Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Κλαρινοκατάσταση στο Τρίχορδο κάθε Πέμπτη.

Η κλαρινοκατάσταση είναι ένα όνομα που δόθηκε για να περιγράψει τις εμφανίσεις των τριών μουσικών.
Με βασικό άξονα την παραδοσιακή μουσική της Πίνδου και επεκτείνοντας περιφερειακά σε μουσικές όλης της Ελλάδας μέχρι και τα βαλκάνια.
Εστιάζουν στο κλαρίνο την ζυγιά του και στην κατάσταση που δημιουργείται γύρω από αυτά.
Ένα γλέντι με βασικό άξονα τη μουσική μας παράδοση!
Δημήτρης Μπρέντας-Κλαρίνο
Αχιλλέας Χαχάμης-Τραγούδι,λαούτο
Νικόλας Αγγελόπουλος-Λαούτο
Βιογραφικά
Ο Δημήτρης Μπρέντας είναι εμπειροτέχνης μουσικός! Μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ξεκίνησε παίζοντας φλογέρα και από εκεί συνέχισε στο κλαρίνο και στην γκάιντα. Έχει συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αχιλλέας Χαχάμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Τα πρώτα του ακούσματα στο δημοτικό τραγούδι τα πήρε από τη γιαγιά του στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η οποία τραγουδούσε ερασιτεχνικά. Το 2001 εγκαθίσταται στα Γιάννενα λόγω σπουδών στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της πόλης. Παράλληλα σπουδάζει βυζαντινή μουσική και αργότερα διδάσκεται την τέχνη του λαούτου δίπλα στον Χρήστο Ζώτο και τον Κώστα Φιλιππίδη και στο εθνικό ωδείο Αγίας Παρασκευής, φωνητική και ευρωπαϊκή μουσική. Από το 2004 ξεκινάει να τραγουδάει επαγγελματικά σε γλέντια, σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές στην περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα δίπλα σε καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου, ενώ δε λείπουν και οι δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της ίδιας πόλης. Πήρε το πτυχίο του στην ‘Αρμονία’ ,την ‘Αντίστιξη’ και στην ‘Φούγκα' από το Εθνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μελετήσει παραδοσιακή μουσική και θεωρία μακάμ, στεριανό/νησιώτικο λαούτο και πολίτικο λαούτο. Επιπλέον έχει μελετήσει πιάνο και κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο αμφότερα, στο επίπεδο ‘μέσης’. Από το 2010 διδάσκει  στο Τμήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Επίσης από το Σεπτέμβρη του 2011 διδάσκει πολίτικο και στεριανό λαούτο στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα. Αρχές του 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘δέκα μουσικά διηγήματα’. Είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικής ομάδας ‘dorόs‘ που αποδύσει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών της.Τρίχορδο
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 60
Τηλ. Κρατήσεων: 6949279261

Facebookpage: Τρίχορδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου