Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΒΙΒΛΙΟΥ_ΣΠΥΡΟΥ_ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ_ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ_PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ_ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

 


Εντυπωσιακή προσέλευση και λαμπεροί παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ



 


 

O συγγραφέας των 280.000 αντιτύπων, Σπύρος Πετρουλάκης, παρουσίασε με επιτυχία το νέο του βιβλίο, Η κληρονομιά, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 20:30, στο κατάμεστο Public Café Συντάγματος.



 

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι δημοσιογράφοι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ η ηθοποιός της τηλεοπτικής επιτυχίας Σασμός, Μαρία Τζομπανάκη, αφηγήθηκε αποσπάσματα από το βιβλίο.  Παράλληλα, την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι Δημήτρης Μπάσης, τραγούδι, Θανάσης Βασιλόπουλος, σόλο κλαρίνο, Νίκος Τερζής, συνθέτης, Νίκος Σταυρόπουλος, μπουζούκι  και Τάσος Ζαφειρίου, κιθάρα.

 





Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκδότη των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, ο οποίος και ανακάλεσε μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν κάνοντας αναφορά στα πρώτα βήματα του Σπύρου Πετρουλάκη στη συγγραφή. Χαριτολογώντας, ανέφερε πως όταν, ως νέο συγγραφέα, τον καθοδηγούσαν στις πρώτες επαφές του με το κοινό και τα βιβλιοπωλεία, ο Σπύρος Πετρουλάκης είχε πει: «Θα κάνω ό,τι μου πείτε. Μόνο στην τηλεόραση δεν βγαίνω!»




 

Οι ομιλητές Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκαν συγκινημένοι στο νέο βιβλίο αλλά και τη φιλία που τους συνδέει με τον συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τόνισε πως η επιτυχία δεν έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο αλλά και με την ψυχή.  Με τη σειρά του, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος παρομοίασε το βιβλίο με ένα μεγάλο παζλ, το οποίο φανερώνεται σταδιακά κομμάτι-κομμάτι. Στην πορεία του παζλ, αποκαλύπτονται μυστικά, εγκλήματα, πάθη, ταμπού και απαγορευμένες σχέσεις, το τέλος όμως είναι αυτό που φέρνει τη μεγάλη τομή. Η αποκάλυψη ενός σοβαρού διλήμματος σοκάρει αρχικά τον αναγνώστη, όμως σε δεύτερο επίπεδο είναι ένα δίλημμα με το οποίο τελικά μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας από εμάς.




 

Η Μαρία Τζομπανάκη συνόδευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο την παρουσίαση, διαβάζοντας τα πιο συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου. Τέλος, οι εκλεκτοί μουσικοί έδωσαν έναν μοναδικό τόνο στην παρουσίαση με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

 






Μετά τα best sellers Σασμός και Κατά Ιωάννη, ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.  Η κληρονομιά είναι ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ με δράση, αγωνία και ηθικά διλήμματα. Ο συγγραφέας ξετυλίγει αριστοτεχνικά το κουβάρι της αφήγησης, έχοντας ως εφαλτήριο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο, για να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες της σημερινής εποχής.

 

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βιβλιοπρόταση | Η χίμαιρα του Σεμπαστιάνο Βασάλι | Εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος

  Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία, 85 Τίτλος: Η χίμαιρα Συγγραφέας: Σεμπαστιάνο Βασάλι ISBN: 978-960-208-434-2 Σχήμα: 12 x 18 εκ. Σελ...