Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ «ΖΩΗ ΡΕΟΥΣΑ» ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΝΟΗ

 



Ο συγγραφέας, μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου, μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Στην αρχή μας παρουσιάζει τη ζωή της Άννας όπως είναι τώρα. Η Άννα είναι η κεντρική ηρωίδα αυτού του ξεχωριστού βιβλίου. Εκείνη υποφέρει από κατάθλιψη και κρίσεις πανικού. Αποφασίζει να επισκεφθεί Ψυχίατρο αλλά αρνείται πεισματικά να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Ο καιρός περνάει γρήγορα και βασανιστικά. Η κατάστασή της όσο πάει και χειροτερεύει. Μέχρι που ένα βράδυ – παίρνει χαρτιά και μολύβια – και κάθεται να γράψει την ιστορία της ζωής της.

Μιλάει για όλα! Πως έφυγε από την Πάτρα. Πως ήρθε στην Αθήνα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και ελπίδες. Πως ένα βράδυ – σε ένα πάρτι – γνώρισε έναν όμορφο νέο τον Νίκο Σιμενό και πως εκείνος μπήκε στη ζωή της. Έρωτας; Αγάπη; Ή και τα δυο;

Το βιβλίο του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου είναι γεμάτο δυνατές στιγμές, συγκινήσεις και συναισθήματα. Εικόνες που εναλλάσσονται μεταξύ τους και λέξεις οι οποίες μπαίνουν σε μια σειρά με έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο.     

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, σωστά δομημένο, κρατώντας τον αναγνώστη από το χέρι και ταξιδεύοντάς τον σε μια άλλη όμορφη εποχή – όχι όμως και τόσο μακρινή.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου