Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙ ΛΟΣΟΝ «Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ

 


Μέρι Λόσον

Η πόλη της σιωπής

Υποψήφιο για το βραβείο Booker 2021

 

Σε κάθε κλειστή κοινωνία η σιωπή είναι εκκωφαντική! Αυτή τη σιωπή θα σπάσουν στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οχτάχρονη Κλάρα και ο άγνωστος κύριος Λίαμ που εγκαθίσταται εντελώς απρόσμενα στο απέναντι σπίτι.

Ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τις οικογενειακές σχέσεις, τη φιλία, την απώλεια και το δικαίωμα στην ευτυχία. Οι ιστορίες των τριών βασικών ηρώων περιπλέκονται μοναδικά ενώ η ζωντανή αφήγηση κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

 

 

Τίτλος: Η πόλη της σιωπής

Συγγραφέας: Μέρι Λόσον

Μετάφραση: Στέργια Κάββαλου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα                                                               

ISBN: 978-618-02-2257-9

Κωδικός: 35282

Σελίδες: 336

Διαστάσεις: 14 x 20,5                                                                

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2023

Τιμή: 16,60 €

 

 

 

Κείμενο οπισθοφύλλου:

 

Στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οκτάχρονη Κλάρα προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη, καθώς η έφηβη αδελφή της Ρόουζ έχει φύγει από το σπίτι εδώ και δύο εβδομάδες και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι γονείς της προσπαθούν να δείχνουν ατάραχοι και σε κάθε ερώτηση της μικρής Κλάρα απαντούν καθησυχαστικά. Η αστυνομία έχει ήδη κινητοποιηθεί και αναζητεί τη Ρόουζ σε κάθε σπιθαμή μέσα και έξω από την πόλη.

 

Η Κλάρα όμως έχει να διαχειριστεί και άλλο ένα απρόσμενο γεγονός: στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Ελίζαμπεθ Όρτσαρντ, εισβάλλει ξαφνικά ένας κύριος που φαίνεται ότι θέλει να εγκατασταθεί εκεί. Η Κλάρα ταράζεται και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει: ξέρει πως η κυρία Όρτσαρντ βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί είναι άρρωστη. Μάλιστα της έχει εμπιστευτεί τον γάτο της Μόουζες για να τον ταΐζει μέχρι εκείνη να επιστρέψει. Ποιος λοιπόν είναι αυτός ο άνθρωπος που μένει στο σπίτι της και μετακινεί τα πράγματά της;

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

«Μια ιστορία για τα σκληρά παιδικά χρόνια και τη συμφιλίωση με το παρελθόν, το βάρος των καταπιεσμένων συναισθημάτων και τις τρομερές συνέπειες της υπερβολικής αγάπης».

The Toronto Star

 

«Αριστοτεχνικό, ενίοτε σπαραχτικό και σοφό».

The Times

 

«Έχω πει σε όλους για τη Μέρι Λόσον… Κάθε μυθιστόρημά της είναι απλώς ένα θαύμα».

Αν Τάιλερ, συγγραφέας

 

«Μια σίγουρη και καθηλωτική ματιά σε ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: τι χρωστάμε στους άλλους. Πόσο καιρό πρέπει να κρατάμε τα μυστικά τους και πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε αυτούς που αγαπάμε; Η πόλη της σιωπής είναι ένα γενναιόδωρο βιβλίο».

Μαρίνα Έντικοτ, συγγραφέας

 

«Ευφυές και σκοτεινό από τον πόνο, το τρυφερό αυτό μυθιστόρημα ξετυλίγει τις αλληλένδετες ζωές των γοητευτικών χαρακτήρων την ώρα που παλεύουν με τη θλίψη και την απώλεια ελπίζοντας παράλληλα για μια ευκαιρία στην ευτυχία».

The Mirror Book Club

 

Λίγα λόγια από μένα…

Το βιβλίο αυτό κατάφερε και με κέρδισε από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Με το μυστήριο αλλά και τον φόβο να έχουν τον πρώτο ρόλο – ξεχωρίζει από όλα τα άλλα βιβλία επειδή δεν επισκιάζουν τους ήρωες και την πλοκή. Η αφήγηση κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Σε πρώτο πλάνο επίσης η δύναμη της αγάπης. Τα πάντα ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί. Η αγωνία κορυφώνεται και φυσικό επόμενο όταν πλησίαζα στο τέλος του αισθάνθηκα έναν πόνο στο μέρος της καρδιάς. Όταν το διαβάσετε θα καταλάβετε γιατί! Σας το προτείνω!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου