Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

 


«Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ» είναι ο τίτλος του νέου σας μυθιστορήματος. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα μυστηρίου, διαποτισμένο με νότες crime και αστυνομικού. Διαδραματίζεται στην Άνδρο της δεκαετίας του ’60 και παρουσιάζει τις διαδράσεις μιας εξαιρετικά δυναμικής κοινωνίας με μεγάλη συνοχή και έντονες διαδράσεις. Ίντριγκες, πάθη, μίση, αγάπες και έρωτες ξεδιπλώνονται και παρασύρουν τον αναγνώστη, ενώ η εξαφάνιση της Φλωρέζας Δελαγραμμάτικα χρωματίζει όλο το κείμενο και τις πράξεις των ηρώων. Ανέκαθεν υπήρχε στο μυαλό μου η ιδέα να γράψω για το χρονικό μιας εξαφάνισης  και το πόσο επηρέασε τον κοινωνικό περίγυρο, αλλά μόνο όταν επισκέφτηκα την Άνδρο και ένιωσα τον παλμό της, άρχισε μέσα μου η διαδικασία της υλοποίησης.

Τι γυρεύει μια νοσοκόμα στην Άνδρο;

Η Νοσοκόμα Κατερίνα Συμεωνίδη φθάνει στην Άνδρο για να κουράρει την άρρωστη αρχόντισσα Ισαβέλλα Δελαγραμμάτικα. Δείχνει να παθιάζεται με την εξαφάνιση της κόρης της Φλωρέζας, ένα μυστήριο που έχει παραμείνει άλυτο εδώ και τριάντα χρόνια συγκλονίζοντας όλο το νησί. Έτσι λοιπόν αρχίζει τις έρευνες, σηκώνοντας κάθε πέτρα και πετραδάκι και έρχεται αντιμέτωπη με τρεις σπουδαίες οικογένειες του νησιού, ενώ όλοι τη συμβουλεύουν αυστηρά να μην ξυπνήσει ένα επικίνδυνο παρελθόν που λαγοκοιμάται.

Τι είναι αυτό που συνδέει τις τρείς οικογένειες;

Οι γαιοκτήμονες Δελαγραμμάτικα, οι εφοπλιστές Γαλανού και οι αξιοπρεπείς Βαλμάδες συνδέονται με φιλία χρόνων και η μία οικογένεια υποστηρίζει και καλύπτει τα νώτα της άλλης. Γυρίζοντας τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πως τους ενώνουν πολλά αόρατα νήματα, ιστορίες και μυστικά. Είναι η σχέση τους λοιπόν προϊόν μιας αγνής φιλίας ή υπάρχουν πιο σκοτεινοί κόμποι που τους κρατούν δεμένους μαζί; 




Τα βιβλία σας έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές. Πως αισθάνεστε γι’ αυτό;

Νιώθω ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τη στήριξη που λαμβάνω όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω πως οι αναγνώστες είναι φίλοι και συνοδοιπόροι μου και αισθάνομαι ευλογημένη που ταξιδεύουμε όλοι μαζί στις ιστορίες μου. Όλη αυτή η θετική ενέργεια με φορτίζει με ακόμα περισσότερη θέρμη και μεράκι για το επόμενο βιβλίο μου και από την πρώτη κιόλας σελίδα χαίρομαι απίστευτα στην ιδέα ότι θα το μοιραστώ μαζί τους.

Τι θέλετε να πάρει μαζί του το 2022 και τι να σας φέρει το 2023;

Υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο! Η ευχή ίσως φαντάζει σε κάποιους τετριμμένη αλλά τα τελευταία δύο χρόνια με έπεισαν ότι αυτά τα αξεπέραστα αγαθά είναι τα θεμέλια στα οποία χτίζεται το οικοδόμημα της ζωής μας. Χωρίς αυτά όλα καταρρέουν. Υγεία και ειρήνη σε όλους μας λοιπόν!  

Μια ευχή για τους αναγνώστες του blog:

Εύχομαι όλοι εμείς οι αναγνώστες σου να μεθάμε με τον πλούτο των ιστοριών που αναρτάς στο blog σου! Κι εσύ να μας φέρνεις ακούραστα πάντα κοντά στο βιβλίο και γενικότερα στον πολιτισμό, γιατί το έχουμε πολλή ανάγκη!



 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου