Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μάρτυς μου ό Θεός του Μάκη Τσίτα



Η εταιρία θεάτρου GAFF παρουσιάζει στο θέατρο Vault το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ό Θεός», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης – ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με ιδιαίτερη λεκτική ευφορία - , έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι – οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του – τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει τον συγγραφέα ή τον πρωταγωνιστή. Το κείμενο όντως εξαιρετικό, σύγχρονο, γρήγορο και κοφτό. Η υποκριτική όμως του Ιωσήφ Ιωσηφίδη μας άφησε όλους άφωνους. Μας κράτησε καθηλωμένους για πάνω από μία ώρα και απέδειξε ότι όλοι οι μονόλογοι δεν είναι βαρετοί. Μια μοναδική παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.  
Αξίζουν χίλια συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης οι οποίοι είναι:
Κείμενο και Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη – Λίνα Παγώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη, Χάρης Λυγούρας
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Κάθε Σάββατο στις 6.00μμ. και Κυριακή στις 9.00μμ.
Πολυχώρος  Vault Μελενίκου 26, Βοτανικός
213 0356472 694 5993870    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου