Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΔΕΛΛΑ

 


Ένοχη συνείδηση, είναι ο τίτλος του νέου σας βιβλίου. Μιλήστε μας γι’ αυτό.

Είναι ένα βιβλίο που αγγίζει πολλά θέματα, ανάμεσα σε αυτά κι εκείνο της συνείδησης, της αναζήτησης της αλήθειας, της διαχείρισης του φόβου, της δικαιοσύνης, όπως και της επίδρασης της επιστήμης στις ζωές μας, της Θείας Δίκης και της τιμωρίας. Δίνει τροφή για σκέψη στους αναγνώστες καθώς όλη του η υπόθεση είναι χτισμένη γύρω από ένα θέμα που είναι πολύ πιθανό να μας απασχολήσει ως κοινωνία στο μέλλον σε όλα τα επίπεδα!

Γιατί αστυνομικό μυθιστόρημα;

Επειδή μου αρέσει η δράση, το σασπένς και η αγωνία που προσφέρει εκ φύσεως το έγκλημα. Τα προτιμώ άλλωστε και σαν αναγνώστρια.

Σας δυσκόλεψε κάτι κατά τη διάρκεια της συγγραφής του;

Όχι ιδιαίτερα! Συνέλαβα την ιδέα διαβάζοντας ένα άρθρο για ένα πείραμα του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου έγινε εμφύτευση χαρούμενης μνήμης σε ποντίκια ενώ αυτά κοιμούνταν. Αναλογιζόμενη τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας εφαρμογής στους ανθρώπους, γεννήθηκε η ιστορία στο μυαλό μου και το μόνο που έμενε ήταν πια να τη γράψω!

Ποιον/ποια ήρωα/ηρωίδα ξεχωρίζετε και γιατί;

Ο κεντρικός μου ήρωας, ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, με παιδεύει πιο πολύ από όλους τους άλλους… πρέπει να υποδύεται, λόγω δουλειάς, αρκετούς ρόλους αλλά αυτό είναι κάτι που συνάμα τον κάνει και πολύ ενδιαφέροντα. Ο Δημήτρης υπήρχε και στο προηγούμενο βιβλίο μου, στον Θεριστή της Κυψέλης, όπως άλλωστε και άλλοι ήρωες με τους οποίους οι αναγνώστες θα ανταμωθούν και πάλι στην Ένοχη Συνείδηση. Όλοι τους, παλιοί και νέοι, έχουν κάτι από μένα μέσα τους! Εάν ωστόσο έπρεπε να διαλέξω, καφέ θα έπινα με τη Βερονίκη – η σοφία και η ενέργεια που κουβαλά αυτή η ηρωίδα μου αρέσουν πολύ.





Πόσο εύκολο είναι να γράψετε ένα βιβλίο που να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη;

Κοιτάξτε, αυτό θέλει τεχνική και ενσυναίσθηση. Το μυστικό για μένα είναι να μπαίνεις στα παπούτσια του αναγνώστη καθώς γράφεις και να αναρωτιέσαι διαρκώς: Αν τώρα το διάβαζα εγώ αυτό, τι θα σκεφτόμουν και τι θα ήθελα να δω στη συνέχεια; Αποκεί και πέρα είναι σημαντικά, μεταξύ άλλων, η αμεσότητα του λόγου, οι ανατροπές, η σφιχτοδεμένη πλοκή που δεν κάνει κοιλιά αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος!

Τι είναι αυτό που σας ρωτάνε πιο συχνά οι αναγνώστες σας;

Ακριβώς την ερώτηση που μου κάνατε πριν από λίγο! Θέλουν να μάθουν αν υπάρχει συνταγή για ένα επιτυχημένο αστυνομικό μυθιστόρημα, χαίρομαι πολύ που το απάντησα κι εδώ.

Τελικά είναι αλήθεια ότι κάθε σπίτι κρύβει ένα μυστικό;

Σαφώς! Το μυστικό δεν είναι άλλωστε απαραίτητο να είναι πάντα κάποια παρανομία ή έγκλημα. Μπορεί να είναι και μια αδικία, μια προδοσία, κάτι που προκαλεί ντροπή ή πονάει και πολλά άλλα φυσικά…

Τι θέλετε να πάρει μαζί του το 2022 και τι να φέρει το 2023;

Θα ήθελα να πάρει μαζί του την ανθρωποφαγία και τον παραλογισμό που ζούμε καθημερινά ως κοινωνία και το 2023 να φέρει γαλήνη και ισορροπία στις ανθρώπινες ψυχές! Και το λέω ειλικρινά διότι έτσι όπως πάμε δεν μας βλέπω καλά…

Στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του blog.

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης ειδικά ενόψει και των εορτών! Ελάτε να γίνουμε λίγο καλύτεροι με τον συνάνθρωπό μας. Η καλοσύνη θα γεμίσει πρώτα τις δικές μας ψυχές και θα βοηθήσει ουσιαστικά όποιον την έχει ανάγκη…

Σας ευχαριστώ για την όμορφη συνέντευξη!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου