Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Εύη Δουργούτη «Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!» Εκδόσεις Πνοή

 



Την Εύη Δουργούτη τη γνωρίσαμε με τα μυθιστορήματά της «Ο χορός της φωτιάς» και «Μια στιγμή ακόμη» και μας άρεσε ο τρόπος γραφής της. Σαν μητέρα δυο μικρών παιδιών και νηπιαγωγός δεν θα μπορούσε να μην γράψει και κάτι για τα παιδιά που απορροφούν όλη τη μέρα της. «Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!» είναι ο τίτλος του παιδικού της βιβλίου που κυκλοφορεί, όπως και τα δυο προηγούμενα από τις εκδόσεις Πνοή, σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δρακάκη, μας μιλάει για τη διαχείριση του θυμού.

 

Οπισθόφυλλο

Είναι φυσιολογικό άραγε να θυμώνουμε; Πώς νιώθει αυτός που θυμώνει και πώς αυτός που εισπράττει τον θυμό μας; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη στεναχωρούμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν; Τα δίδυμα αδερφάκια, ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης, μας βοηθούν να απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις και μας μαθαίνουν τρόπους ώστε να ελέγχουμε τον θυμό μας. Γιατί, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας σήμερα, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή αύριο. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Θυμούληδες»!

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Εύη Δουργούτη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 στο Σουφλί όπου ζει με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από πολύ μικρή αγαπούσε τη λογοτεχνία και πειραματίστηκε με διάφορες μορφές γραπτού λόγου. Διηγήματά της συμμετέχουν σε συλλογικές εκδόσεις, ενώ τα μυθιστορήματά της, «Ο χορός της φωτιάς» και «Μια στιγμή ακόμα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή. Το «Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!» είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πνοή.

 

 

 

Συγγραφέας: Εύη Δουργούτη

Τίτλος: Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!

Σελ. 28

Διαστάσεις: 22Χ22

Τιμή: 10 €

ISBN 978 618 5520 10 6

Ημερ. κυκλοφορίας 4/2021

Κωδικός: 21140

 

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου