Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ- ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΛΕΫ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS

 



ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΛΕΫ

 

Φρανκενστάιν

 

Το αριστούργημα της Μαίρης Σέλλεϋ, στην κλασική ελληνική μετάφραση της Ροζίτας Σώκου, σε μια επανέκδοση με νέα επιμέλεια και νέο εξώφυλλο.

 

Επηρεασμένο από το γοτθικό μυθιστόρημα και το ρομαντικό κίνημα, το έργο της Μαίρης Σέλλεϋ Φρανκενστάιν αφηγείται την ανατριχιαστική ιστορία ενός όντος που δημιουργήθηκε από τον έξυπνο νεαρό επιστήμονα Βίκτορ Φρανκενστάιν. Όταν ο νεαρός επιστήμονας απορρίπτει το γκροτέσκο αλλά ευαίσθητο πλάσμα που δημιουργεί από νεκρά μέρη του σώματος, τα αποτελέσματα, για τον Βίκτορ και για την οικογένειά του, είναι καταστροφικά.

Το βιβλίο θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

Η τραγική ιστορία του Βίκτορ Φρανκενστάιν και της βασανισμένης δημιουργίας του είναι ένας κλασικός μύθος για την αναζήτηση της γνώσης, τη φύση της ομορφιάς και το τερατώδες που είναι εγγενές στον άνθρωπο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Μαίρη Σέλλεϋ γεννήθηκε το 1797. Ήταν κόρη του μυθιστοριογράφου και φιλοσόφου Γουίλιαμ Γκόντγουιν και της συγγραφέως Μαίρης Γουόλστον-Κραφτ, η οποία πέθανε κατά τον τοκετό. Το γεγονός αυτό, μαζί με άλλα δραματικά γεγονότα στον οικογενειακό περίγυρο, καθόρισαν τα πρώιμα χρόνια της. Οι ονειροπολήσεις και τα πρωτόλειά της φανέρωσαν από νωρίς την κλίση της στα γράμματα. Δεκαέξι χρόνων συνδέθηκε με τον Πέρσι Μπις Σέλλεϋ, έναν νεαρό που βρισκόταν στις αρχές της ποιητικής σταδιοδρομίας του. Παρότι ο ποιητής ήταν παντρεμένος, η Μαίρη πολύ μικρή και ο πατέρας της σφόδρα αντίθετος, ο ερωτικός δεσμός τους κατέληξε το 1816 σε γάμο και το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο εξωτερικό.

 

Δραματικά συμβάντα εξακολούθησαν να πλήττουν τη ζωή της. Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της πέθαναν σε πολύ μικρή ηλικία. Το 1822, πνίγηκε ο ποιητής στα τριάντα του χρόνια. Η ίδια έζησε μέχρι το 1851, αφήνοντας τη λάμψη της και τη φλόγα της φαντασίας της σε εκείνα τα πρώτα χρόνια της κοινής τους ζωής, στα οποία ανήκει και ο Φρανκενστάιν.

 

 

ISBN: 978-618-215-088-7

Τιμή: 16,96 με ΦΠΑ

Σελίδες: 336

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...