Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ «ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ» ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 


Στο οπισθόφυλλο γράφει…

Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;

Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια.

Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια.

Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.

Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.

 

Λίγα λόγια από μένα…

«Το Μπλε Ζαφείρι» είναι ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία που σε κερδίζουν με έναν τρόπο μαγικό από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Πρόκειται για ένα δυνατό μυθιστόρημα που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Θέλεις να μάθεις τη συνέχεια, αγωνιάς για το τι θα συμβεί παρακάτω. Με συνεπήρε, με ταξίδεψε, με έκανε να χαμογελάσω αλλά και να δακρύσω. Η συγγραφέας με την έμπειρη πένα της κεντάει αριστοτεχνικά ακόμα μια ιστορία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Την κεντρική ηρωίδα όχι απλά την συμπαθείς αλλά την βάζεις στην καρδιά σου. Το βιβλίο αυτό είναι ανθρώπινο, άλλοτε γλυκό και άλλοτε πικρό όπως είναι και η ίδια η ζωή. Καλογραμμένο και δοσμένο με έναν ξεχωριστό τρόπο χωρίς περιττά στολίδια και φιοριτούρες. Ένα βιβλίο που είμαι σίγουρος ότι θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου