Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Νέες εκδόσεις και επανεκδόσεις από τις Εκδόσεις Σ. Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

[http://]
Το πασίγνωστο, κοσμαγάπητο μυθιστόρημα απ’ το οποίο γεννήθηκε και η ομώνυμη, θρυλική πλέον, χολιγουντιανή ταινία. Γραμμένο απ’ το 1876 ως το 1880, αποτελεί μια τεράστια, αριστοτεχνική και παραστατικότατη τοιχογραφία εποχής, όπου η περιπετειώδης ζωή του κεντρικού ήρωα εκτυλίσσεται παράλληλα - και κάποια στιγμή συναντιέται - με εκείνη του Ιησού Χριστού, μέχρι τη συγκλονιστική στιγμή της Σταύρωσης και της λύτρωσης... Ένα βιβλίο κλασικό, που και σήμερα μας συνεπαίρνει και διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Ένα νέο με μηνύματα πανανθρώπινα. Ένα βιβλίο για όλες τις εποχές.
[http://]
Η ιστορία των Παθών του Ιησού και της Ανάστασης, όπως την είδε το γαϊδουράκι που Τον κουβάλησε στη ράχη του ως τα Ιεροσόλυμα. Η μαγευτική νέα εκδοχή του Brian Wildsmith είναι ο ιδανικός τρόπος για να διηγηθούμε στα παιδιά τι έγινε από την Κυριακή των Βαϊων ως την Ανάληψη του Ιησού.
[http://]
Τα ποιήματα ακούγονται με τη φωνή συγχρόνων του Μεσσία, είναι βιβλίο χορωδιακό, για να συνθέσουν τη μορφή του Χριστού σαν τη μορφή του εξαιρετικού και ασυνήθιστου γείτονα. Πρόσφατα ο Watanabe χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους ισπανόφωνους ποιητές των τελευταίων πενήντα χρόνων, έτσι όπως το αναφέρει η ανθολογία που εκπονήθηκε από τον "Κύκλο των Αναγνωστών" στην Ισπανία (Circulo de Lectores de Espana). Αυτή η αναγνώριση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνει μιαν αλήθεια που όλοι υποψιαζόμασταν εδώ και πολύ καιρό: ότι ο Watanabe είναι ποιητής απαραίτητος και ουσιαστικός.
[http://]
Η "Ανάσταση" του Τολστόι είναι μια από τις τελευταίες δυνατές τσεκουριές στο σαπισμένο δέντρο του τσαρικού καθεστώτος στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Τολστόι χτυπάει ανελέητα τα σαθρά οχυρά του - οικογένεια, θρησκεία, δικαιοσύνη, πατρίδα, όπως τα είχε καταντήσει. Σαρκάζει φαρμακερά τους πάντες και τα πάντα και φανερώνει όλη τη συμπάθειά του στο φτωχό λαό και στους αγωνιστές που παλεύουν να τον βγάλουν από την εκμετάλλευση κι από το σκοτάδι της αμάθειας. Επίσης, αποτελεί, ένα από τα μεγάλα έργα του Τολστόι, γραμμένο στα εβδομήντα του χρόνια και συμπυκνώνει όλες τις εμπειρίες του και όλη του τη σοφία. 
[http://]
Ξαναζωντανεύοντας το παρελθόν είναι μια σειρά σχεδιασμένη για να φέρει στη ζωή ανθρώπους και τοποθεσίες από περασμένες εποχές. Το πολιτικό φόντο -η βασιλεία του Ηρώδη του Μεγάλου, μέσα από την εξέγερση εναντίον των Ρωμαίων, μέχρι τη συντριβή της ιουδαϊκής αντίστασης στη Μασάντα- αποτελεί το σχέδιο του βιβλίου. Η καθημερινή ζωή, η πολυπλοκότητα της θρησκείας, η γεωγραφία της χώρας, ο στρατός, η οικιακή και θρησκευτική αρχιτεκτονική και ο ρόλος της αρχαιολογίας είναι το θέμα του.
[http://]
Δίπλα στον Πόλεμο και Ειρήνη και την Άννα Καρένινα στέκουν οι πέντε νουβέλες του Λέοντος Τολστόι, αντιπροσωπευτικές της μεγαλοφυΐας του και λαμπερά πετράδια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι νουβέλες είναι τοποθετημένες κατά χρονολογική σειρά, ώστε ο αναγνώστης να αναγνωρίσει τις μεταβολές στη σκέψη του Τολστόι, στις έγνοιες και στα ενδιαφέροντά του. Από τα σαλόνια της ρωσικής αριστοκρατίας ο προβολέας στρέφεται στη σκληρή ζωή των μουζίκων και ύστερα εστιάζεται σε υπαρξιακές, θρησκευτικές και ηθικές αναζητήσεις. Πάντα, όμως, ο Τολστόι καταφέρνει να εισδύει στην καρδιά των ανθρώπων, πλουσίων και φτωχών, και να αναδεικνύει τα βαθύτερα κίνητρα των ενεργειών τους. 
 
Νέες εκδόσεις! 
 
[http://]
Στην "Αθηνά", το δεύτερο μέρος της τριλογίας, γραμμένο σε περίτεχνα σμιλεμένη λυρική πρόζα, περιγράφεται η γλυκιά μέθη της απόλαυσης της Τέχνης από τη Βιολάντε, που τώρα γίνεται προστάτιδα όλων των τεχνών. Μετά από φυγή της από τη Δαλματία (α΄ τόμος), βρίσκεται στη Βενετία, όπου ξεκινά μια καινούργια ζωή. Γύρω της συγκεντρώνει καλλιτέχνες όλων των ειδών, που συνδιαλέγονται για την Ομορφιά, το Κάλλος, την Τέχνη και καταλήγουν στον Έρωτα.
[http://]
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ Τώρα ἔρχονται ἀπὸ τὸ βάθος τοῦ δρόμουἡ μπάντα προπορεύεται.«Σήκωσε ψηλὰ τὸ παιδὶ νὰ δεῖτὴν παρέλαση τῶν ἀναπήρων».
Έξι ποιήματα του Γιάννη Πλαχούρη διαλεγμένα για την παγκόσμια ημέρα ποίησης.
Για περισσότερες τρέχουσες ειδήσεις από τον κόσμο του βιβλίου μπορείτε να ενημερώνεστε από τις σελίδες μας στο Instagram και στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΒΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

  Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου   Μια φορά ήταν ο κ...