Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

 



Ελευθερία Μεταξά

Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;

 

Η μοίρα των αθώων… είναι η θυσία.

 

Ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ από την Ελευθερία Μεταξά, ένα βιβλίο γεμάτο ένταση, ηθικά διλήμματα, γρήγορη πλοκή και ανατροπές. Ο αναγνώστης καλείται τόσο να λύσει το μυστήριο όσο και να αναρωτηθεί για τα ηθικά όρια της επιστήμης και των ανθρώπων.

 

Τίτλος: Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;

Συγγραφέας: Ελευθερία Μεταξά

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ψυχολογικό θρίλερ

ISBN: 978-618-02-2489-4                                                                    

Κωδικός: 35388

Σελίδες: 368

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 17,70 €

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα… Ένα ερώτημα που θα στοιχειώσει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή της Κλαίρης και θα στοιχίσει τη ζωή του αδελφού της, του νεαρού Κωστή Αυγέρη.

 

«Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;»

Η Κλαίρη επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένη να ανακαλύψει τον δολοφόνο του Κωστή, έρχεται όμως αντιμέτωπη με ένα αδίστακτο κύκλωμα που, στο όνομα της επιστήμης, σκορπίζει τον θάνατο σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Με σύμμαχο τον ιατροδικαστή Φίλιππο Ηλιάδη, ρίχνεται με πάθος στο κυνήγι του αόρατου εχθρού που ξέρει καλά να κρύβεται πίσω από το προσωπείο της φιλανθρωπίας και της προσφοράς. Το παρελθόν απλώνει τη σκιά του στο παρόν, οδυνηρές μνήμες ξυπνούν πάλι και όλες οι ισορροπίες της ανατρέπονται. Γύρω της στήνεται ένας χορός θανάτου, μέσα στον οποίο δεν μπορεί πλέον να διακρίνει τους αθώους από τους ένοχους…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη και του τμήματος Δημοσιογραφίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1. Εργάστηκε ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ως ασκούμενη δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τη μετάφραση και την επιμέλεια βιβλίων και με μεταγλωττίσεις ξένων τηλεοπτικών σειρών. Είναι μέλος της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) και μιλάει Αγγλικά. Το διήγημά της με τίτλο Το τελευταίο ταξίδι απέσπασε έπαινο στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Ο θησαυρός της Σμύρνης, Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης, Αθώοι Ένοχοι, Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά και Το χέρι του Θεού.

 


Μάρκο Μισιρόλι

Αφοσίωση

Βραβείο Premio Strega Giovani 2019

 

Ένα αιχμηρό βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις ενδόμυχες επιθυμίες και ανησυχίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, με φόντο τη μαγευτική πόλη του Μιλάνου. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στο Netflix και η απήχηση είναι τόσο μεγάλη ώστε ιστορικά κτίρια, πλατείες και όλοι οι συγκοινωνιακοί σταθμοί καλύφθηκαν με την αφίσα της ομώνυμης σειράς. Την πρώτη εβδομάδα προβολής της η Αφοσίωση βρέθηκε στο ΤOP 10 των πιο δημοφιλών σειρών της πλατφόρμας.

 

 

Τίτλος: Αφοσίωση

 

Συγγραφέας: Μάρκο Μισιρόλι

Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

 

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα                                                              

ISBN: 978-618-02-2313-2

Κωδικός: 35284

Σελίδες: 336

Διαστάσεις: 14 x 20,5                                                                

Εξώφυλλο: Μαλακό

 

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2023

 

Τιμή: 16,60 €

 

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Ο Κάρλο, ο ανασφαλής καθηγητής δημιουργικής γραφής, και η δυναμική μεσίτρια Μαργκερίτα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι λίγο μετά τα τριάντα. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Μοιάζουν ακόμα και στην ήρεμη ανησυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, αλλά τελευταία οι επιθυμίες τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια της κρεβατοκάμαράς τους: ο Κάρλο γοητεύεται από την ιδιαίτερη ομορφιά της νεαρής φοιτήτριάς του Σοφία, και η Μαργκερίτα αφήνεται στα δυνατά χέρια του φυσιοθεραπευτή της Αντρέα.

 

Θα μπορούσε άραγε η απόκτηση ενός διαμερίσματος λουσμένου σε ένα ιδιαίτερο φως, στην καρδιά του Μιλάνου, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση στον γάμο τους και να έρθουν πιο κοντά;

 

Mια δυνατή ιστορία που φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με σκληρά ερωτήματα: «Τι είναι η αφοσίωση; Μήπως έχει δίκιο η Μαργκερίτα όταν αναρωτιέται αν απιστία σημαίνει πίστη στον εαυτό σου;».

 

 

 

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Υπάρχουν μυθιστορήματα που μοιάζουν να προέρχονται από το μέλλον. Λένε ότι αυτά τα μυθιστορήματα αποτελούν ορόσημα της εποχής του. Η Αφοσίωση είναι ένα από αυτά∙ με τη σταθερή και ευφυή γραφή του, με τους απόλυτα προκαθορισμένους χαρακτήρες του, διαλύει τον κόμπο του πόνου: ο πόνος σε αυτό το μυθιστόρημα είναι ζωτική ενέργεια, είναι λυτρωτικός, σε απελευθερώνει και νιώθεις την επιθυμία να ζήσεις».

Σάντρο Βερονέζι, συγγραφέας

 

«Ο Μάρκο Μισιρόλι ανοίγει δωμάτια και δρόμους, ξεκλειδώνει σκέψεις και κρυφές επιθυμίες, κάνει τους διαλόγους και τις σιωπές να αντηχούν με τη φυσικότητα και τον αυθορμητισμό των σπουδαίων αφηγητών».

Il Foglio

 

«Η Αφοσίωση είναι ένα μυθιστόρημα που έλειπε, πίσω από τις σελίδες του οποίου μπορείς να οχυρωθείς και να μείνεις εκεί χωρίς να θελήσεις ποτέ να βγεις».

La Stampa

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Μάρκο Μισιρόλι γεννήθηκε το 1981 στο Ρίμινι και ζει στο Μιλάνο. Αρθρογραφεί στις πολιτιστικές σελίδες της εφημερίδας Corriere della Sera. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Senza coda, κέρδισε το βραβείο Campiello Opera Prima. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει τα βιβλία: Il buio addosso, Bianco, Il senso dell’elefante, καθώς και το Atti osceni in luogo privato, που τιμήθηκε με το Super Mondello και το Mondello Giovani. Το τελευταίο του βιβλίο με τον τίτλο Avere tutto κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022. Η σειρά έξι επεισοδίων με τον τίτλο Devotion στο Netflix βασίστηκε στο βιβλίο του Μάρκο Μισιρόλι Αφοσίωση (Fedeltà).

 




Φιόνα Βάλπι

Η αφηγήτρια της Καζαμπλάνκα

Ένα πλούσιο ιστορικό μυθιστόρημα που μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνει τις ιστορίες ζωής δύο γυναικών, αγγίζοντας θέματα όπως η προσφυγιά, ο ρατσισμός και η προκατάληψη στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με φόντο τη μαγευτική Καζαμπλάνκα ο αναγνώστης ταξιδεύει και αναζητά να ξετυλίξει το κουβάρι του χθες και του σήμερα, αλλά και να ανακαλύψει τι είναι αυτό που ενώνει τη μοίρα των δύο γυναικών.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ 2.000.000    ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ 26 ΓΛΩΣΣΕΣ

 

 

Τίτλος: Η αφηγήτρια της Καζαμπλάνκα

Συγγραφέας: Φιόνα Βάλπι

Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ιστορικό

ISBN: 978-618-02-2188-6

Κωδικός: 35274

Σελίδες: 432

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2023

Τιμή: 17,70€

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Μαρόκο, 1941. Με τη Γαλλία να βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή, η δωδεκάχρονη Ζοζί καταφεύγει με την οικογένειά της στην Καζαμπλάνκα, μια πόλη γεμάτη ασυνήθιστους χαρακτήρες, πρωτόγνωρες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές και ήχους που κατακλύζουν τις αισθήσεις. Όσο ο πατέρας της Ζοζί περιμένει με αγωνία να εκδοθούν τα χαρτιά τους, ώστε να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Αμερική, εκείνη θα καταγράψει στο ημερολόγιό της όλες τις στιγμές που θα τη γοητεύσουν και θα την προβληματίσουν.

Το 2010 η Ζόι καταφθάνει στο ίδιο λιμάνι και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο άγνωστο μέρος. Όταν ανακαλύπτει το ημερολόγιο κάτω από τις σανίδες του σπιτιού της, μαγεύεται από τον κόσμο της νεαρής Ζοζί, που κάποτε κοίταζε την ίδια θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά γνώριζε μια πολύ διαφορετική Καζαμπλάνκα. Μπορούν άραγε οι αφηγήσεις της να τη βοηθήσουν να μετατρέψει την τραγωδία σε ελπίδα και να βρει την παρηγοριά που χρειάζεται για να θεραπεύσει τη ραγισμένη της καρδιά;

 

 

 

Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Η Φιόνα Βάλπι έχει εξαιρετικό ταλέντο να δημιουργεί χαρακτήρες τόσο ολοκληρωμένους και απολαυστικούς, που τους αισθάνεσαι σχεδόν σαν οικογένεια και έτσι αντιμετωπίζεις πολύ προσωπικά οτιδήποτε τους συμβαίνει».

Λουίζ Ντάγκλας, συγγραφέας

 

«Ένα συναρπαστικό βιβλίο… που ξεδιπλώνεται σαν υπέροχο υφαντό».

The People’s Friend

 

«Μια συναρπαστική και γεμάτη νοσταλγία ανάγνωση».

Woman and Home

«Θα μαγευτείτε από αυτή την περίπλοκη και πολύχρωμη ιστορία».

Woman’s Weekly

«Αυτό το βιβλίο με συγκίνησε, το συνιστώ με πάθος… Ένα όμορφο, δυνατό και μοναδικό ανάγνωσμα – ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει».

The Writing Garnet

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

 

Η Φιόνα Βάλπι γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2007 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία, όπου έζησε επτά χρόνια. Η αγάπη της για τις δύο αυτές χώρες, τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους αναβλύζει από τα βιβλία που έχει γράψει.

Αντλεί έμπνευση από τις ιστορίες δυνατών γυναικών, ιδιαίτερα κατά τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η σχολαστική ιστορική της έρευνα εμπλουτίζει τη γραφή της με μια υποβλητική αίσθηση του χρόνου και του τόπου. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει συγκαταλέγονται τα εξής: The Dressmaker's Gift, The Skylark's Secret, The Beekeeper's Promise, Light Through the Vines. Σήμερα ζει στη Σκοτία με την οικογένειά της.

 


 Ντάγκλας Άνταμς

Η ζωή, το σύμπαν και τα πάντα

 

Η ανανεωμένη και φρέσκια έκδοση των βιβλίων του σπουδαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ντάγκλας Άνταμς συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Μίνωας! Το τρίτο βιβλίο Η ζωή, το σύμπαν και τα πάντα, σε μετάφραση του Δημήτρη Αρβανίτη, κυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο και με πρόλογο του Σάιμον Μπρετ, παραγωγού του BBC.

Ένα βιβλίο με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ευφυούς και χιουμοριστικής γραφής του Ντάγκλας Άνταμς που ταξιδεύει τους αναγνώστες σε έναν ευρηματικό κόσμο... και στον πλανήτη Κρίκιτ!

 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΓΛΩΣΣΕΣ

 

 

Τίτλος: Η ζωή, το σύμπαν και τα πάντα

Συγγραφέας: Ντάγκλας Άνταμς

Μετάφραση: Αρβανίτης Δημήτρης

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία

ISBN: 978-618-02-2490-0

Κωδικός: 35292

Σελίδες: 288

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 15,50€

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Το πιο πιστό και αφοσιωμένο πλήρωμα στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον παγκόσμιο Αρμαγεδδώνα και να σώσει τη ζωή όπως την ξέρουμε – και δεν την ξέρουμε!

Οι κάτοικοι του πλανήτη Κρίκιτ ζούσαν ευτυχισμένοι μέχρι που εμφανίστηκε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό τους, που συνετρίβη, και τότε συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι μόνοι τους στο σύμπαν, πράγμα που τους ενόχλησε και αποφάσισαν να το καταστρέψουν. Τώρα μόνο πέντε υπάρξεις στέκονται ανάμεσα στα δολοφονικά ρομπότ του πλανήτη και τον στόχο τους, τον ολοκληρωτικό αφανισμό.

 

Είναι ο Άρθουρ Ντεντ, ένας ήρεμος ταξιδιώτης του διαστήματος και του χρόνου· ο Φορντ Έσκορτ, ο καλύτερός του φίλος, ο οποίος αποφασίζει να τρελαθεί για να δει αν του αρέσει· ο Σλάρτιμπαρτφαστ, ο αδάμαστος υπερασπιστής της Εκστρατείας για τον Πραγματικό Χρόνο, ο οποίος ταξιδεύει με ένα σκάφος που τροφοδοτείται από την παράλογη συμπεριφορά· ο Ζάφοντ Μπίμπλιμπροξ, ο δικέφαλος πρώην πρόεδρος του γαλαξία, και η Τρίλιαν, η σέξι δόκιμος του διαστήματος, που διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά της για έναν επίμονο Θεό του Κεραυνού και την αγάπη της για τον καταθλιπτικό Μπίμπλιμπροξ.

 

Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Άγρια σάτιρα... Ο ανήμπορος πρωταγωνιστής Άρθουρ Ντεντ θυμίζει ήρωες του Κουρτ Βόνεγκατ».

Chicago Tribune

 

«Ο Άνταμς είναι ένας από εκείνους τους σπάνιους θησαυρούς: ένας συγγραφέας που διασκεδάζει τόσο πολύ γράφοντας τις ίδιες του τις ιστορίες».

Arizona Daily Star

 

«Πιστεύω πως ο Ντάγκλας Άνταμς υπήρξε το πιο δημιουργικό και πρωτότυπο μυαλό που έχω συναντήσει. Είχε μια μοναδική ικανότητα να συνδέει τις πιο αταίριαστες ιδέες. Στον κόσμο των βιβλίων του φαίνεται πολύ λογικό ένα κοκτέιλ πάρτι να ταξιδεύει ασταμάτητα στο διάστημα ή ένα νέο μαθηματικό σύστημα να μπορεί να βασίζεται στη συμπεριφορά των θαμώνων στα ρεστοράν».

Σάιμον Μπρετ, παραγωγός του πιλοτικού επεισοδίου της σειράς Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ για το Radio 4

 

 

«Παθιασμένα κωμικό!»

ΡΑΣΕΛ Τ. ΝΤΕΪΒΙΣ

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Ντάγκλας Άνταμς γεννήθηκε στο Κέιμπριτζ στις 11 Μαρτίου του 1952. Σπούδασε στο Μπρέντγουντ του Έσεξ και στο Κολέγιο Σεν Τζον.

 

Στις 8 Μαρτίου του 1978 παίχτηκε στο ραδιόφωνο του BBC το πρώτο επεισόδιο του The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, που έγραφε ο ίδιος. Η σειρά γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία. Το 1979 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τον ίδιο τίτλο, βασισμένο στη ραδιοφωνική σειρά, και τον επόμενο χρόνο συνέχισε με το The Restaurant at the End of the Universe.

 

 

Οι περιπέτειες του Άρθουρ Ντεντ στον χαοτικό γαλαξία μας δημιούργησαν έναν κύκλο φανατικών οπαδών. Η σειρά διασκευάστηκε και για την τηλεόραση και ο Άνταμς συνέχισε γράφοντας το τρίτο βιβλίο, Life, the Universe and Everything (1982). To 1984 κυκλοφόρησε το τέταρτο και –θεωρητικά– τελευταίο βιβλίο, το So Long and Thanks for All the Fish, έτσι ώστε να είναι η πρώτη τριλογία που αποτελείται από τέσσερα βιβλία. Τελικά, όμως, υπήρξε και πέμπτο βιβλίο, το Mostly Harmless (1992). Η σειρά μεταφέρθηκε επίσης στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει γίνει και ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ο συγγραφέας πέθανε σε ηλικία 49 ετών, στις 11 Μαΐου 2001 στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τη γυναίκα του και την κόρη του.

 



Χάρολντ Κόπλεβιτς

Η θεωρία της σκαλωσιάς, Πώς να μεγαλώσετε παιδιά αυτάρκη και οπλισμένα με αυτοπεποίθηση σε μια εποχή άγχους

 

Ο γνωστός παιδοψυχίατρος Χάρολντ Κόπλεβιτς μέσα από το βιβλίο του παρουσιάζει τη θεωρία της σκαλωσιάς και παρέχει εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές που «αγγίζουν» όλους τους γονείς ανεξαρτήτως της ηλικίας των παιδιών τους. Πιο συγκεκριμένα, η θεωρία της σκαλωσιάς λειτουργεί όπως μια σκαλωσιά σε ένα κτίριο. Πρόκειται για τη γονική στήριξη με συγκεκριμένες στρατηγικές από τη βρεφονηπιακή ηλικία, που χαλαρώνει βαθμιαία όσο το παιδί οδηγείται προς την ενηλικίωση.

Ένα βιβλίο που δείχνει τον σωστό δρόμο και τρόπο στην ανάπτυξη των παιδιών και τη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης ανάμεσα σε παιδιά και γονείς.

 

 

Τίτλος: Η θεωρία της σκαλωσιάς, Πώς να μεγαλώσετε παιδιά αυτάρκη και οπλισμένα με αυτοπεποίθηση σε μια εποχή άγχους

Συγγραφέας: Χάρολντ Κόπλεβιτς

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-1915-9

Κωδικός: 32091

Σελίδες: 400

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 17,70€

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Όπως ακριβώς μια γερή σκαλωσιά είναι απαραίτητη κατά την ανέγερση ενός κτιρίου και αφαιρείται όταν αυτό είναι πλέον ασφαλές, κατά τον ίδιο τρόπο και η σωστή ανατροφή παρέχει στα παιδιά τη σταθερή συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία.

O γνωστός παιδοψυχίατρος Χάρολντ Κόπλεβιτς παρουσιάζει τη θεωρία της σκαλωσιάς υποστηρίζοντας ότι η σκόπιμη οικοδόμηση και στη συνέχεια η βαθμιαία χαλάρωση της γονικής στήριξης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενθάρρυνσης των παιδιών να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να ωριμάζουν μέσα από τα λάθη τους και να αναπτύσσουν τον χαρακτήρα και τη δύναμή τους. Εξηγώντας πώς δημιουργείται μια αποτελεσματική σκαλωσιά στήριξης από τη βρεφονηπιακή ηλικία μέχρι τις αρχές της ενήλικης ζωής, καθοδηγεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του τους γονείς, διδάσκοντάς τους τις κατάλληλες στρατηγικές για να αναθρέψουν δυνατούς και ικανούς ανθρώπους.

 

Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Οι υγιείς ενήλικες δεν προκύπτουν απλώς τυχαία. Προκύπτουν επειδή τους παρέχουμε μια στέρεα βάση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης. Ο δρ Κόπλεβιτς εξηγεί βήμα βήμα πώς οικοδομείται η αποτελεσματική γονική στήριξη».

Mάντλιν Λεβίν, μπεστ σέλερ συγγραφέας των New York Times

 

«Χρειαζόταν πραγματικό ταλέντο γι’ αυτό που κατάφερε ο Κόπλεβιτς σε αυτό το βιβλίο: να συγκεντρώσει τα πιο αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία και τις απόψεις των σοφότερων μυαλών και στη συνέχεια να τα συνδυάσει όλα σε μια εξαιρετικά ευανάγνωστη αφήγηση».

Τζούντιθ Γουόρνερ, συγγραφέας

 

«Η στήριξη τύπου “σκαλωσιάς” έχει να κάνει με τη μεταβίβαση του δαυλού της γνώσης, της αυτοπεποίθησης και της ενσυναίσθησης στο παιδί, ώστε να αναπτύξει σταδιακά την ανεξαρτησία του, μαθαίνοντας να παίρνει μόνο του αποφάσεις. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πραγματικό δώρο για τους γονείς. Το λάτρεψα ως νευροεπιστήμονας, σύμβουλος δυσλεξίας και γονιός».

Σάλι Σέιγουιτς, καθηγήτρια ιατρικής και συγγραφέας

 

«Με μεγάλη κατανόηση και αγάπη τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους, ο Χάρολντ Κόπλεβιτς συνδυάζει τα επιστημονικά πορίσματα με την κλινική εμπειρία του, δημιουργώντας ένα βιβλίο πρακτικό που καταφέρνει να είναι στιβαρό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα».

Πέρι Κλας, καθηγήτρια παιδιατρικής και συγγραφέας

 

Σε αυτή την εποχή της κορύφωσης των φόβων και της αβεβαιότητας και μέσα από τον τρικυμιώδη ωκεανό των αντιφατικών πληροφοριών προς τους γονείς, αναδύεται, για καλή μας τύχη, το βιβλίο του Χάρολντ Κόπλεβιτς, με τις έγκυρες και αξιόπιστες συμβουλές του». Έντουαρντ Χάλοουελ, ψυχίατρος και συγγραφέας

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρολντ Σ. Κόπλεβιτς είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθυντής του Child Mind Institute, ενός ανεξάρτητου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που παλεύουν με την ψυχική υγεία και τις μαθησιακές διαταραχές. Έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί στους «κορυφαίους γιατρούς της Αμερικής» και στους «καλύτερους γιατρούς της Νέας Υόρκης» κατά το New York Magazine.

Έχει γράψει, επίσης, τα βιβλία: More Than Moody: Recognizing and Treating Adolescent Depression και It’s Nobody’s Fault: New Hope and Help for Difficult Children and Their Parents. Έχει εμφανιστεί στο CNN και στις εκπομπές Today, CBS News, The Oprah Winfrey Show και Anderson Cooper. Ζει στη Νέα Υόρκη.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου