένα μηδενικό. Εκείνος αισθάνεται να πνίγεται. Δεν αντέχει να είναι στο στόχαστρο. Δεν αντέχει όλο αυτό που ζει. Θέλει να ερωτευθεί. Ή είναι ερωτευμένος αλλά φοβάται να το δείξει. Πρέπει πάση θυσία να επιβιώσει. Αν το βιβλίο αυτό είχε soundtrack αυτό θα ήταν το I WILL SURVIVE.

Το βιβλίο διαβάζεται μονορούφι. Σε κερδίζει από την πρώτη σελίδα. Ο συγγραφέας μιλάει με ωμή γλώσσα και μας παρουσιάζει μια Αληθινή ζωή, μια ιστορία σύγχρονη για τη διαφορετικότητα και όχι μόνο.    

 

 

 

 

 

 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη;" Ένα ενδιαφέρον βιβλίο από τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Shehadeh Εκδόσεις Μεταίχμιο

  Δελτίο Τύπου   Τι φοβάται το Ισραήλ από την Παλαιστίνη; του  Raja   Shehadeh   Τι σημαίνει ο πόλεμος στη Γάζα για το μέλλον των δύο χωρών;...