Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΤΖΙΝΑΣ_Γ._ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ_PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ_ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 


Η επιτυχημένη παρουσίαση του νέου βιβλίου της

Τζίνας Γ. Θανοπούλου

Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!





Η διακεκριμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος Τζίνα Γ. Θανοπούλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο, Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Public Café Συντάγματος.


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα εκλεκτό πάνελ γνωστών και επιτυχημένων γυναικών, οι οποίες μίλησαν για το βιβλίο της Τζίνας Γ. Θανοπούλου, η καθεμία με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, για το βιβλίο μίλησαν: η Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Δρ Λίζα Βάρβογλη, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, η Πόπη Καλαϊτζή-Χατζηδάκη, φυσίατρος και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου, η Ευγενία Μανωλίδου-Γεωργιάδη, υπεύθυνη προγράμματος σπουδών «Ελληνικής Αγωγής» και μουσικός, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, δικηγόρος, υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Ιδρύτρια Συλλόγου «Μητέρες στο 2000» και η Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού, Πρόεδρος & Δ.Σ. ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε., CEO Εdu4all.

Τη συζήτηση συντόνισε η Έμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου, δημοσιογράφος και Head of Special Editions of Huffpost.gr.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκδότη των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έπρεπε να υπάρχει στην ελληνική αγορά εδώ και πολλά χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι και ο ίδιος ως γονέας, διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, αναθεώρησε πολλές απόψεις και τακτικές του.

Στη συνέχεια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε ότι διάβασε το βιβλίο με διπλή ιδιότητα∙ αυτή της μητέρας και αυτή της Υπουργού. Παράλληλα, τόνισε ότι το βιβλίο βασίζεται σε έρευνες και επιστημονικά δεδομένα, ενώ καλύπτει όλο το φάσμα των οικογενειακών σχέσεων.

Τον λόγο πήρε, έπειτα, η Δρ Λίζα Βάρβογλη, η οποία υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι γονείς να ξεφύγουν από τις κλασικές διδαχές, να ακούσουν τα παιδιά τους και να μαθαίνουν από αυτά, καθώς «μέσα από τη δημιουργικότητά τους, ζουν το εδώ και το τώρα».

Η Πόπη Καλαϊτζή-Χατζηδάκη τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων των γονέων να διαβάσουν το συγκεκριμένο βιβλίο και να ανατρέχουν σε αυτό, διότι αποτελεί ένα εγχειρίδιο αυτογνωσίας που έχει στόχο να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους μέσα από τα παιδιά μας.

 


 

Στη συνέχεια, η Ευγενία Μανωλίδου-Γεωργιάδη παραδέχτηκε ότι πολλές φορές επιβάλλουμε τις απόψεις μας στα παιδιά με αποτελέσματα να ριζώνουν μέσα τους δικές μας αντιλήψεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς τα παιδιά μας μαθαίνουν από εμάς.

Στη συνέχεια, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου υπογράμμισε ότι το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για όλους, γονείς και μη, καθώς μπορούμε να αποκομίσουμε συμβουλές αυτοβελτίωσης και να γίνουμε καλύτεροι ακολουθώντας τις. Η Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη ολοκλήρωσε τις ομιλίες, συγχαίροντας τη συγγραφέα για την αρτιότητα του χαρακτήρα της αλλά και για την επιτυχή  μετάδοση των γνώσεών της.

Η συγγραφέας, Τζίνα Γ. Θανοπούλου, ευχαρίστησε με τη σειρά της τον εκδότη, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, και τις εκδόσεις Μίνωας που έκαναν το όνειρό της πραγματικότητα. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, η συγγραφέας μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Harvard και την επαφή της με σπουδαίες προσωπικότητες, όπως εκείνες του Daniel Goleman και του Wayne Dyer. Τέλος, κάλεσε τους γονείς να αφουγκραστούν τα παιδιά τους, να ακούσουν τις ανάγκες τους και να τα ωθήσουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

 

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!, η γνωστή Συμβουλευτική Ψυχολόγος-συγγραφέας, Τζίνα Θανοπούλου, εξηγεί πως αν οι γονείς κατανοήσουμε ότι είμαστε οι καθρέφτες των παιδιών μας, καθώς τα παιδιά μας κάνουν ό,τι κάνουμε και όχι μόνο ό,τι λέμε, τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τόσο τη δική μας συμπεριφορά, όσο και τη ζωή και την ισορροπημένη εξέλιξη των παιδιών μας.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους γονείς, αναλύοντας τα πολύτιμα μαθήματα ζωής αλλά και τις σημαντικές αξίες που μπορούν οι ίδιοι να διδαχτούν από τα παιδιά τους. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...