Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

72 ώρες! Η θεατρική παράσταση έκπληξη...

Προσωπικό σημείωμα:
Πριν ενάμιση χρόνο περίπου ο Γιώργος Χατζηπαύλου μου έδωσε ένα κείμενο που έγραψε μαζί με την Αστερόπη Λαζαρίδου (δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ).
Το θυμάμαι σαν τώρα δα! Ξεκίνησα να το διαβάζω κι από την τρίτη σελίδα, άρχισα να γελάω δυνατά. Πολύ δυνατά. Ηχηρά. Μόνη μου. Στη μέση περίπου του έργου είπα "Δεν είναι δυνατόν να έχει γραφτεί τέτοιο κείμενο". Στο ίδιο δωμάτιο, ήταν ο γιος μου κι ένας φίλος μου που με κοίταζαν με απορία. Τους διάβασα δυο-τρεις γραμμές και το γέλιο μεταδόθηκε μονομιάς σε όλους. Όταν το τέλειωσα, πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο και την Αστερόπη για να τους πω πως αυτό το έργο πρέπει οπωσδήποτε να ανέβει γιατί θα είναι μια μοναδική παράσταση. Και να 'μαστε εδώ!
Η παράσταση αυτή, πιστεύω, θα παίζεται για πολλά χρόνια και με πολύ μεγάλη επιτυχία!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οταν ο Μάνος γνώρισε τη Μάνια, ήταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι από όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες σχέσεις τους και τα εξίσου αποτυχημένα τυφλά ραντεβού τους. Μόνος αυτός, μόνη κι αυτή, στην κρίσιμη ηλικία των 38, αποφάσισαν να ενώσουν τις μοναξιές τους, για να έρθουν, λίγο καιρό αργότερα, αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίλημμα: είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά ή προτιμούν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία;
Μία καταιγιστική κωμωδία που εξελίσσεται μέσα σε 72 ώρες-αλλά μην ανησυχείτε! Η παράσταση διαρκεί πολύ λιγότερο.
Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook. Oι άνθρωποι που δυσκολεύονται να συμβιώσουν αφού έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους σαν σούπερ ήρωες οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλον ανάγκη. Oι γυναίκες που λένε ψέμματα για τα κιλά τους, οι άντρες που λένε ψέμματα για τα εκατοστά τους. Οι πρώην που στοιχειώνουν τους νυν. Τα «σ' αγαπώ» που λέμε εύκολα και τα «χωρίζουμε» που λέμε ακόμα ευκολότερα...
Κι όλα αυτά, μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που έτυχε να έχουν το ίδιο όνομα και να γεννηθούν την ίδια μέρα.
Τίτλος: 72 ώρες
Κείμενο: Γιώργος Χατζηπαύλου-Αστερόπη Λαζαρίδου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Ηθοποιοί: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος
Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου
Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 
Προγραμματισμένες παραστάσεις: μέχρι 8 Μαρτίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 21.00
Διάρκεια: 100 λεπτά μαζί με διάλλειμα
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.210-3418550
Εισιτήρια 12€ (στο ταμείο, την ημέρα της παράστασης)
10€ Προπώληση
5€ ειδική τιμή για ανέργους και Ατέλεια
Χορηγός της παράστασης είναι η Gruppo Gemello
 MG 5965
 MG 6158
 
 MG 6176
Η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Κίμων Φιορέτος αλλάζουν διαρκώς ρόλους και διαθέσεις, ενσαρκώνοντας όχι μόνο το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας αλλά και διάσημα ζευγάρια της λογοτεχνίας, του σινεμά και της τηλεόρασης προσπαθώντας να λύσουν την πιο δύσκολη εξίσωση αυτού του κόσμου:Είμαστε προγραμματισμένοι από τη φύση μας να συμβιώνουμε ή να επιβιώνουμε μόνοι μας;
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σαρακατσάνης, τη μουσική ο Φοίβος Δεληβοριάς ενώ το έργο είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας τουΓιώργου Χατζηπαύλου με την Αστερόπη Λαζαρίδου.
Στοιχεία stand-up comedy, κωμικοτραγικοί διάλογοι βγαλμένοι απ' τη ζωή, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και καταστάσεων και πάνω απ' όλα μία αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει τους δύο ήρωες σε ένα αβέβαιο αλλά και συναρπαστικό μέλλον.
Πόσο δραστικά μπορεί να αλλάξει η ζωή σου μέσα σε 72 ώρες;
mikro 4   2
Γιώργος Χατζηπαύλου - stand up comedian, σεναριογράφος
 
1
Αστερόπη Λαζαρίδου - Δημοσιογράφος, σεναριογράφος
1
Γιάννης Σαρακατσάνης - Σκηνοθέτης
IMG 4840
Βάσω Καβαλιεράτου - ηθοποιός
 
IMG 4839
Photo
Κίμων Φιορέτος - ηθοποιός
 
Photo2
Βιογραφικά:
Γιώργος Χατζηπαύλου
Το 2007 άφησε το θέση του στη διαφημιστική εταιρία που δούλευε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό που λάτρευε: Το stand up comedy. Από τότε τι ακολούθησε; Μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων sold out. Παράλληλα, πλήθος συμμετοχών σε τηλεοπτικές, διαδικτυακές σειρές όπως επίσης και στο ραδιόφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε θεσμό το Stand up for U αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διέθεσε παραπάνω από 1200 εισιτήρια για τον φιλανθρωπικό σκοπό της UNICEF.
Αστερόπη Λαζαρίδου:
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και αμέσως μετά εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Βήμα της Κυριακής, καθώς και στα περιοδικά BHMAgazino, BHMA, BHMAdonna και BHMAmen. Το 2008, συνυπέγραψε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Μαυρογεωργίου τη διασκευή του έργου του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στο Εθνικό Θεάτρο. Ακολούθησαν σεμινάρια υποκριτικής και συγγραφής θεατρικού έργου για να οδηγηθεί, σήμερα, στην κωμωδία «72 Ωρες», που έγραψε με τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Από τον Οκτώβριο του 2015 σπουδάζει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Δήλος της Δήμητρας Χατούπη και πιστεύει ότι στη ζωή πρέπει να έχουμε όνειρα που πραγματοποιούμε και όχι απωθημένα που καταχωνιάζουμε.
Γιάννης Σαρακατσάνης:
Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και υποκριτική στο "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας" του Γ. Κιμούλη και στο “School of Physical Theatre” στο Λονδίνο. Από το 2004 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδα AbOvo, ενώ με το έργο σωματικού θεάτρου «Ο Πλανήτης» κέρδισε το πρώτο βραβείο στο BE Festival του Birmingham το 2010. Από το 2008 είναι, επίσης, και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival.
Εχει ήδη σκηνοθετήσει, γράψει και παίξει σε πολυάριθμες παραστάσεις και είναι μέλος της ομάδας επικοινωνίας της επιστήμης SciCo παίζοντας και σκηνοθετώντας στις παραστάσεις της. Επίσης, διδάσκει σωματικό και devised θέατρο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.
Η Ένωση Ελλήνων κριτικών τον έχει τιμήσει με μια υποψηφιότητα για βραβείο νέου δημιουργού το 2007 και με έναν έπαινο για ανδρικό ρόλο το 2014.
Βάσω Καβαλιεράτου:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής "Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας" του Γ. Κιμούλη (2002) και στο "School of Physical Theatre" στο Λονδίνο. Όντας ιδρυτικό μέλος της ομάδας Abovo, έχει παίξει σε όλες τις θεατρικές παραγωγές της, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Επίσης, συμμετείχε σε πάμπολλες θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην μικρού μήκους ταινία "Γάτα εξ’ουρανού" της Δ.Νικολοπούλου στο Φεστιβάλ Δράμας το 2009.
Κίμων Φιορέτος:
Γεννήθηκε το 1978 στο Λούντ Σουηδίας και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (2001), ενώ διδάσκει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης απο το 2011. Οι πιο πρόσφατες παραστάσεις που τον έχουμε δει να παίζει είναι:
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (Αλμαδόβαρ), Αχ αυτά τα φαντάσματα (Εντουάρντο Ντε Φιλίππο), 24 ώρες Μερσιέ & Καμιέ (Σ .Μπέκετ)
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (Ά. Μπέρτζες)
GruppoGemello logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...