Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Πόσο νορμάλ μπορεί να είναι μια πόλη που λέγεται Σαν Νορμάλ; Το νέο βιβλίο του Διονύση Μαρίνου ήρθε να ταράξει τα νερά της σύγχρονης λογοτεχνίας | Εκδόσεις Μεταίχμιο

 





ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΣΑΝ ΝΟΡΜΑΛ

Αφού είναι επινοημένη πώς γίνεται να υπάρχει στον χάρτη;

Άντρες, γυναίκες, παράξενα ζώα, ένα λευκό λιοντάρι κι ένας συγγραφέας που βλέπει το βιβλίο του να το γράφει κάποιος άλλος ενώνουν τις μοίρες τους.

Τελικά, γιατί όποιος μπαίνει στο Σαν Νορμάλ δεν μπορεί να βγει με τίποτα;

Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους αυτής της αλλόκοτης πόλης και βιώνουν τόσο παράξενες καταστάσεις που τους μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικές.

 



ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Ένα βιβλίο που με άφησε άφωνο. Ένα βιβλίο με εντελώς σουρεάλ καταστάσεις. Μου άρεσε τόσο πολύ ο τρόπος γραφής του συγγραφέα όσο και η ιδέα. Μια πρωτότυπη ιδέα πολύ καλά δοσμένη χωρίς να γίνεται κουραστική και χωρίς να αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Όλα είναι πολύ καλά ευθυγραμμισμένα. Τα πάντα που διάβασα μέσα σε αυτό το βιβλίο με έκαναν να αναρωτηθώ: σοβαρά τώρα; Διαβάστε το οπωσδήποτε. Σας το προτείνω.   

 

 

 

 

Συνέχισα να απομακρύνομαι. Συνέχισε να μικραίνει το περίγραμμα του φίλου του, να θαμπώνει. Ώσπου στο τέλος έγινε μια κουκκίδα, τόσο μακρινός μου φαινόταν ή τόσο μακρινός μπορεί να του φαινόμουν εγώ εκεί που είχα μεταφερθεί και πια δεν μπορούσε να με διακρίνει. Τότε και μόνο τότε κατάλαβα για πρώτη φορά πως ήμουν πάνω στο αφρισμένο νερό της θάλασσας που χόρευε για χάρη μου μόνο κι άρχισα να γελάω, να γελάω δυνατά, να γελάω δίχως λόγο. Έως τη στιγμή που το πρόσωπό μου έσβησε από το πρόσωπό μου, ξεκόλλησε από πάνω μου και πέταξε μακριά στο τέρμα του ορίζοντα, σαν εξωτικό πουλί φτεροκοπώντας ελεύθερο.

Απόσπασμα από το βιβλίο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου