Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ | ΒΙΚΥ ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗ | ΜΑΥΡΟ ΓΚΛΙΤΕΡ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 



ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ…

Η Σιμόνη, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός, νυν μακιγιέζ στο γραφείο τελετών των γονιών της, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Από μικρή αγαπούσε να μοιράζει χρώμα και ομορφιά στους ανθρώπους γύρω της και να κρατάει το μαύρο για τον εαυτό της. Είναι προικισμένη με ένα ιδιαίτερο χάρισμα: ακούει τους νεκρούς να της μιλάνε και να μοιράζονται μαζί της τις ιστορίες τους.

 

Έτσι, όταν ο Λεωνίδας, ο οποίος έχει μόλις εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ζητάει τη βοήθειά της για να αποδείξει ποιος πραγματικά τον σκότωσε, ένα παράδοξο ταξίδι ξεκινάει για τη Σιμόνη… Καλείται να αναθεωρήσει όλα όσα θεωρούσε δεδομένα, να βγει από τα σκοτάδια όπου κρυβόταν και να κυνηγήσει για πρώτη φορά το φως, χωρίς να τη νοιάζει αν θα καεί.

 

Ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο, που ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο κοινωνικό δράμα.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες που διάβασα κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο σίγουρα θα μου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. Φυσικά και δεν έπεσα έξω. Δεν έτυχε στο παρελθόν να διαβάσω κάποιο βιβλίο της συγγραφέως αλλά θα περάσετε πάρα πολύ ωραία όταν το διαβάσετε κι εσείς, αυτό σας το εγγυώμαι! Μπορεί με έναν μαγικό τρόπο και τα συνδυάζει όλα μαζί με μαεστρία όπως το μαύρο χιούμορ με το μυστήριο, τη ζωή και το θάνατο. Ο τρόπος γραφής σε ξεσηκώνει και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου – αφού ανήκει στην κατηγορία των καλογραμμένων βιβλίων που έχουν να δώσουν πολλά στον αναγνώστη και του κλείνουν πονηρά το μάτι. Ένα μεγάλο εύγε στη συγγραφέα. Διαβάστε το και θα με θυμηθείτε! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου