Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ… συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

 


Τι σας μαγεύει στη μουσική;

     Η μουσική, είναι ο τρόπος να εκφράζω την πλευρά του εαυτού μου που παραμένει καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα , στις συναναστροφές μου με τους ανθρώπους στα πλαίσια της εργασίας μου, σε κοινωνικές, οικογενειακές και άλλες στιγμές της ημέρας. Αυτό είναι από μόνο του κάτι μαγικό. Η μουσική "ποτίζει" την ψυχή μου με το νερό της ελπίδας, της νιότης, αλλά και της λησμονιάς για τις στιγμές που πέρασαν.

Θυμάστε την πρώτη φορά που τραγουδήσατε μπροστά σε κοινό;

     Την πρώτη φορά σίγουρα δεν τη θυμάμαι γιατί ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία, έχουν χαραχτεί όμως στη μνήμη μου οι φορές που οι δάσκαλοί μου στο Δημοτικό σχολείο μ ' έπαιρναν στο γραφείο και με έβαζαν να τους τραγουδώ τραγούδια της εποχής, με άκουγαν και στο τέλος με χειροκροτούσαν. Επίσης θυμάμαι γιορτές στο πατρικό μου με πάρα πολύ κόσμο απ' το χωριό μου, όπου τραγουδούσα συνοδεία του κλαρίνου που έπαιζε ο παππούς μου.

Ποιο είδος μουσικής σας εκφράζει περισσότερο;

     Δεν έχει ταμπέλες η μουσική και δεν πιστεύω ότι μου ταιριάζει ένα μόνο είδος. Συνήθιζα να πιστεύω ότι είμαι "λαϊκός" τραγουδιστής, όμως τελευταία, με το δάσκαλό μου και "συνεργάτη", όπως αρέσκεται ο ίδιος να λέει, Μάκη Ψαραδέλλη, δοκιμάζουμε άλλα είδη πέραν του λαϊκού που με συναρπάζουν. Καταλήγω λοιπόν ότι η μουσική είναι ένα σύμπαν με διαφορετικούς πλανήτες και πλανητικά συστήματα και είναι κρίμα, εφόσον μπορούμε να μην κάνουμε το ταξίδι απ' τον ένα γαλαξία στον άλλον. Ο καθένας έχει τις ομορφιές του.

Κάθε πότε ακούτε μουσική;

     Χαχαχαχαχα, μουσική ακούω κάθε μέρα, όσο περισσότερο μπορώ. Θα σας εκμυστηρευτώ και κάτι... Υπάρχουν φορές που ακούω μουσική στ' αυτιά μου το πρωί λίγο πριν ξυπνήσω, σαν σε όνειρο και ξυπνάω με αυτό το σκοπό που άκουγα στα χείλη μου, σκοπός ο οποίος με συντροφεύει συνήθως και σιγοτραγουδώ για τις επόμενες ώρες μέσα στη  μέρα μου.



Πιστεύετε ότι η τεχνολογία κάνει κακό στον πολιτισμό;

     Πιστεύω ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Δεν μπορείς να έχεις τεχνολογία χωρίς πολιτισμό, αλλά ούτε το αντίστροφο κι ακόμα πιστεύω ότι εξελίσσονται και μεγαλώνουν παράλληλα. Η τεχνολογία εξελίσσεται με βάση το επίπεδο του πολιτισμού και ταυτόχρονα βοηθάει και κατευθύνει την εξέλιξη του πολιτισμού και όλο αυτό είναι διαχρονικό.

Πότε βάλατε το μεγαλύτερο στοίχημα;

     Η φιλοσοφία μου είναι πως στη ζωή πρέπει να τολμάς, έτσι, ή κάτι θα πετύχεις ή κάτι θα διδαχθείς. Γι' αυτό το στοίχημα για μένα είναι η ποιότητα ζωής, οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους και να δίνω αγάπη σε ότι κάνω και αυτό προσπαθώ καθημερινά. Στη μουσική, το μεγαλύτερο στοίχημα νιώθω ότι δεν το έχω βάλει ακόμα. Έπεται συνέχεια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

    Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο κύκλος των παραστάσεων που έχουμε ήδη οργανώσει για φέτος το καλοκαίρι με τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου του Δήμου Κορινθίων "Τερψιχόρη" , καθώς και η συμμετοχή μου στη δισκογραφική δουλειά του Μάκη Ψαραδέλλη για τα είκοσι χρόνια δισκογραφίας του, στις αρχές του 2024. Στο μέλλον θα ήθελα να ακολουθήσω το δρόμο της μουσικής, να συνεργαστώ με δημιουργούς και ερμηνευτές από διαφορετικά είδη μουσικής και να κάνω επιτέλους αυτό το ταξίδι που ονειρεύομαι από μικρό παιδί.

Τι θα κάνετε στις 17 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;

     Στις 17/05/2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη με τίτλο "4 ιστορίες μυστηρίου?",  την οποία ντύνει μουσικά ο εξαίρετος άνθρωπος και δημιουργός Μάκης Ψαραδέλλης. Εγώ θα ερμηνεύσω ένα πρότυπο τραγούδι σε στίχους του παραπάνω συγγραφέα και μουσική του Μάκη που αφορά έναν από τους χαρακτήρες του βιβλίου, το γιατρό το Μιχαλιό, ο οποίος...... η συνέχεια on stage, μην κάνουμε και spoiler , δεν είναι σωστό!!!!

Στείλτε το δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες του blog.

Αυτό που θέλω να πω στους αναγνώστες είναι κάτι που λέω σε κάθε ευκαιρία: Φίλες και φίλοι μου, σε όλα τα προβλήματα η λύση είναι η αγάπη !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Ο καημός κάθε γυναίκας | Έρικα Γιονγκ | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 127 Τίτλος: Ο καημός κάθε γυναίκας Συγγραφέας: Έρικα Γιονγκ ISBN: 978-960-208-536-3 Σχήμα: 14 x 21 εκ....