Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

 


Λουίζ Πένι

Νεκρή φύση

Θρι Πάινς- Ένα όμορφο μέρος, ένας άγριος φόνος

 

Το πολυαναμενόμενο αστυνομικό μυθιστόρημα Νεκρή φύση αποτελεί το πρώτο βιβλίο της Λουίζ Πένι, με ήρωα τον επιθεωρητή Αρμάν Γκαμάς. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο. Μια συναρπαστική ιστορία με έναν οξύνου αστυνομικό επιθεωρητή και ένα μυστηριώδες, ειδυλλιακό τοπίο που κρύβει πολλά μυστικά. 

Η σειρά βιβλίων της Λουίζ Πένι έχει μεταφερθεί σε σειρά στο Amazon Prime με τον τίτλο Three Pines και πρωταγωνιστή τον Άλφρεντ Μολίνα.

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ 25 ΓΛΩΣΣΕΣ

 

 

 

 

 

Τίτλος: Νεκρή φύση

Συγγραφέας: Λουίζ Πένι

Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα                                                              

ISBN: 978-618-02-2232-6

Κωδικός: 35279

Σελίδες: 472

Διαστάσεις: 14 x 20,5                                                       

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 18,80 €

 

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η ανακάλυψη ενός πτώματος στο δάσος το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών φέρνει τον επιθεωρητή Αρμάν Γκαμάς και την ομάδα του στο γραφικό χωριό Θρι Πάινς, στα νότια του Μόντρεαλ. Ο Γκαμάς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιος θα ήθελε να σκοτώσει την αγαπημένη καλλιτέχνιδα Τζέιν Νιλ, ειδικά οποιοσδήποτε από τους κατοίκους αυτού του απομακρυσμένου χωριού, ενός τόπου τόσο γαλήνιου και ειρηνικού, που δεν έχει καν τη δική του αστυνομία.

 Όμως ο χαρισματικός επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ξέρει ότι το κακό κρύβεται πίσω από τους λευκούς φράχτες των σπιτιών και ότι, αν ψάξει προσεκτικά τα στοιχεία, το Θρι Πάινς θα αρχίσει να αποκαλύπτει τα σκοτεινά του μυστικά…

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Ένα ευοίωνο ξεκίνημα… το παραπλανητικά λιτό στιλ της Πένι καμουφλάρει τις πολυσύνθετες διαδρομές μιας καλοστημένης πλοκής».

The New York Times

 

«Ένα σπάνιο δώρο».

People magazine

 

«Είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση σε αυτό το απολαυστικό βιβλίο: ο Γκαμάς, ένας πολυμήχανος και ευγενικός άντρας που διευθύνει την ομάδα του με ακεραιότητα και ήρεμο κουράγιο, το χωριό, που στην αρχή φαίνεται ως το ιδανικό μέρος για να αποδράσει κανείς από τον πολιτισμό, ή η πανέξυπνη και προσεκτικά δομημένη πλοκή της ιστορίας;»

Chicago Tribune

 

«Πνευματώδης, συνετός και συμπονετικός, ο πρωταγωνιστής είναι προορισμένος να γίνει αστέρι πρώτου μεγέθους».

Kirkus Reviews

 

«Φοβερό! Σαν βιρτουόζος, η Πένι παρουσιάζει μια πολύπλοκη εκδοχή του κρυμμένου αποδεικτικού στοιχείου».

Publishers Weekly

 

«Ένα πραγματικό διαμάντι».

Booklist

 

«Ένα κορυφαίο λογοτεχνικό ντεμπούτο. Το σκηνικό σε μαγεύει… Μπράβο!»

Deadly Pleasures

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Λουίζ Πένι είναι η συγγραφέας δεκαοκτώ μυθιστορημάτων με ήρωα τον επιθεωρητή Αρμάν Γκαμάς, που σκαρφάλωσαν στην κορυφή των μπεστ σέλερ των New York Times, USA Today και Globe and Mail. Έχει γράψει επίσης μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον το πολιτικό θρίλερ State of Terror, που έγινε μπεστ σέλερ των New York Times.

 

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το CWA Dagger και το Agatha Award (επτά φορές), και ήταν φιναλίστ για το βραβείο Edgar Award για το καλύτερο μυθιστόρημα. Το 2017 της απονεμήθηκε το παράσημο του Τάγματος του Καναδά για τη συμβολή της στον καναδικό πολιτισμό. Ζει σε ένα μικρό χωριό νότια του Μόντρεαλ.




Μέρι Λόσον

Η πόλη της σιωπής

Υποψήφιο για το βραβείο Booker 2021

 

Σε κάθε κλειστή κοινωνία η σιωπή είναι εκκωφαντική! Αυτή τη σιωπή θα σπάσουν στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οχτάχρονη Κλάρα και ο άγνωστος κύριος Λίαμ που εγκαθίσταται εντελώς απρόσμενα στο απέναντι σπίτι.

Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τις οικογενειακές σχέσεις, τη φιλία, την απώλεια και το δικαίωμα στην ευτυχία. Οι ιστορίες των τριών βασικών ηρώων περιπλέκονται μοναδικά ενώ η ζωντανή αφήγηση κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

 

 

Τίτλος: Η πόλη της σιωπής

Συγγραφέας: Μέρι Λόσον

Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα                                                              

ISBN: 978-618-02-2257-9

Κωδικός: 35282

Σελίδες: 336

Διαστάσεις: 14 x 20,5                                                                 

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 16,60 €

 

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οκτάχρονη Κλάρα προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη, καθώς η έφηβη αδελφή της Ρόουζ έχει φύγει από το σπίτι εδώ και δύο εβδομάδες και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι γονείς της προσπαθούν να δείχνουν ατάραχοι και σε κάθε ερώτηση της μικρής Κλάρα απαντούν καθησυχαστικά. Η αστυνομία έχει ήδη κινητοποιηθεί και αναζητεί τη Ρόουζ σε κάθε σπιθαμή μέσα και έξω από την πόλη.

 

Η Κλάρα όμως έχει να διαχειριστεί και άλλο ένα απρόσμενο γεγονός: στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Ελίζαμπεθ Όρτσαρντ, εισβάλλει ξαφνικά ένας κύριος που φαίνεται ότι θέλει να εγκατασταθεί εκεί. Η Κλάρα ταράζεται και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει: ξέρει πως η κυρία Όρτσαρντ βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί είναι άρρωστη. Μάλιστα της έχει εμπιστευτεί τον γάτο της Μόουζες για να τον ταΐζει μέχρι εκείνη να επιστρέψει. Ποιος λοιπόν είναι αυτός ο άνθρωπος που μένει στο σπίτι της και μετακινεί τα πράγματά της;

 

 

 

 

 

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Μια ιστορία για τα σκληρά παιδικά χρόνια και τη συμφιλίωση με το παρελθόν, το βάρος των καταπιεσμένων συναισθημάτων και τις τρομερές συνέπειες της υπερβολικής αγάπης».

The Toronto Star

 

«Αριστοτεχνικό, ενίοτε σπαραχτικό και σοφό».

The Times

 

«Έχω πει σε όλους για τη Μέρι Λόσον… Κάθε μυθιστόρημά της είναι απλώς ένα θαύμα».

Αν Τάιλερ, συγγραφέας

 

«Μια σίγουρη και καθηλωτική ματιά σε ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: τι χρωστάμε στους άλλους. Πόσο καιρό πρέπει να κρατάμε τα μυστικά τους και πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε αυτούς που αγαπάμε; Η πόλη της σιωπής είναι ένα γενναιόδωρο βιβλίο».

Μαρίνα Έντικοτ, συγγραφέας

 

«Ευφυές και σκοτεινό από τον πόνο, το τρυφερό αυτό μυθιστόρημα ξετυλίγει τις αλληλένδετες ζωές των γοητευτικών χαρακτήρων την ώρα που παλεύουν με τη θλίψη και την απώλεια ελπίζοντας παράλληλα για μια ευκαιρία στην ευτυχία».

The Mirror Book Club

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Μέρι Λόσον είναι Καναδή συγγραφέας. Μετακόμισε στην Αγγλία μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο McGill, από όπου πήρε πτυχίο ψυχολογίας το 1968. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Crow Lake εκδόθηκε το 2002 και μεταφράστηκε σε είκοσι δύο χώρες. To 2006 έγραψε το The Other Side of the Bridge και το 2013 το Road Ends. Όλα τα μυθιστορήματά της διαδραματίζονται στο Βόρειο Οντάριο, όπου συνήθιζε να περνάει τα καλοκαίρια της. Έχει δύο γιους και ζει στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

 




Ελ Κοσιμάνο

Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει

 

Ένα «σαρωτικό» μυθιστόρημα μυστηρίου… που τα έχει όλα!

 

Ένα φρέσκο μυθιστόρημα μυστηρίου που ξεχωρίζει από ό,τι έχετε διαβάσει ως τώρα! Γεμάτο χιούμορ, δράση και γρήγορη πλοκή,  το βιβλίο αυτό συνδυάζει το μυστήριο και το έγκλημα με τα προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα.

 

 

Τίτλος: Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει

Συγγραφέας: Ελ Κοσιμάνο

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Μυθιστόρημα μυστηρίου                                                             

ISBN: 978-618-02-2538-9

Κωδικός: 35296

Σελίδες: 456

Διαστάσεις: 14 x 20,5                                                                

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2023

Τιμή: 18,80 €

 

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Εκείνο το συγκεκριμένο πρωινό η ζωή της Φίνλεϊ, μιας διαζευγμένης μητέρας δύο μικρών παιδιών, θυμίζει πραγματικά χάος: έχει καθυστερήσει ήδη στο ραντεβού με την ατζέντισσά της, η οποία την απειλεί με ακύρωση συμβολαίου, ο πρώην άντρας της έχει απολύσει την μπέιμπι σίτερ εν αγνοία της, και η πεντάχρονη κόρη της ξαφνικά αποφασίζει να κουρευτεί μόνη της με το ψαλίδι της κουζίνας. Όταν λίγο αργότερα την ίδια μέρα μια γυναίκα ακούει τη Φίνλεϊ να συζητάει την πλοκή του καινούριου της μυθιστορήματος με την ατζέντισσά της όσο τρώνε σε ένα εστιατόριο, νομίζει ότι πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο. Τότε η Φίνλεϊ μπλέκεται εντελώς τυχαία και άθελά της σε μια πραγματική υπόθεση ανθρωποκτονίας όπου θα ανακαλύψει ότι ο πραγματικός φόνος είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι στα μυθιστορήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Η συγγραφέας μάς θυμίζει περισσότερο Τζάνετ Ιβάνοβις και λιγότερο Άγκαθα Κρίστι. Η Ελ Κοσιμάνο υφαίνει μια εξαιρετικά ανατρεπτική πλοκή…»

Toronto Star

 

«Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει είναι μια υπόθεση ξεκαρδιστική και συγκινητική ταυτόχρονα, κάτι ανάμεσα στη σάτιρα και το δράμα. Η πρόζα της Κοσιμάνο παραμένει κομψή και εθιστική».

Νew York Times Book Review

 

«Για κάθε γυναίκα που ευχήθηκε κάποτε να αλλάξει τη ζωή της, η Φίνλεϊ Ντόνοβαν αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα. Η ηρωίδα αποδεικνύει ότι το μόνο που χρειάζεται για να λύσεις όλα σου τα προβλήματα είναι απλώς να σε περάσουν μία φορά για επαγγελματία δολοφόνο!»

Λίζα Γκάρντνερ, συγγραφέας

 

«Αστεία και έξυπνη, γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές, η Φίνλεϊ Ντόνοβαν είναι ένας χαρακτήρας που θα λατρέψετε. Ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της Κοσιμάνο!»

Μέγκαν Μιράντα, συγγραφέας

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ελ Κοσιμάνο είναι μπεστ σέλερ συγγραφέας της USA Today, βραβευμένη με το International Thriller Award και υποψήφια για τα βραβεία Edgar και Bram Stoker. Τα εφηβικά μυθιστορήματά της περιλαμβάνουν τα Nearly Gone, Holding Smoke, The Suffering Tree και Seasons of the Storm. Το πρώτο της μυθιστόρημα ενηλίκων με τον τίτλο Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει επιλέχθηκε από το People Magazine και το New York Public Library ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2021. Κείμενά της δημοσιεύονται στη Huffington Post και το περιοδικό Time. Zει με τον σύζυγό της και τους δύο γιους της στη Βιρτζίνια.

 



Κάρεν Ποντ

Κάποιος να σου κρατάει το χέρι

Ένα feelgood μυθιστόρημα με φεμινιστική διάσταση, μια ωδή στη γυναικεία φιλία, τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και την ανάγκη μας για παρηγοριά. Ανάμεσα στα βασικά θέματα του βιβλίου είναι η  γυναικεία αλληλεγγύη, η μητρότητα, το πένθος, η ξαφνική ασθένεια, το εργασιακό burnout, και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια.

Τρεις ηρωίδες γίνονται η μία το στήριγμα της άλλης και βρίσκουν τη δύναμη μέσα από τη φιλία τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές της ζωής, να γιατρέψουν τις πληγές τους και να αντιμετωπίσουν το αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία.

 

Τίτλος: Κάποιος να σου κρατάει το χέρι

Συγγραφέας: Kαρέν Ποντ

Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό

ISBN: 978-618-02-2436-8

Κωδικός: 35288

Σελίδες: 312

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2023

Τιμή: 16,60€

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Ο Κήπος της Κυβέλης είναι ένα μέρος που καλωσορίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πληγωμένοι από τη ζωή και χρειάζονται ένα δυνατό στήριγμα για να ορθοποδήσουν.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η Βαλερί, που είναι διευθύντρια ενός σουπερμάρκετ. Η σχέση της με τις κόρες της έχει φτάσει στα άκρα και για τη Βαλερί είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιος φταίει: είναι κακή μητέρα όπως ήταν και η δική της. Υπάρχει και η Άννα, μια νεαρή ανθοπώλισσα που βιώνει μια τραγική απώλεια. Τα μάτια της είναι τόσο θλιμμένα, το βλέμμα της τόσο απλανές… Όχι μακριά από την Κυβέλη, η Σαρλίν έχει το δικό της καφέ. Είναι εξαιρετική μαγείρισσα και ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, αν και η ζωή δεν της έχει φερθεί ιδιαίτερα ευγενικά.

Όταν η Βαλερί και η Άννα μαθαίνουν ότι η Σαρλίν είναι βαριά άρρωστη, αποφασίζουν να νοικιάσουν για λίγες μέρες ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Αυτές οι πολύτιμες στιγμές θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους και θα γιατρέψουν τις πληγές τους.

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Αξεπέραστη αναγνωστική απόλαυση!»

Lydie Zannini, Librairie du Théâtre

 

«Ένα πολύ συγκινητικό μυθιστόρημα που πετυχαίνει ακριβώς τον στόχο του: να σε κάνει να νιώσεις καλά!»

Madleen Renault, Librairie Hisler

 

«Υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη φεμινιστική διάσταση σε αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τι σημαίνει να ζεις ως γυναίκα, το ψυχικό φορτίο που οι γυναίκες κουβαλούν, αλλά και την αλληλεγγύη μεταξύ των γυναικών που τοποθετείται στην καρδιά της ιστορίας».

20 minutes

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Καρέν Ποντ γράφει ιστορίες σύγχρονες με πρωτοτυπία αλλά και χιούμορ, ακόμα και όταν τα θέματα που αγγίζει είναι δύσκολα. Σε κάθε της βιβλίο πλάθει χαρακτήρες που μας συγκινούν χάρη στην ευχάριστη και ρυθμική πένα της.

Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει συγκαταλέγονται τα εξής: La lumière était si parfaite, Vous reprendrez bien un peu de magie pour Noël και Embarquements immédiats pour Noël. Έχει βραβευτεί με το Prix e-crire au feminin και γράφει συχνά στο blog της Des mots et moi.

 


Τζίνα Θανοπούλου

Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας! η γνωστή Συμβουλευτική Ψυχολόγος-συγγραφέας Τζίνα Θανοπούλου εξηγεί πως αν οι γονείς κατανοήσουμε ότι είμαστε οι καθρέφτες των παιδιών μας καθώς τα παιδιά μας κάνουν ό,τι κάνουμε και όχι μόνο ό,τι λέμε, τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τόσο τη δική μας συμπεριφορά, όσο και τη ζωή και την ισορροπημένη εξέλιξη των παιδιών μας.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους γονείς, αναλύοντας τα πολύτιμα μαθήματα ζωής, αλλά και τις σημαντικές αξίες που μπορούν οι ίδιοι να διδαχθούν από τα παιδιά τους.

 

Τίτλος: Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!

Συγγραφέας: Τζίνα Θανοπούλου

Εκδόσεις: Μίνωας                                                                                    

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-2544-0

Κωδικός: 32858

Σελίδες: 200

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2023

Τιμή: 15,50€

 

 

 

                                                                                                           

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά μας;

Μήπως τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι όσον αφορά την εξέλιξη, την ισορροπία και ευτυχία μας, αν είμαστε ανοιχτοί να τα κατανοήσουμε και να τα αποδεχτούμε όπως είναι;

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.

 

 

Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε όσα μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους, αλλά στο τι μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά τους για τη χαρά και την ουσία της ζωής.

Από τα βασικά μαθήματα στα οποία εστιάζει η ψυχολόγος-συγγραφέας είναι ότι οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι οι καθρέφτες των παιδιών τους, καθώς τα παιδιά «κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους και όχι μόνο ό,τι λένε». Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να προσδιορίσουν ορθότερα τη συμπεριφορά, το ήθος και τη μελλοντική τους εξέλιξη, ώστε να βελτιώσουν τη δική τους ζωή αρχικά αλλά και να εξασφαλίσουν την ισορροπημένη ζωή των παιδιών τους.

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος σε παιδιά, οικογένειες, ζευγάρια. Έχει μετεκπαίδευση στο Harvard University στον χώρο της Εξελικτικής Ψυχολογίας, με εστίαση στην Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων με «Ρίσκο» που έχουν υποστεί ψυχολογικό τραύμα, μαθησιακές δυσκολίες και διατροφικές διαταραχές. Έχει εξειδίκευση στη Συναισθηματική Νοημοσύνη, E.Q. σε παιδιά, γονείς από τον Dr. Daniel Goleman, «πατέρα» της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, και έχει δουλέψει με τον Dr. Howard Gardner στη Θεωρία της «Πολλαπλής Νοημοσύνης» στο Harvard University.

Είναι Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, από το 1996. Είναι ενεργό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημίου του Harvard στην Ελλάδα, Harvard Club of Greece, έως σήμερα και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας.

Έχει επαγγελματική εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στον χώρο της Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης σε σχολεία ως Διευθύντρια Κέντρων Συμβουλευτικής όπως: Pierce College, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και στο International School of Athens για 17 χρόνια. Επίσης, παρέχει σεμινάρια σε Συλλόγους Γονέων σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, σε ακαδημαϊκά και πολιτιστικά ιδρύματα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου προσφέρει Συμβουλευτική Υποστήριξη και τόνωση σε παιδιά, εφήβους, γονείς, οικογένειες και ζευγάρια. Παρουσιάζει το ερευνητικό της έργο σε ακαδημαϊκά και πολιτιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως σε Harvard University, Παν. Αθηνών, Ιατρική Σχολή Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.λπ.

Αρθρογραφεί στον Τύπο με άρθρα σε θέματα Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης & Καλλιέργειας E.Q. για την Ψυχική Υγεία: Huffington Post.gr., Thrive global.gr, Brainy.gr, στο ένθετο της Καθημερινής «Love yourself», στο ΒΗΜΑGAZINO , κτλ. Έχει, επίσης, διατελέσει κεντρική αρθρογράφος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού PSYCHOLOGIES .

 

Προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της μέσω σεμιναρίων σε οργανώσεις όπως «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», «ΕΛΕΠΑΠ», «MAKE A WISH», «SAVE WATER SPORTS», «THE HOME PROJECT».

Έχει βραβευτεί από την UNESCO το 2016 για την προσφορά της στην εκπαίδευση, τη συμβουλευτική και τον εθελοντισμό.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου